SAP Barcelona 752/2012, 23 de Julio de 2012

PonenteJAUME RODES FERRANDEZ
ECLIES:APB:2012:9632
Número de Recurso217/2012
ProcedimientoAPELACIóN PENAL
Número de Resolución752/2012
Fecha de Resolución23 de Julio de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 2ª

AUDIENCIA PROVINCIAL BARCELONA

SECCIÓN SEGUNDA

Rollo: 217/12 AP

P.A.: 124/12

Juzgado de lo Penal nº 1 de Sabadell

S E N T E N C I A nº 752

Iltmo. Sr. Presidente

Don Pedro Martín García

Iltmos. Sres. Magistrados

Don Javier Arzúa Arrugaeta

Don Jaume Rodés Ferrández

En Barcelona, veintitrés de julio de dos mil doce

VISTO ante esta Sección el rollo formado para sustanciar el recurso de apelación interpuesto por la Procuradora Anna Clusella Moratona en representación de Porfirio, bajo la dirección de la Letrada María Teresa Servent Vidal, contra la Sentencia dictada el 22 de mayo de 2012 por el Juzgado de lo Penal nº 3 de Sabadell en el Procedimiento Abreviado nº 124/12, seguido por un delito de robo con fuerza en casa hatitada, en el que es parte apelada el Ministerio Fiscal.

Ponente el ILMO. SR. MAGISTRADO DON Jaume Rodés Ferrández, quien expresa el parecer del Tribunal.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

La sentencia apelada declaró probados los hechos a continuación transcritos:

"ÚNIC. Es declara provat que l'acusat Porfirio, major d'edat, de nacionalitat romana, sense antecedents penals, i en situació de presó provisional per aquesta causa des del dia 27 d'octubre de 2011, entre les 21 '00 hores del dia 20 i les 17'00 hores del dia 26 de març de 2011, juntament amb dos persones les quals han estat declarades en situació processal de rebel· lia, es va aproximar al domicili situat al carrer DIRECCION000 de Castellar del Vallès, on viu la seva propietària Enriqueta, tot i que en el moment dels fets no s'hi trobava present, i, amb el propòsit d'obtenir un enriquiment, va fer un forat a la tanca perimetral que envolta l'habitatge, va violentar la contrafinestra de fusta i posteriorment el vidre de la finestra, que es trobaven a una alçada de tres metres respecte del terra, i va causar desperfectes que han estat valorats per perit en la quantitat de 885 euros; posteriorment va entrar a l'habitatge i va sostreure diversos objectes també valorats per perit en la quantitat de 360 euros, tot marxant del lloc amb els objectes sostrets.

La propietària de l'habitatge i perjudicada, Enriqueta, reclama pels danys ocasionats i pels objectes sostrets (foli 222). Amb caràcter previ a la celebració de la vista l'acusat Porfirio, a través de la seva representació lletrada, ha consignat judicialment la quantitat de 1.245 euros."

SEGUNDO

La parte dispositiva de la sentencia es del tenor literal siguiente: "DECISIÓ: Condemno Porfirio com a responsable directament en concepte d'autor d'un delicte de robatori amb força a casa habitada previst i penat als articles 237, 238.1 i 2, i 241.1 i 2, amb la concurrència de la circumstància atenuant de reparació del dany causat de l'article 21. 5 del mateix text legal, a la pena de DOS ANYS i VUIT MESOS DE PRESÓ, inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna; així com al pagament de les costes causades en aquest procediment i, en el seu cas i pel compliment de la pena principal, se li abona tot el temps que hagi estat privat de llibertat per aquesta causa, si no hagués estat absorbit en altres.

En concepte de responsabilitat civil també condemno Porfirio a abonar a la perjudicada Enriqueta la quantitat de 1.245 euros que consten ja ingressats al compte de consignacions del jutjat procedint per tant al seu lliurament, més els interessos d'aquesta quantitat d'acord amb l'article 576 LECiv."

TERCERO

La sentencia fue notificada la sentencia a las partes. La representación del acusado interpuso recurso de apelación en el que, después de alegar los fundamentos que tuvo por convenientes, solicitó la estimación del recurso, la revocación de la sentencia apelada y apreciar la atenuante de reparación del daño como muy cualificada y, subsidiariamente, como atenuante simple con imposición de la pena mínima establecida en el artículo 241 CP .

CUARTO

Tras la admisión a trámite el recurso se dio traslado a las demás...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR