SAP Tarragona 176/2012, 15 de Mayo de 2012

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2012:1034
Número de Recurso91/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución176/2012
Fecha de Resolución15 de Mayo de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL·LACIÓ Nº 91/2012

JUDICI ORDINARI Nº 2096/2010

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 6 - TARRAGONA

SENTÈNCIA

MAGISTRATS IL·LMS. SRS.:

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 15 de maig de 2.012.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL·LACIÓ interposat per DÑA. Rosario i DÑA. Zaira representades per la Procuradora dels Tribunals Sra. Yxart Montañés i defensades per la Lletrada Sra. Martí Perpinyà, contra la sentència de 30 de novembre de 2.011 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 6 de Tarragona, judici ordinari núm. 2096/2010, al qual figura com a part demandant SOFINLOC INSTITUÇAO FINANCEIRA DE CREDITO, SA SUCURSAL EN ESPAÑA representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Carrera Portusach i assistida per la Lletrada Sra. González Xicota, i com a part demandada les ara apel·lants.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"Que estimando parcialmente la demanda interpuesta por la representación procesal de SOFINLOC INSTITUÇAO FINANCEIRA DE CREDITO, S.A., SUCURSAL EN ESPAÑA", frente a Dª Rosario y Dª Zaira

, debo condenar y condeno a las demandadas a abonar a la actora, solidariamente, la cantidad de 10.050,13 euros más los intereses de demora devengados al tipo resultante de multiplicar por 2.5 el interés legal del dinero, cantidad que se determinará en ejecución de Sentencia.

No se efectúa pronunciamiento expreso en materia de costas."

SEGON

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de DÑA. Rosario i DÑA. Zaira d'acord a les al·legacions contingudes al seu escrit.

TERCER

Donat trasllat del recurs a l'adversa, per la seva representació processal es va presentar escrit d'oposició al mateix.

QUART

El present recurs d'apel·lació va tenir entrada en aquesta Secció Tercera el dia 10-02-2.012. CINQUE. En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat els tràmits legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Interposa la representació processal de DÑA. Rosario i DÑA. Zaira el present recurs d'apel·lació al·legant la seva disconformitat amb el con tingut del Fonament de Dret Tercer de la sentència recorreguda, manifestant que "en modo alguno puede operar la ficta confesio" (foli 98), així com que "de la documental obrante en autos no consta que se procediera a tal notificación [resolución anticipada del préstamo], de conformidad con lo que se prevé en la cláusula séptima de las condiciones generales" (folis 98 i 99).

S'ha de dir, en primer lloc, que sí que té raó la part recurrent quan diu que no opera la ficta confesio, ara bé ignorem en base a que efectúa la part apel·lant aquesta manifestació ja que de cap de les maneres dona una explicació raonada, sinó que el limita a efectuar aquesta manifestació.

Entén aquest Tribunal que no pot operar la ficta confesio, tal i com assenyala el Jutjador a quo, atès que no es donen els requisits necessaris per a que això passi, essent criteri reiterat d'aquest Tribunal (v. per totes sentència de 08-11-2011, rotllo 322/2011 ) que: "Tal i com aquesta mateixa Sala ja ha manifestat amb anterioritat (v. per exemple sentència de 24-04-2008, rotllo 375/07 ), "Respecte a que es tingui per confés a la demandant que no va anar al judici, conforme l'art. 304, s'ha de recordar, com fèiem a la SAP Tarragona de data 22-1-2007 que, "en relación con la operatividad del art. 304 LEC, debe recordarse que son requisitos para poder tener por reconocidos los hechos: a) Que la parte haya sido debidamente citada y con las prevenciones establecidas, debiendo así hacerse constar en la citación el apercibimiento de que la incomparecencia injustificada producirá el indicado efecto ( art. 304-2 LEC ). b) Que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR