STSJ Cataluña 2642/2012, 10 de Abril de 2012

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2012:4123
Número de Recurso3929/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2642/2012
Fecha de Resolución10 de Abril de 2012
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

AM

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 10 d'abril de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2642/2012

En el recurs de suplicació interposat per Juan Ramón a la sentència del Jutjat Social 4 Barcelona de data 4-4-2011 dictada en el procediment núm. 383/2010, en el qual s'ha recorregut contra la part -I.N.S.S.-(Instituto Nacional de la Seguridad Social) i Solucions Integrals Residus, S.A., ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 21-4-2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 4-4-2011, que contenia la decició següent:

"QUE DESESTIMANDO la demanda formulada por Don. Juan Ramón contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, y SOLUCIONS INTEGRALS RESIDUS, S.A., debo absolver y absuelvo a la parte demandada de las pretensiones contra ella ejercitadas. "

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

  1. - Don. Juan Ramón, nacido el día NUM000 -56, con D.N.I. nº NUM001, figura afiliado al Régimen General con profesión de Encargado Tratamiento de Residuos.

  2. - En fecha 9-12-08 inició proceso de incapacidad temporal derivada de Enfermedad Común, y tras pasar el oportuno reconocimiento médico por el ICAM se dictó Resolución por el I.N.S.S. en fecha 26-1-10 en la que se declara que no está afecto de grado alguno de incapacidad permanente.

  3. - Formulada reclamación previa, fue desestimada por Resolución definitiva de fecha 29-4-10, quedando agotada la vía administrativa. 4.- Las lesiones que acredita el/la demandante se concretan en: Síndrome Postpoliomielitis con inestabilidad, dificultades para subir y bajar escaleras y para deambular, espondilodiscartrosis lumbar L1-L2-L3 y L4-L5 con limitación funcional.

  4. - La base reguladora de la prestación solicitada asciende a 1.228,01 euros para la Incapacidad Permanente Absoluta e Incapacidad Permanente Total. La fecha de efectos de la Incapacidad Permanente Absoluta, el 3-12-09. La fecha de efectos de la Incapacidad Permanente Total, el 27-1-10, condicionada al descuento de los períodos de actividad laboral (hasta 26-11-10).

    La base reguladora de la Incapacidad Permanente Parcial, 1.867.41 euros.

  5. - Prestó servicios para la empresa codemandada desde 10-3-03 a 26-11-10.

  6. - Las funciones que realiza, al folio 56 de los autos, que se tiene por reproducido.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandant va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària i no el va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

L'objecte del recurs que planteja el demandant contra la Sentència que desestima declarar-lo en cap grau d'incapacitat permanent, és revisar els fets provats i examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència en empara en l' article 191, b ) i c) de la vigent Llei de Procediment Laboral, el Text Refós de la qual va ser aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/1995 de set d'abril.

Segon

Postula la modificació del quart fet provat de la sentència referit a les lesions i proposa que s'addicioni que per pujar i baixar escales i per deambular "necessita bastó". Basa la modificació en els documents mèdics que cita.

També postula la modificació del fet provat setè de la sentència referit a les funcions que realitza i te per reproduït el foli 56 del procediment, i proposa que en lloc de remetre's al contingut del document es faci constar la seva transcripció, en relació amb els documents que cita, de forma que proposa un extens fet provat alternatiu que reculli: "Les funcions que realitza són: Ajudar a col locar el material que porten els clients en el lloc corresponent. Es realitzen diàriament entre 50 ( dies de poca activitat) i 200 entrades ( dies de màxima activitat); en el 60% de les entrades diàries els usuaris dipositen el material a l'entrada del Punt Verd i és l'Encarregat del recinte qui ha de col locar el material en el contenidor corresponent. Els tipus de material que es poden aportar al Punt Verd es poden classificar en: a) reutilitzables: roba, calçat, cartutxos de tinta impressora, etc., b) per reciclar: televisors, material informàtic, electrodomèstics petits, eines de la llar, etc., c) especials: bateries de cotxe, pintures, lluminàries, envasos de productes químics ( àcids, bases, inflamables, etc.) radiografies, etc. Els materials per reciclar es col loquen en gàbies metàl liques. El nivell inferior de les gàbies es troba a 10 cm. del terra i te una alçada de 110 cm. Els residus especials es situen en caixes de plàstic de 75 litres de capacitat a les prestatgeries a 5 nivell entre 10 i 210 cm.. Es disposa d'escala manual de 60 cm. Alta, amb tres esglaons. Els materials manipulats tenen pesos molt variats. En la majoria dels casos es troben per sota dels 25 kgs., en algun cas poden arribar a superar els 40 kgs. ( tv., microones, pots pintura, etc.). No es disposa de mitjans auxiliars de transport de càrregues en l'interior del Punt Verd.....".

El text alternatiu s'allarga reproduint tot el document que cita i transcriu els apartats: segon, sobre " Introducció de dades del client en el programa informàtic"; tercer sobre " Gestió de Recollida de Residus per part de les empreses contractades" i quart, sobre " Mantenir netes les instal lacions" .

La doctrina jurisprudencial pacífica i reiterada dels Tribunals laborals i d'aquesta Sala, manté que únicament de manera excepcional els Tribunals superiors poden fer ús de la facultat de modificar i fiscalitzar la valoració de les proves feta pel jutge de la instància, ja que aquesta facultat els hi està atribuïda únicament per a supòsits de què els elements esmentats com a revisors, ofereixin una força de convicció molt gran que a judici de la Sala manifestin un error de fet clar del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 4 de Julio de 2013
    • España
    • 4 juillet 2013
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 10 de abril de 2012, en el recurso de suplicación número 3929/2011 , interpuesto por D. Rogelio , frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 4 de los de Barcelona de fecha 4 de abril de 2011 , ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR