STSJ Cataluña 1991/2012, 13 de Marzo de 2012

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2012:2900
Número de Recurso3063/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución1991/2012
Fecha de Resolución13 de Marzo de 2012
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

AM

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 13 de març de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 1991/2012

En el recurs de suplicació interposat per Teodoro a la sentència del Jutjat Social 19 Barcelona de data 8-2-2011 dictada en el procediment núm. 542/2010, en el qual s'ha recorregut contra la part -I.N.S.S.-(Instituto Nacional de la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 9-6-2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data,8-2-2011 que contenia la decició següent:

" DESESTIMO la demanda presentada por Don Teodoro contra el Instituo Nacional de la Seguridad Social, en reclamación por INCAPACIDAD PERMANENTE, y absuelvo al INSS de las pretensiones de la demanda."

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

Primero

Don Teodoro, con fecha de nacimiento 22-08-1963, con DNI núm. NUM000 consta afiliado a la Seguridad Social con el número NUM001 y en situación de alta en el régimen general, siendo su profesión habitual Especialista de limpieza. Solicitó la prestación en fecha 26-01-2010.

Segundo

En fecha 19-05-2010 el INSS dictó resolución en la cual acordó no haber lugar a declarar al actor en ningún grado de incapacidad permanente, derivada de enfermedad común por no reunir el requisito de incapacidad permanente y porque no proviene de la situación de incapacidad temporal. El ICAM, emitió dictamen el 23-02-2010 apreciando el siguiente cuadro residual "Lumboartrosis ligera con funcionalismo conservado. Cervicoartrosis moderada. ".

Tercero

Frente a dicha resolución se interpuso reclamación previa el 6-05-2010. Dicha reclamación fue desestimada por resolución de 19-05-2010.

Cuarto

La base reguladora de la prestación es de 1.064 euros y sus efectos desde el cese en la actividad.

Quinto

La parte actora padece "Artrosis de manos leve. Antecedente de fractura 5º MTC en mano derecha consolidada. Omalgia de hombro derecho secundaria a tendinitis de hombro. Lumboartrosis ligera con funcionalismo conservado. Cervicoartrosis moderada. Gonartrosis moderada, con antecedentes de plastia de ligamento lateral externo de rodilla".

Sexto

Al demandante le fue desestimada anterior solicitud por resolución de fecha 22-10-2008, frente a la que interpuso demanda que desistió posteriormente.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandant va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària i no el va impugnar . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

L'objecte del recurs del demandant contra la Sentència que li denega el dret a percebre la prestació d'incapacitat permanent en el grau de total perquè no acredita lesions invalidants, és revisar els fets declarats provat de la Sentència i examinar la infracció de les normes substantives i de la jurisprudència en empara en l' article 191 b ) i c) de la Llei de Procediment Laboral el Text Refós de la qual va ser aprovat pel Reial Decret legislatiu 2/1995 de 7 d'abril.

Segon

Postula la modificació del fet provat primer de la sentència en relació a la categoria professional que hi consta, per a corregir-la i que consti la categoria professional d'especialista de neteja, "vidres".

També postula la modificació del fet provat cinquè, referit a les lesions i limitacions que pateix, i proposa un text alternatiu després de la primera frase i respecte de la Omàlgia de l'espatlla dreta, que hauria de quedar substituïda per: " Tendinitis de l'espatlla dreta que ha cursat amb quadre de dolor i impotència funcional desprès de sobreesforç repetits i execució de moviments forçats amb l'extremitat superior dreta, amb uns quants períodes d'incapacitat temporal. Actualment presenta limitació de la rotació escápulo humeral dreta, limitació de l'abducció a 90º i les positures d'abast de les extremitats superiors. Ecografia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR