SAP Lleida 82/2012, 1 de Marzo de 2012

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2012:215
Número de Recurso203/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución82/2012
Fecha de Resolución 1 de Marzo de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 203/2011

Procediment ordinari núm. 842/2010

Jutjat Primera Instància 5 Lleida (ant.CI-5)

SENTÈNCIA núm. 82/2012

PRESIDENT:

En ALBERT GUILANYA I FOIX

MAGISTRATS:

En ALBERT MONTELL GARCIA

Na ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, u de març de dos mil dotze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 842/2010, del Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Lleida (ant.CI-5), en virtut del recurs interposat pels demandants, Prudencio I Coro, representats per la procuradora MARÍA FERRE TORNOS i assistits pel lletrat Ramiro Navio Alcalà contra sentència de data setze de febrer de dos mil onze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 203/2011 . La part demandada, COMUNIDAD DE PROPIETARIOS AVENIDA000 NUM NUM000 DE LLEIDA, representada pel procurador IGNACIO BARTRET GUTIERREZ i assistida pel lletrat ANTONIO J. CALERO FERNANDEZ impugna l'apel·lació. És ponent d'aquesta resolució el magistrat ALBERT GUILANYA I FOIX.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data setze de febrer de dos mil onze, és la següent: " FALLO. Que, desestimando íntegramente la demanda interpuesta por la representación procesal de Prudencio Y Coro contra COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DE LA AVENIDA000 Nº NUM000 DE LÉRIDA, debo absolver y absuelvo a la demandada respecto de las pretensiones deducidas en su contra en el presente procedimiento. Todo ello con imposición de las costas causadas en este procedimiento a la parte actora. [...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, els demandants, Prudencio i Coro van interposar un recurs d'apel· lació, que el Jutjat va admetre, i un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona. TERCER. La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat/ada ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 1 de març de 2012 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part actora recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant els mateixos motius que ja fer valer en primera instancia tot afegint-t'hi que la instal·lació de l'antena suposa una limitació de l'ús i gaudi dels passadissos i quartets per part dels propietaris individuals i que per tant requeriria del consentiment dels afectats.

La part demandada s'oposa al recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera instància.

SEGON

Pel que fa al primer dels motius de recurs i relatiu al defecte en la convocatòria, fonamenta la part apel·lant el seu recurs en el fet de que en l'ordre del dia hi constava " Informació de l'oferta presentada per telefònica per a la instal·lació d'una antena de telefonia a l'edifici " i en cap cas es parlava d'acord al respecte, el que fa que aquell acord no es podés adoptar i per tant, l'haver-ho fet fa que esdevingui nul. No hi podem estar d'acord atès que aquesta és una interpretació força esbiaixada i interessada. Coneixem la doctrina i jurisprudència al voltant de la importància que té el compliment dels requisits de la convocatòria a la junta de propietaris així com de les nul·litats declarades pels tribunals en no poques ocasions d'acords adoptats sense les corresponents previsions en l'ordre del dia, però no cal oblidar, que el que cal valorar en aquest supòsits és si aquell vici denunciat en la convocatòria ha impedit o no que el propietari impugnant hagi pogut o no conèixer el tema de l'acord, i per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR