STSJ Cataluña 635/2012, 26 de Enero de 2012

PonenteDANIEL BARTOMEUS PLANA
ECLIES:TSJCAT:2012:1641
Número de Recurso2384/2011
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución635/2012
Fecha de Resolución26 de Enero de 2012
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2010 - 0015415

RM

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

IL·LM. SR. JOAN AGUSTI MARAGALL

Barcelona, 26 de gener de 2012

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 635/2012

En el recurs de suplicació interposat per Arcadio a la sentència del Jutjat Social 22 Barcelona de data 20 de desembre de 2010 dictada en el procediment Demandes núm. 644/2010 en el qual s'ha recorregut contra la part -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social) i -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. DANIEL BARTOMEUS PLANA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 3 de setembre de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 20 de desembre de 2010, que contenia la decisió següent:

Que desestimando la demanda interpuesta por Arcadio debo absolver y absuelvo de la misma al demandado Instituto Nacional de la Seguridad Social.

SEGON

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

PRIMERO .- Arcadio, nacida el 15 de agosto de 1955 se encuentra en situación asimilada al alta en el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos, siendo su profesión habitual la de fontanería instalación de tuberías.

SEGUNDO .- Tras presentar solicitud de incapacidad, por resolución de fecha 26 de mayo de 2010, dictada por el Instituto Nacional de la Seguridad Social, se acordó no haber lugar a declarar en grado alguno de incapacidad a Arcadio, tras ser reconocida por la Unidad de Valoración Médica de Incapacidades en fecha 6 de mayo de 2010. Tal pronunciamiento fue ratificado, tras la oportuna reclamación administrativa efectuada por Arcadio .

TERCERO .- La base reguladora para la prestación solicitada es de 1.376,55 euros mensuales y la fecha de efectos condicionada al cese en el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos.

CUARTO .-. Arcadio padece las siguientes patologías:

Lumbalgia por espondiloartrosis L4 L5 y L5 S1 sin signos de radiculopatia activa ni limitación funcional significativa; trastorno por dependencia al alcohol en remisión con el tratamiento.

TERCER

Contra aquesta sentència la part actora Arcadio va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària la qual no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Com a primer motiu de suplicació i a l'empara de l'apartat b) de l' article 191 de la Llei de Procediment laboral, el recorrent sol licita la revisió del fet declarat provat quart de la sentència d'instància a fi que quedi fixat afegint a les dolences ja relatades les següents:

- Suprimir que el trastorn per dependència de l'alcohol estigui en remissió.

- Afegir un trastorn depressiu ansiós disfòric.

- Introduir que existeix una base de personalitat fràgil.

- Fer constar el tractament farmacològic que segueix

- Fer constar que les dolences són incapacitants per a qualsevol activitat laboral.

El motiu de recurs es basa en la prova pericial aportada pel propi recurrent (folis 24 i següents).

En primer lloc cal desatendre les mencions a la farmacopèdia per intranscendents, la modificació de fets que es pretengui en suplicació ha de tenir transcendència suficient per variar el signe de la decisió, ja que d'altra manera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR