SAP Barcelona 112/2012, 28 de Febrero de 2012

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2012:1456
Número de Recurso465/2011
ProcedimientoVERBAL - COGNICIóN
Número de Resolución112/2012
Fecha de Resolución28 de Febrero de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ CATORZENA

Rotlle 465/11

Judici Verbal núm. 949/2010

Jutjat de 1a. Instància núm. 7 de Arenys de Mar

S E N T È N C I A Nº 112/2012

Barcelona, vint-i-vuit de febrer de dos mil dotze

La Magistrada de la Secció Catorzena de l'Audiència Provincial de Barcelona, la Il·lma Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA, HA VIST en apel·lació les actuacions número 465/2011, seguides pels tràmits del judici verbal núm. 949/2010 en el Jutjat de 1a Instància núm. 7 d'Arenys de Mar a instàncies del Sr. Martin representat pel Procurador Sr. Francisco Pascual Pascual, contra Promocions Immobiliàries Pinedol, S.L. representada pel Procurador Sr. José Rafael Ros Fernández, les quals es troben pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la representació processal de la part demandada contra la sentència dictada el dia 28 de gener de 2011 pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Que estimando íntegramente la demanda promovida por el Procurador de los Tribunales D. Manuel Oliva Rosell, en nombre y representación de D. Martin contra "Promocions Inmobiliaries Pinedol, SL", he de condenar y condeno a la demandada a abonar, a D. Martin la suma dineraria de tres mil doscientos noventa y siete euros con ochenta céntimos (3.297'80 euros), más el interés legal del dinero, que comenzará a devengarse desde el día 28 de septiembre de 2010 (fecha de presentación de la demanda) hasta el día de la presente resolución. Y el interés legal del dinero incrementado en dos puntos se devengará respecto de la total cantidad adeudada desde la fecha de esta sentencia hasta su completo pago de conformidad con lo prevendio en el Art. 576.1 de la LEC .

Así mismo condeno a la parte demandada al pago de las costas procesales".

SEGON

La representació processal de la part demandada apel·là contra la sentència dictada en data 28 de gener de 2011 pel Jutjat de 1a Instància núm. 7 d'Arenys de Mar en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar, remetent-se les actuacions a aquesta Audiència Provincial.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Promocions Inmobiliàries Pinedol, SL apel·la contra la sentència que la condemna a pagar al Sr. Martin la suma de 3.297,80#.

El Sr. Martin mantenia que aquest deute deriva del consum d'electricitat en una finca que va vendre a la immobiliària i que hagut de satisfer a la companyia perquè la compradora no va canviar de nom el contracte.

La sentència de 1a instància desestima l'excepció de prescripció que la demandada oposà respecte les factures anteriors a finals del 2006. I respecte la resta, considera acreditat que es va produir el subministrament de llum, que la compradora sabia que les cases que hi havia a la finca estaven ocupades i no els va interessar ni donar de baixa els comptadors ni desallotjar les cases durant un cert temps.

En el recurs, insisteix la demandada en la prescripció de l'acció respecte les factures emeses entre 2003 i 2007, que no havien d'haver estat abonades pel Sr. Martin, i la inexistència d'una obligació per part seva d'abonar l'electricitat subministrada a unes casetes que desconeixia que estaven ocupades. Al·lega que s'ha invertit la càrrega de la prova, s'ha valorat erròniament la practicada i s'han infringit els articles 121-9 i 121-21 CCCat, el 217 i el 376 LEC així com el 1158 i el 1282 CC .

SEGON

Promociones Inmobiliarias Pinedol, SL va adquirir la propietat de la finca que l'ara demandat li va vendre el 27 de març de 2003. A la finca hi havia una edificació on els venedors tenien el seu habitatge i una altra on hi havia un hostal-restaurant llogat a tercers. L'administrador de la demandada no ha pogut precisar quantes cases o habitacles separats hi havia perquè, segons admet, només va examinar la finca superficialment atès que la seva intenció era constituir.

No es un fet discutit que el Sr. Martin va entregar a la compradora la possessió de la finca. Les edificacions disposaven d'energia elèctrica subministrada per Endesa i la compradora no ho podia desconèixer, si més no, respecte el restaurant que estava llogat a tercers. Pel que fa a la casa on vivia el venedor amb la seva esposa, explica aquest litigant que quan va vendre va...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR