SAP Barcelona 654/2011, 30 de Noviembre de 2011

PonenteFRANCISCO ABELLANET GUILLOT
ECLIES:APB:2011:12466
Número de Recurso42/2011
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ABREVIADO
Número de Resolución654/2011
Fecha de Resolución30 de Noviembre de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 22ª

Audiència Provincial de Barcelona

Secció Vint-i-dosena

Rotlle procediment abreujat núm. 42/2011

Referència de procedència:

JUTJAT INSTRUCCIÓ 1 MATARÓ (ANT.IN-3)

Diligències Previes núm. 2499/2006

SENTÈNCIA NÚM. 654/2011

Magistrats/des:

Joan Francesc Uría Martínez

Juli Solaz Ponsirenas

Francesc Abellanet Guillot

La dicta la Secció Vint-i-dosena de l'Audiència Provincial de Barcelona, en procediment Abreujat núm. 42/2011, procedent del Jutjat Instrucció 1 Mataró (ant.IN-3), dimanant de les Diligències Previes núm. 2499/2006, per delicte contra la salut pública, resistència a l'autoritat i falta de lesions, contra Belarmino, amb NIE nº NUM000, amb domicili Caldes d'Estrac (Barcelona), Carrer DIRECCION000, NUM001 NUM002

- NUM003 .

Han estat parts l'acusat Belarmino, representat per Francesc Fernández Anguera i assistit del lletrat Wenceslao Tarragó Moncho, i el Ministeri Fiscal. D'aquesta sentència, que expressa l'opinió del Tribunal, ha estat ponent Francesc Abellanet Guillot.

Barcelona, trenta de novembre de dos mil onze.

Antecedents de fet

Primer

El Ministeri Fiscal formulà acusació contra Belarmino . En la primera de les conclusions narra els fets. En la segona considerà els fets constitutius d'un delicte contra la salut pública de substancies que causen greu dany a la salut previst i penat en l' article 368 del Cp . D'un delicte de resistència a l'autoritat dels art. 556 b) del CP i d'una falta de lesions del art. 617.1 del CP . En la tercera establi l'autoria del acusat, en la quarta no va apreciar circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal. En la cinquena va demanar la pena de SIS ANYS DE PRESÓ I MULTA de 5.000 euros amb responsabilitat subsidiària d'un any de privació de llibertat en cas d'impagament. Pel delicte de resistència la pena d'UN ANY DE PRESÓ I per la falta de lesions la pena de DOS MESOS DE MULTA amb una quota diària de 18 euros i responsabilitat subsidiària d'un mes de privació de llibertat de d'un mes en cas d'impagament. Va interessar que en el seu cas les penes privatives de llibertat es complissin en centre penitenciari a Espanya, sense que procedeixi la expulsió del territori nacional de la pena o d'un part de la mateixa.

Va demanar el comís de la substancia estupefaent i dels diners i efectes intervinguts. La defensa del acusat en el seu escrit de conclusions definitives va modificar les provisionals en el sentit de en primer lloc negar els fets i sol·licitar l'absolució del seu defensat i alternativament en la primera va narrar els fets: "Primera.- Mi representado el día 14 de abril de 2006 se encontraba trabajando como jardinero, en la casa sita en la calle DIRECCION001 núm. NUM005 de Sant Vicens de Montalt, y al ver mi representado a la Policía Local de la citada población con número de carnet profesional NUM004, se asustó y con la intención de huir le propinó un empujón, que le produjo lesiones consistentes en contusión laterocervical izquierda y cervicálgia de las que curó con analgésicos, precisando 10 días no impeditivos para sus ocupaciones habituales para su completa sanación.

Con anterioridad a la celebración del acto de juicio oral se han depositado en la cuenta de la Sección el importe de 500 euros, en concepto de responsabilidad civil.

Alternativa.- De conformidad con el relato de la primera correlativa de esta representación evacuado como definitiva, añadiendo estar conforme con el relato del Ministerio Fiscal en cuanto a la intervención de las sustancias estupefacientes."

En la segona va declarar que el fets són constitutius d'un delicte de desobediència de l' art. 556 del Cp i d'una falta de lesions del art. 617.1 del CP . En la segona alternativa va considerar que el fets són constitutius d'un delicte contra la salut pública de substancia que causa greu dany previst en l' art.368. 2ª del CP ; d'un delicte de desobediència de l' art. 556 del Cp i d'una falta de lesions del art,. 617.1 del CP . En la tercera va considerar que l'acusat és autor; el la'alternativa també. En la quarta va dir que concorre l'atenuant molt qualificada de reparació del dany del art. 21.5 del Cp amb relació amb l' art. 66.2 del CP en relació amb el delicte de desobediència i en l'alternativa quarta va dir que concorre l'atenuant de reparació del dany molt qualificada del art. 21.5 del Cp amb relació amb el art. 66.2 del CP en relació amb el delicte de desobediència. En la cinquena procedeix imposar la pena de TRES MESOS DE PRESÓ pel delicte de desobediència i UN MES DE MULTA amb quota diària de tres euros per la falta de lesions. En la alternativa a més de les penes sol·licitades en la conclusió definitiva la PENA D'UN ANY I SIS MESOS DE PRESÓ i MULTA DE 1000 EUROS amb arrest d'un més en cas d'impagament.

Segon

El judici oral es celebrà del dia 22 de novembre de 2011; desprès de practicades les proves, les conclusions i els informes es concedí la última paraula al acusat i quedà el judici vist per a sentència.

En aquest procés s'han observat les normes adients vigents.

Fets provats

  1. - L'acusat Belarmino, major d'edat, amb NIE nº NUM000, de nacionalitat marroquí, sense antecedents penals, sense que consti la seva situació administrativa a l'estat espanyol, treballava com a jardiner a la casa que es troba al carrer DIRECCION001, nº NUM005 de la població de Sant Vicenç de Montalt .

El dia catorze de juny de 2006 quan l'acusat estava dins d'una caseta d'obra situada en el baix de la casa envoltada de jardí, va ser vist per la finestra de la caseta per l'agent NUM004 de la policia local de Sant Vicenç de Montalt, que havia anat al lloc. L'agent va veure clarament com l'acusat estava manipulant una bossa de plàstic que contenia una peça de color blanc en forma de pedra.

Al veure's atrapat l'acusat va sortir corrent de la casseta i li va donar un cop de puny al coll a l'agent NUM004 de la policia local, continuant fugint pel jardí cap a fora de la casa i va saltar pel mur del jardí que dona al carrer verge de Montserrat on va caure sobre el cotxe marca i model Honda civic 2.0 amb matricula ZE- ....-ZV, propietat de Pedro Miguel . Com a conseqüència del impacte del cos de l'acusat contra el vehicle va produir desperfectes en el mateix, es va trencar el parabrises de davant i abonyegaments en el capó .

Com a conseqüència directa del cop de puny que va rebre al coll l'agent NUM004 de la policia local va tenir lesions consistents en contusió laterocervical esquerra i cervicàlgia, que es va guarir amb deu dies no impeditius.

Els danys causats en el vehicle referit s'han peritat en la quantitat total de 689,18 euros . El propietari del vehicle reclama l'import que no va cobrar de l'assegurança relativa als danys del capó del vehicle ja que els causats al parabrises ja el va cobrar.

Desprès en l'escorcoll a la caseta va ser trobada pels agents de la policia una altra bossa de plàstic en la que hi havia una altra pedra de color blanc i vint-i- quatre embolcalls de plàstic tancats amb filferro que contenien una substància de color blanc. També es va trobar una bascula electrònica de precisió, filferro de color verd, retalls de bosses de plàstic amb trossos de filferro tallats, una cartera de pell amb 130 euros i notes amb anotacions de telèfons mòbils i diversos noms.

Analitzat el contingut dels embolcalls i de les bosses intervingudes que van ser remeses al laboratori de la policia científica dels Mossos d'esquadra, va resultar que les substàncies que hi havia dintre van ser cocaïna que l'acusat posseïa amb finalitat de venda a tercers . En la bossa que va ser manipulada per l'acusat amb un pes net de 25,41 grams. En la bossa que es va trobar a la casseta amb un pes net de 3,49 grams i en els 24 embolcalls de plàstic amb un pes net de 14,14 grams. Les mostres analitzades contenien cocaïna com a principi actiu amb una riquesa respectiva del 73% mes menys el 6%, 72% mes menys el 6%, i 75% mes menys el 6%.

No ha quedat acreditat el preu del gram de cocaïna que es paga en el mercat clandestí.

En el procés consta que l'escrit de qualificació provisional de l'acusació és de data de 23 de setembre de 2010, la interlocutòria d'admissió de proves i assenyalament del judici oral de 6 d'octubre de 2011 i la celebració del judici 22 de novembre de 2011.

L'acusat va consignar judicialment l'import de cinc-cents euros abans de la celebració del judici oral.

Fonaments de dret

Primer

Tot i que no van ser objecte de qüestions prèvies en l'acte del judici oral, la defensa del acusat va fer esment de la il· licitud de les proves obtingudes relatives a la manca de flagrància en la investigació policial dels fets i conseqüentment de la il·licitud de l'entrada per part dels agents en domicili aliè, donat que no es va demanar autorització judicial d'entrada i escorcoll per entrar a la caseta. També pretén la defensa de l'acusat la il·licitud de les investigacions policials des del seu inici com a conseqüència d'haver-se posat en coneixement de la policia els fets objecte d'investigació per una persona que va ser la parella sentimental de l'acusat i no haver-se observat les prevencions del art. 416 de la LECRI donada la relació sentimental entre ambdós.

Abans d'entrar en el fons del assumpte s'ha de donar resposta a les qüestions objecte de debat. En primer lloc, en relació a l'existència de fets flagrants que podien constituir delicte i que van determinar l'entrada dels agents a la caseta, lloc on es trobava l'acusat s'ha de dir que, tal i com va manifestar l'agent de la policia local NUM004, va veure per la finestra de la caseta, com l'acusat estava manipulant una bossa que al seu parer contenia substància il·legal per la qual cosa s'ha d'entendre que en el precís moment de l'observació de l'agent referit l'acusat estava cometen actes que podien ser constitutius d'un il·lícit criminal per la qual cosa s'ha d'apreciar la existència d'uns fets flagrants que estava cometent l'acusat i per aquesta raó queda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR