SAP Barcelona 617/2011, 19 de Diciembre de 2011

PonenteFRANCISCO JAVIER PEREDA GAMEZ
ECLIES:APB:2011:12391
Número de Recurso268/2011
ProcedimientoVERBAL - COGNICIóN
Número de Resolución617/2011
Fecha de Resolución19 de Diciembre de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

SENTÈNCIA N. 617/2011

Barcelona, dinou de desembre dos mil onze

Audiència Provincial de Barcelona, Secció 14ª

Magistrat Únic:

Francisco Javier Pereda Gámez

Rotlle n.268/2011

Judici Verbal n.: 1531/2010

Procedència: Jutjat de Primera Instància n. 5 de Sabadell

Objecte del judici: reintegrament d'indemnització per lesions derivades d'accident de tràfic, segons conveni ( art. 1124 C.c .)

Motiu del recurs: errònia valoració de la prova (assistència en centre no adherit al Conveni Marc) Apel·lant: Liberty Seguros, Cía. Seg. y Reaseguros, S.A.

Advocat: E. Tura Camafreita

Procurador: C. Pons de Gironella

Apel·lat: Allianz Compañía de Seguros y Reaseguros, S.A.

Advocat: L. Rey Arenas

Procurador: J. de Lara Cidoncha

ANTECEDENTS DE FET

  1. RESUM DEL PLET DE PRIMERA INSTÀNCIA

    El dia 4 d'agost de 2010 Allianz va presentar demanda en la que sol·licitava que es condemni la demandada a satisfer-li 520 euros, més els interessos de l' article 20 de la Ley 50/80 de Contrato de Seguros

    - LCS- i les costes. Relata que va pagar despeses mèdiques de rehabilitació i que el conductor assegurat per la demandada va ser el responsable de l'accident perquè no va respectar una preferència de pas. Invoca el punt 5 estipulació 2ª del Conveni Marc d'Assistència Sanitària, en tant són despeses meritades per persones físiques no vinculades al conveni.

    El dia del judici, l'actor es ratifica, sol·licita els interessos i invoca l' article 1902 C.c . i el demandat contesta i sosté que hi ha frau i abús de dret perquè, segons el Conveni Marc, Allianz ha d'abonar les despeses del seu assegurat, sense poder repetir per suposada culpabilitat, llevat de dues excepcions (vehicle motocicleta o similar i centre no adherit). Afegeix que els lesionats van fer la rehabilitació en centre no reconegut i per preu segons conveni. Nega que es reclami per l' article 1902 C.c . i que sigui aplicable l' article 20 LCS .

    La sentencia recorreguda, de data 27 d'octubre 2010, diu que és il·lògic reclamar per unes despeses que, d'haver estat produïdes per centre adherit al Conveni Marc, l'actora hauria de pagar, però nega que s'hagi provat abús de dret ni que la reclamació sigui antisocial, perquè no es prova un ànim de perjudicar i la qüestió es interpretativa. Per això el jutge estima la demanda i condemna Liberty Seguros, Compañía de Seguros y Reaseguros, S.A. a pagar a Allianz, Compañía de Seguros y Reaseguros, S.A 520 euros, més els interessos legals des de la presentació de la demanda i amb imposició de costes a la demandada.

  2. QÜESTIONS PLANTEJADES EN EL RECURS

    La part recorrent reitera que el cost ha estat el mateix que si es tractés de centre adherit i que és abusiu pretendre la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR