STSJ Islas Baleares 58/2011, 2 de Febrero de 2011

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2011:118
Número de Recurso364/2008
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución58/2011
Fecha de Resolución 2 de Febrero de 2011
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00058/2011

SENTÈNCIA núm. 58

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 2 de febrer de l'any dos mil onze

-------------------------VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 364

de 2008 dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, la Sra. Debora, representada i assistida a sí mateixa per la seva qualitat de funcionària pública, i, d'altra, com a Administració

demandada, la General de l'Estat, representada i assistida pel seu advocat .

L'objecte del recurs és la resolució dictada el dia 14 de febrer de 2008 per la Direcció General de l'Agència Estatal de

l'Administració Tributària la qual va desestimar el recurs de reposició aixecat per la Sra. Debora contra anterior del dia 8

de març de 2007 en què es desestimava la reclamació efectuada per a l'abonament dels complements

específic, de destinació i

de productivitat del lloc de treball exercit en substitució de l'Administrador de duanes de l'aeroport de Palma de Mallorca, durant

uns períodes determinats.

La quantia es fixà en 998,26 #.

El procediment s'ha seguit pels tràmits de la Llei Jurisdiccional de 1998 .

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET = 1r .- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació, mitjançant edictes en el BOCAIB.

2n .- Rebut l'expedient administratiu es posà de manifest a Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. La demanda fou deduïda dins el termini legal, al·legant-se els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i suplicant a la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r .- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r .- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 11 de gener de 2011.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada el dia 14 de febrer de 2008 per la Direcció General de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària la qual va desestimar el recurs de reposició aixecat per la Sra. Debora contra anterior del dia 8 de març de 2007 en què es desestimava la reclamació efectuada per a l'abonament dels complements específic, de destinació i de productivitat del lloc de treball exercit en substitució de l'Administrador de duanes de l'aeroport de Palma de Mallorca, durant uns períodes determinats.

La recurrent és funcionària del Cos Tècnic d'Hisenda i exerceix com a tal com a Cap de Secció de l'Administració de Duanes a l'aeroport de Palma de Mallorca. Té un nivell 24 i pertany al grup B.

Durant un període de temps que abasta als dies 2 al 13 d'octubre, 30 d'octubre a 10 de novembre i 27 de novembre a 5 de desembre de l'any 2006 va substituir al titular administrador de la dita Administració de Duanes, tot això en virtut de nomenament efectuat pel Delegat de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària el 15 de setembre anterior - fet acreditat documentalment dins el propi expedient administratiu -.

Interessa a la petita de la demanda les diferències retributives pels conceptes complement de destí, 163,78 #, complement específic, 389,98 # i productivitat, 444,60 #. A més a més, assenyala que procedeix una indemnització pel retard en la percepció de les dites retribucions i l'interès legal des del moment en què tenien que haver-se percebut les quantitats reclamades.

SEGON

El Tribunal ha anat donant resposta a qüestions similars, anàlogues, a altres contenciosos. Per no fer-ne una cita exhaustiva calgui citar, tan sols, les sentències núm. 613 de 14 de setembre de 2009 i 183 de 8 de març de 2010 . No obstant, pel cas, farem ús d'allò que ja diguérem a la sentència núm. 370 de 13 de maig de 2009, dictada a les actuacions 467 de 2007 i on la pròpia part recurrent era la mateixa, si més bé, llavors, referida la seva pretensió a altres períodes de temps i que va cloure amb la resolució del Director General de l'Agència Estatal d'Administració Tributària de 29 de maig de 2007. Ergo ho reiterem.

"Ya hemos dicho que la administración opone que la actora no haya acreditado las funciones concretas que realizó durante los períodos de suplencia del Administrador titular, ni haya solicitado el recibimiento del pleito a prueba para demostrar que ejerció las propias del Administrador.

En este punto debe precisarse que con el escrito de interposición del recurso la recurrente aportó certificación de la Jefe de la Unidad Regional de Inspección en la que se indica que la ahora recurrente "desempeñó las funciones propias del Administrador de Aduana del Aeropuerto de Palma al sustituir al Administrador de dicha Aduana", durante los períodos indicados. Otra certificación del Jefe de Dependencia Regional de Aduanas e IIEE, ratifica que la indicada "ejerció como administradora"

Asimismo, en la demanda se describen una serie de actuaciones realizadas por la recurrente y que son propias y específicas del puesto de Administrador, sin que la parte demandada haya negado la realidad de las mismas.

En definitiva, con la base documental de las certificaciones y con la indicación de actuaciones concretas...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR