AAP Tarragona 50/2011, 5 de Abril de 2011

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2011:500A
Número de Recurso468/2010
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución50/2011
Fecha de Resolución 5 de Abril de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL·LACIÓ Nº 468/2010

MESURES CAUTELARS PRÈVIES NÚM. 699/10

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 1 - TARRAGONA

INTERLOCUTÒRIA

PRESIDENT

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA

MAGISTRATS

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Il·lma. Sra. Mª ANGELES BARCENILLA VISUS (SUPLENT)

Tarragona, a 5 d'abril de 2.011.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el recurs d'apel·lació interposat per la mercantil STANDARD AERO, B.V. representada per la

Procuradora dels Tribunals Sra. Martínez Bastida i defensada pel Lletrat Sr. Samuel Rivero, contra la Interlocutòria de data 21 de juny de 2.010 dictada pel Jutjat

de Primera Instància núm. 1 de Tarragona, procediment de mesures cautelars prèvies núm. 699/2010, al qual figura com a part demandant ERFEI, A.I.E.; com a

intervinent SEKISUI SPECIALTY CHEMICALS EUROPE, SLU. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Farré Lerín y assistida per la Lletrada Sra. C.

Esteban Arnau; i com a part demandada l'ara apel·lant.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La Interlocutòria recorreguda conté la següent part dispositiva:

"Que debo estimar y estimo la medida cautelar solicitada por la procuradora Sra. Díaz Manso en nombre y representación de ERFEI AIE y por el procurador Sr. Farré en nombre y representación de SEKISUI SPECIALTY CHEMICALS EUROPE SLU contra STANDARD AERO BV y debo acordar y acuerdo la adopción de la siguiente medida cautelar: que por parte de STANDARD AERO se suministre, instale y ponga en marcha de forma inmediata una turbina de gas modelo LM 1600, que incluye un generador de gas y una turbina de potencia, en la planta de ERFEI sita en Tarragona, con arreglo a lo señalado en el contrato de mantenimiento de 12 de septiembre de 2007, que consecuentemente se proceda a la puesta en marcha inmediata del conjunto de la instalación, en virtud del contrato de 12-09-2007, todo ello mientras se resuelve el pleito principal. En cuanto a la caución, se establece que por parte de entidad ERFEI debe consignarse antes de la adopción de la medida cautelar el importe del canon anual de 40.500 euros, y una vez instalada la turbina, y puesta en funcionamiento la misma y la planta, ERFEI abonara a STANDARD AERO, el importe de 7.410 euros semanales, todo ello mientras dure la reoslución del pleito principal.

Se impone el pago de las costas a la demandada" .

En data 2 de juliol de 2.010 es va dictar Interlocutòria essent la seva part dispositiva del següent tenor:

"NO HA LUGAR A LA ACLARACION de del auto de 21 de junio de 2010 y que ha sido solicitada por el Procurador Sr/a. Martínez Bastida, manteniéndose en su integridad la redacción de la resolución."

SEGON

Contra l'esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de STANDARD AERO, B.V. d'acord a les al·legacions contingudes al seu escrit.

TERCER

Donat trasllat del recurs a les adverses, per les seves representacions processals es van presentar escrits d'oposició al mateix.

QUART

El present recurs d'apel·lació va tenir entrada en aquesta Secció Tercera el dia 8 de novembre de 2.010, dictant-se diligència d'ordenació per la qual s'acordava requerir a la part apel·lant a fi de que en el termini de deu dies subsanès el defecte de falta de presentació del model de la taxa judicial, cosa que va efectuar amb data d'entrada en aquest Tribunal el dia 7 de desembre de 2.010.

CINQUÉ. En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat els tràmits legals.

Vist i essent Ponent l'Il·lm. Sr. Magistrat MANUEL GALAN SANCHEZ,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Interposa la representació processal de STANDARD AERO, B.V. el present recurs impugnant, segons manifesta al seu escrit de preparació (folis 650 i ss.), els pronunciaments de la Interlocutòria de 21 de juny de 2.010 pels quals s'acorda l'adopció de la mesura cautelar sol·licitada; la caució imposada i la manca de menció de la que ha de prestar SEKISUI; l'admissió de SEKISUI com a part sol·licitant de la mesura cautelar; i la condemna de la recurrent al pagament de les costes de la instància, al·legant infracció dels articles 721 i ss. de la L.E.C . i jurisprudència que interpreta els esmentats preceptes, entenent que no concorren els requisits legals.

SEGON

Començant per l'anàlisi del motiu pel qual es denuncia "La personación irregular de SEKISUI" (foli 733), el motiu ha d'esser rebutjat per les raons que a continuació seran exposades.

Així, en primer lloc, el motiu mereix esser desestimat a limine, perquè la part apel·lant expressament manifesta al seu escrit de preparació del recurs que "vengo a PREPARAR RECURSO DE APELACION frente al mencionado auto [el de 21 de juny de 2.010] " (foli 651), sense manifestar que també impugnava la Interlocutòria de 7 de juny de 2.010 que estimava la petició d'intervenció de l'entitat SEKISUI SPECIALTY CHEMICALS.

Però es que, amés i en segon lloc, si bé és cert que al Fet Segon, paràgraf 1r., de la resolució de 21 de juny de 2.010 es menciona que la intervenció de la esmentada societat es fa "en base al artículo 14 de la LEC " (foli 622), no és menys cert que no més es pot considerar com una errada de la Jutgessa d'instància, ja que és suficient una simple llegida de la Interlocutòria de 7 de juny de 2.010 per comprovar sense cap mena de dubte que l'estimació de la intervenció de SEKISUI es va produir en base a l'article 13.1 de la L.E.C. (folis 355 i 356), i no de l'article 14, en consonància amb la petició efectuada per la representació processal de SEKISUI (v. folis 282 i ss.), disposant l'article 13: "1. Mientras se encuentre pendiente un proceso, podrá ser admitido como demandante o demandado, quien acredite tener interés directo y legítimo en el resultado del pleito....

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR