SAP Barcelona 490/2011, 18 de Mayo de 2011

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2011:6001
Número de Recurso52/2011
ProcedimientoAPELACIóN PENALES RáPIDOS
Número de Resolución490/2011
Fecha de Resolución18 de Mayo de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal ( secció 10ª)

Recurs d'Apel·lació nº 52/11-C

Procediment Abreujat nº 215/09 R

Jutjat Penal nº 2 de Barcelona

S E N T È N C I A

Il.lms/a Magistrats/ada

Sra MONTSERRAT COMAS ARGEMIR CENDRA

Sr. JOSE MARIA PLANCHAT TERUEL

Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL

Barcelona, divuit de maig de dos mil onze

Vist en grau d'apel·lació per aquesta Secció desena de l'Audiència provincial, la causa de procediment abreujat nº 215/09 del

Jutjat Penal nº 2 dels de Barcelona, en tràmit en aquest tribunal de segona instància amb motiu del recurs formalitzat per la

representació processal de l'acusat Blas contra la sentència dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 29 de juny de 2010, per delicte de furt. Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL, qui exposa la decisió

unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel·lada recull el següent contingut literal: " FALLO que debo condenar y condeno a Blas y a Felix, en concepto de autores de un delito de hurto en grado de tentativa, sin concurrir circunstancias modificativas de la responsabilidad criminal, a la pena de CINCO MESES de prisión, pena privativa de libertad que en el caso de Felix se sustituye por su expulsión del territorio español con prohibición de retorno durante 10 años, así como al pago por mitad de las costas procesales"..

Segon

Contra l'esmentada resolució va interposar -dins de termini legal- recurs d'apel·lació la defensa de l'acusat Blas . Admès a tràmit per provisió de 16 de desembre 2010, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal es van remetre les actuacions a aquesta Superioritat. Per interlocutòria de 1.3.11 es va designar magistrat ponent i es va assenyalar el dia d'avui per a deliberació, votació i decisió. No s'ha celebrat vista pública en no haver estat sol·licitada pel recurrent ni considerar-la necessària el tribunal.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS S'accepta el relat fàctic que recull la sentència apel·lada, que escau donar per íntegrament reproduït a fi d'evitar reiteracions inútils.

FONAMENTS DE DRET

S'admeten els consignats en la sentència d'instància, que cal completar amb els que tot seguit s'exposaran .

  1. La defensa lletrada del recurrent fonamenta l'apel·lació en un únic motiu d'acord amb el que permet l' art. 790 Lecrim 38/02 de 24 d'octubre, consistent en: Infracció de llei per inaplicació de l'eximent completa prevista en l' art. 20.2 CP, derivada d'haver actuat el culpable sota la directa influència de l'estat d'embriaguesa que patia en el moment de cometre els fets.

    Planteja la part apel·lant una hipotètica infracció de llei atès que l'acusat hauria actuat amb anul·lació plena del control dels seus actes, fruit de l'estat d'embriaguesa per intoxicació etílica que l'afectava, per la qual cosa, conclou que aquesta patologia ha de ser inclosa dins la modalitat incapacitant en els termes que exigeix l' art. 20.2 del Codi Penal, en seu d'eximent de la responsabilitat criminal.

    El tribunal no pot deixar de constatar que la defensa va gaudir de la oportunitat d'aportar al plenari prova documental i pericial adient per a acreditar el grau d'afectació de la capacitat cognitiva i volitiva que afectava a l'acusat quan va cometre els fets, i no tant sols no ho va fer sinó que el seu client tampoc es va molestar en acudir al judici.

    La prova practicada en el plenari, és a dir, testifical del vigilant de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR