SAP Tarragona 337/2011, 27 de Julio de 2011

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2011:1531
Número de Recurso41/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución337/2011
Fecha de Resolución27 de Julio de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3a

Apel·lació 41/11

Ordinari 642/06 del Jutjat de 1a Instància 1 del Vendrell

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il·lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 27 de juliol de 2011

Vist en aquesta Secció 3a de l'Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per PROMOTORA MEDITERRANEA-2 S.A., representada en aquesta instància pel Procurador Sr. Solé Tomàs i defensada pel Lletrat Sr. Casals Matutes, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 1 del Vendrell de data 3-3-2010, en procediment Ordinari 642/06, en el que figura com a demandant la recurrent i com a demandat l'Ajuntament de Vespella de Gaià.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 6-10-2010 es va presentar per PROMOTORA MEDITERRANEA-2 S.A. recurs d'apel·lació contra Sentència d'instància que disposava: "Desestimo la demanda interposada per PROMOTORA MEDITERRANEA-2 S.A. contra l'Ajuntament de Vespella de Gaià, i absolc a la dita demandada de les peticions fetes contra ella. S'imposen les costes processals al actor".

SEGON

L'Ajuntament de Vespella de Gaià en data 21-10-2010 es va oposar al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent l'Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Es va interposar demanda al·legant que el demandat va fer un contracte en data 4-6-1996 amb Camps y Roca S.L., pel qual aquesta explotaria la pedrera "Mas Blandís" situada a Mas d'en Blanc; es va pactar que " 1. El objetivo final de la explotación será el de obtener el espacio arquitectónico necesario para la realización del "Parc d'Art Mas d'en Blanc", según el proyecto elaborado por el Ajuntament de Vespella de Gaià (...) que podrá realizar a dicho plano las modificaciones que estime convenientes, siempre que en ellas se mantenga, aproximadamente, una extracción total de cuatro millones de toneladas de roca ", " 7. El presente documento tendrá validez por un periodo de seis años prorrogables hasta un máximo de diez "; el 19-2-2001 Camps y Roca S.L., prèvia autorització de l'Ajuntament de Vespella de Gaià, va cedir a l'actora PROMOTORA MEDITERRANEA- 2 S.A. es seus drets derivats del contracte de data 4-6-1996; l'Ajuntament de Vespella de Gaià l'any 2002 va prorrogar el contracte de data 4-6-1996 " per un període de 4 anys, fins arribar als deu anys que estableix el contracte inicial "; arribats els 10 anys, l'Ajuntament de Vespella de Gaià va comunicar a l'actora que el dia 4-6-2006 es complia el termini pactat, per la qual cosa li requeria perquè deixés lliure i expedita la finca objecte de l'explotació.

A la demanda es demana que es declari "la invalidesa de la resolució unilateral" del contracte feta per l'Ajuntament de Vespella de Gaià respecte del contracte de data 4-6-1996, i es declari la continuació de tal explotació per l'actora fins aconseguir el volum d'extracció de quatre milions de tones.

La sentència impugnada desestima la demanda, al apreciar cosa jutjada, encara que també, tot i l'estimació anterior, examina i considera que el contracte té un termini temporal fixat de 10 anys.

SEGON

S'interposa recurs, en primer lloc, contra l'estimació de la cosa jutjada.

L'actora, per aconseguir la seva pretensió de poder continuar explotant la pedrera, a més del present procediment civil va instar un procediment contenciós-administratiu, en el que impugnava l'Acord de l'Ajuntament de Vespella de Gaià que ordenava a l'actora desallotjar la pedrera a partir de la data d'expiració del termini del contracte, el 3-6-2006, i declarava l'extinció de la llicència d'activitat per a la seva explotació com a conseqüència de tal expiració del termini del contracte. En aquest procediment contenciós-administratiu (224/06 del Jutjat contenciós-administratiu 1 de Tarragona) va recaure sentència en primera instància en data 3-9-2007, estimant la demanda. Interposat recurs contra l'anterior resolució, en data 30-12-2009 la Sala Contenciós- administrativa del TSJC va dictar sentència desestimant la demanda i declarant conforme a Dret l'Acord de l'Ajuntament de Vespella de Gaià. Aquesta sentència de 30-12-2009 de la Sala Contenciósadministrativa del TSJC considerés civil el contracte existent entre les parts (el de data 4-6-1996), per la qual cosa, als mers efectes prejudicials per a poder resoldre l'assumpte administratiu i en base a l' art. 4 de la Llei de la Jurisdicció contenciós-administrativa, examina si el contracte de data 4-6-1996 s'extingia passats els 10 anys pactats o bé, com al·legava PROMOTORA MEDITERRANEA-2 S.A., quan s'aconseguís el volum d'extracció de quatre milions de tones, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR