SAP Barcelona 790/2011, 28 de Julio de 2011

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2011:9455
Número de Recurso36/2011
ProcedimientoAPELACIóN PENAL
Número de Resolución790/2011
Fecha de Resolución28 de Julio de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal (Secció 10ª)

Recurs d'apel·lació nº 36/11-C

Procediment Abreujat nº 226/09

Jutjat Penal nº 1 de Mataró

S E N T È N C I A

Il·lma Sra. MONTSERRAT COMAS ARGEMIR CENDRA

Il·lm. Sr. JOSE MARIA PLANCHAT TERUEL

Il·lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL

Barcelona, vint-i-vuit de juliol de dos mil onze

Vist en grau d'apel·lació per aquesta Secció desena de l'Audiència provincial, la causa de procediment abreujat nº 226/09 del Jutjat Penal nº 1 dels de Mataró, en tràmit en aquest tribunal de segona instància amb motiu del recurs formalitzat per la representació processal de l'acusat Melchor contra la sentència dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 10 de setembre de 2010, per delicte de lesions i faltes connexes. Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL, qui exposa la decisió unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel·lada recull el següent contingut literal: " FALLO que debo condenar y condeno a Melchor como autor de un delito de lesiones, sin concurrir circunstancias modificativas de la responsabilidad criminal, a la penas de SEIS MESES de multa con cuota diaria de 10 euros, responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotas impagadas, así como el abono de las costas procesales causadas. Como autor de dos faltas de lesiones le condeno a la pena adicional de 30 DÍAS de multa por cada una de ellas, con idéntica cuota y RPS.Y como autor de una falta de daños le impongo la pena de 10 DÍASde multa con igual cuota y responsabilidad subsidiaria en caso de impago.

Debo condenar y condeno a la acusada Evangelina como autora de una falta de lesiones, a la pena de

50 DÍAS de MULTA con cuota diaria de 10 euros y responsabilidad personal subsidiaria de un día de privación de libertad por cada dos cuotras no abonadas, así como pago de costas.

Finalmente, debo condenar y condeno a Sergio como autor de una falta de lesiones a la pena de 30 DÍAS de MULTA con igual cuota de 10 euros y responsabilidad personal subsidira en caso de impago.

En concepto de responsabilidades civiles, Melchor deberá indemnizar a Evangelina en la cantidad de 1.297 euros por daños causados en su vehículo más 420 euros por las lesiones. A su vez, Evangelina deberá abonar a Marta la suma de 420 euros por las lesiones causadas.

Segon

Contra l'esmentada resolució va formalitzar recurs -dins de termini legal- únicament la defensa del' acusat Melchor . Admès a tràmit per provisió de 26 d'octubre de 2010, prèvia impugnació del Ministeri Fiscal i demés parts comparegudes, es van elevar les actuacions a aquesta Superioritat el dia 26 de febrer de 2011. Per interlocutòria de 14.6.11 es va designar magistrat ponent d'acord amb el torn preestablert i s'ha assenyalat el dia d'avui per a deliberació, votació i decisió. No s'ha celebrat vista pública en no haver-la demanat la part recurrent ni considerar-la necessària el tribunal.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

S'accepta íntegrament el relat fàctic de la sentència apel·lada, que es dóna per reproduït a fi d'evitar repeticions inútils.

FONAMENTS DE DRET

Las defensa de l'acusat recurrent fonamenta l'apel·lació en un motiu principal i dos subsidiaris a l'empara del que permet l' art. 790 de la llei 38/02 de 24 d'octubre, consistents en: 1 ) Error en l'apreciació de la prova en relació amb l'aplicació al cas de l' art. 147.2 del Codi Penal, i vulneració de la presumpció constitucional d'innocència; 2) Infracció del principi acusatori; 3)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR