STSJ Cataluña 97/2011, 12 de Enero de 2011

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2011:464
Número de Recurso4589/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución97/2011
Fecha de Resolución12 de Enero de 2011
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

Barcelona, 12 de gener de 2011

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 97/2011

En el recurs de suplicació interposat per Miquel Alimentació Grup, S.A. a la sentència del Jutjat Social 1 Tortosa de data 19 de maig de 2010 dictada en el procediment núm. 20/2010 en el qual s'ha recorregut contra la part Landelino,

ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 19 de gener de 2010 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 19 de maig de 2010, que contenia la decisió següent:

"Que estimando la demanda formulada por D. Landelino contra la empresa "Miquel Alimentació Grup, S.A.", debo declarar y declaro improcedente el despido efectuado respecto al actor por la referida entidad y en consecuencia condeno a dicha empleadora a la inmediata readmisión del aludido demandante o, a elección de la citada demandada, a que le indemnice con la suma de 5.354,66 # y en ambos casos con abono de los salarios de tramitación desde la fecha del despido (9-12-2009), a razón de 34,63 #/día, hasta la notificación de la presente resolución.

La referida opción deberá efectuarse mediante escrito o comparecencia ante la Secretaría de este Juzgado dentro del plazo de cinco días a contar de este la notificación de la presente resolución, sin esperar la firmeza de la misma, y en caso de no verificarse la opción expresamente se entenderá que se opta por la readmisión".

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents: 1)- El demandante han venido prestando sus servicios por cuenta y orden de la empresa demandada con la categoría de ayudante-dependiente, una antigüedad desde el 1-7-2006, percibiendo un salario mensual con prorrateo de pagas extras de 1.039,10 #.

2)- En fecha 9-12-2009 la entidad demandada procedió a extinguir el contrato de trabajo del actor al serle denegada la renovación del permiso de trabajo.

3)- Por resolución de la Subdelegación del Gobierno en Tarragona de 1-2-2007 se denegó al actor la renovación de la autorización de residencia y trabajo solicitada el 14-11-2006, y que fue impugnada por el demandante en vía contencioso administrativa, hallándose en la actualidad pendiente de resolución ante el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña.

4)- El pertinente acto de conciliación se celebró con el resultado de sin avenencia.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que el va impugnar en forma . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

L'objecte del recurs de l'empresa ocupadora condemnada és revisar els fets declarats provats en la Sentència i examinar les infraccions de normes substantives en empara en l' article 191 b) i c) de la vigent Llei de Procediment Laboral, el Text Refós de la qual va ser aprovat pel Reial Decret legislatiu 2/1995 de 7 d'abril .

Segon

Postula la modificació del segon fet provat de la sentència que diu que el 9 de desembre de 2009 l'empresa va procedir a extingir el contracte de treball perquè li va ser denegada la renovació del permís de treball. Proposa una redacció alternativa que digui: " L'empresa demandada, després de la Resolució de 28 de juny de 2007 en la qual es denegava la renovació de l'autorització i se l'advertia de que havia d'abandonar el territori nacional en el termini de 15 dies a comptar des del moment de la notificació de la resolució en cas de no disposar del corresponent títol que l'habilités per romandre a Espanya, va procedir, després d'uns requeriments, a extingir el contracte de treball del demandant." Basa la modificació en la resolució de la Delegació del Govern a Catalunya de 28 de juny de 2007.

La doctrina jurisprudencial pacífica dels Tribunals laborals i d'aquesta Sala, manté que únicament de manera excepcional els Tribunals superiors poden fer ús de la facultat de modificar i fiscalitzar la valoració de les proves feta pel jutge de la instància, ja què aquesta facultat els hi està atribuïda únicament per a supòsits en què els elements esmentats com a revisors, ofereixin una força de convicció molt gran que a judici de la Sala manifestin un error de fet clar del jutge en l'apreciació de la prova. També la Sala ha establert, en aplicació de la doctrina jurisprudencial reiterada i pacífica ( Sentències números 7.421/93 de 29 de desembre; 4.193/94, de 13 de juliol i 964/95, d'11 de febrer, per totes), que per a que la pretensió revisora tingui èxit els errors o omissions denunciats han de ser suficientment transcendents per a variar el sentit de la part dispositiva de la sentència, atès que, en tot cas, excepte de manera excepcional, regeix el principi d'economia processal en el procediment que impedeix acollir en la revisió de fets errors fàctics denunciats sense transcendència.

En el cas present en aplicació de la doctrina jurisprudencial citada, hem de desestimar aquest objecte del recurs, tota vegada que la modificació que pretén introduir en la relació fàctica del segon fet provat no és rellevant per variar el sentit de la decisió judicial, perquè ja consta resumida la motivació de la recurrent per extingir el contracte de treball en base a la denegació de la renovació del permís de treball. La resolució en què basa l'empresa la modificació consta aportada, i va ser objecte d'examen i valoració pel jutge de la instància d'acord amb la facultat que li atorga l' article núm. 97.2 de la Llei de Procediment Laboral, sense que observem error de fet greu.

En conseqüència desestimem aquest objecte del recurs.

Tercer

En l'altre motiu de suplicació l'ocupadora recurrent denuncia la infracció per aplicació no adequada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Galicia 3990/2011, 21 de Septiembre de 2011
    • España
    • 21 de setembro de 2011
    ...como ya ha señalado esta Sala en sentencia de 9 de junio de 2007 (y en similar sentido se pronuncia la sentencia del TSJ de Cataluña de 12 de enero de 2011, recurso 4589/2010 ) la situación generada por no renovación de la autorización de trabajo, imputable a un incumplimiento del trabajado......
  • ATS, 10 de Septiembre de 2013
    • España
    • 10 de setembro de 2013
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 12 de enero de 2011, en el recurso de suplicación número 4589/10 , interpuesto por MIQUEL ALIMENTACIÓ GRUP, frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 1 de los de Tortosa de fecha 19 de mayo de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR