STSJ Cataluña 55/2011, 11 de Enero de 2011

PonenteVERONICA OLLE SESE
ECLIES:TSJCAT:2011:3388
Número de Recurso1270/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución55/2011
Fecha de Resolución11 de Enero de 2011
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2009 - 0002757

EL

ILMO. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

ILMO. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

ILMA. SRA. VERÓNICA OLLÉ SESÉ

En Barcelona a 11 de enero de 2011

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 55/2011

En el recurso de suplicación interpuesto por Strepponi, S.L., Fraistel Fashion S.L., Anton y Beatriz frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Barcelona de fecha 3 de junio de 2009 dictada en el procedimiento Demandas nº 88/2009 y siendo recurrido/a Mariana, Gregorio, Ana, Josefa, - F.G.S.- Fondo de Garantía Salarial, Olly's Holding BV y Ollys Import and Distribution Spain, S.L.. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. VERÓNICA OLLÉ SESÉ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 3 de junio de 2009, que contenía el siguiente Fallo:

Tinc per desistida a la part demandant de l'acció contra Carlos José i Blanca .

Estimo en part la demanda presentada per Mariana i Gregorio, contra STREPPONI, S.L., OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., FRAISTEL FASHION, S.L., Anton, Beatriz, Ana

, Josefa, OLLY'S HOLDING BV, i FONS DE GARANTIA SALARIAL, sobre acomiadament, declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament del demandant realitzat amb efectes del dia 15.01.09, i condemno solidàriament a STREPPONI, S.L., OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., FRAISTEL FASHION, S.L., Anton, i Beatriz, que optin entre readmetre als demandants ¡en el seu lloc de treball o, en cas contrari, els indemnitzin en la quantia 36.030,99 euros a Doña. Mariana, i 122.532,88 euros Don. Gregorio, amb pagament en els dos casos dels salaris de tramitació des del dia de l'acomiadament fins la data de notificació d'aquesta sentència, en cas d'optar per la indemnització, o fins la data de la reincorporació al seu lloc de treball, cas d'optar per la readmissió, a raó del salari declarat provat ( Mariana, 55,86 euros diaris, i Gregorio 182,54 euros), opció que haurà de realitzar en el termini de 5 dies hàbils des de la notificació de la sentència, per escrit o compareixença en aquest jutjat, tot advertint a la demandada que si l'opció no es fa de forma expressa en el termini indicat, s'entendrà realitzada a favor de la readmissió.

Absolc a, OLLY'S HOLDING BV, Ana, Josefa, i FONS DE GARANTIA SALARIAL, sense perjudici de la responsabilitat d'aquesta societat en cas d'insolvència dels demandats condemnats.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

" Primer .- La part demandant Mariana ha estat prestant els seus serveis a l'empresa demandada OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., des del dia 01.10.94, havent subscrit en aquesta data un contracte eventual de llançament de nova activitat, en el qual s'indicava que la causa era l'establiment d'una nova empresa i comercialització de roba de vestir, i indicant que la data d'inici de la nova activitat era de

13.07.93 i la de finalització el 12.07.96. En dates 01.04.95 i 30.09.95 van subscriure pròrrogues del contracte eventual. En data 13.07.96 van subscriure una conversió en indefinit del contracte eventual.

Segon

Doña. Mariana va tenir un fill l'any 2000 i va demanar la reducció de jornada d'un terç de la jornada, amb efectes del dia 28.09.00. En cap moment la demandada ha demanat la incorporació a la seva anterior jornada completa.

Tercer

La retribució de Doña. Mariana és de 1.675,86 euros mensuals amb prorrata de pagues extres, i la categoria reconeguda d'Oficial de 1a Administrativa.

Quart

La part demandant Gregorio ha estat prestant els seus serveis a l'empresa demandada STREPPONI, S.L., des del dia 14.02.94, havent subscrit en aquesta data un contracte temporal pel període de tres anys, és a dir, fins el 13.02.97. En data 14.02.97 va subscriure un contracte eventual per circumstàncies de la producció, per "atendre l'excés de feines en el departament administratiu" amb l'empresa OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., i el 14.08.97 van subscriure una conversió en indefinit del contracte eventual.

Cinquè

La retribució Don. Gregorio és de 5.059,66 euros mensuals amb prorrata de pagues extres, i la categoria reconeguda de Cap Administratiu, fent les funcions de Director d'oficina. L'empresa havia posat a disposició del treballador un cotxe, mitjançant renting, el valor del qual actualment seria de 25.000 euros, el 20 % del qual són 5.000 euros, que dividit entre 12 suposen un salari en espècie mensual de 416,67 euros.

Sisè

En data 17.12.08 l'empresa va notificar als dos demandants sengles cartes d'acomiadament, amb efectes del dia 15.01.09, en base a causes tècniques, organitzatives i de producció. En les comunicacions es fixen les indemnitzacions per l'extinció per causes objectives -16.092 # per la Sra. Mariana, i 50.640 # pel Sr. Gregorio -, proposant fer-les efectives en 12 pagaments mensuals. El mateix dia se'ls hi fa entrega d'una carta que els dispensava d'anar a treballar. següent dia 24.12.08 li lliura una altra carta amb el mateix contingut i de la mateixa data de 17.12.08, però fixant els efectes de l'extinció en el dia 15.01.09.

Sisè

L'empresa STREPPONI, S.L., es va constituir a Barcelona en data 29.08.85, sent els administradors solidaris els Srs. Anton i Beatriz, amb activitat econòmica d'intermediaris del comerç de tèxtils, roba de vestir, calçat i articles de cuir, i domicili social al carrer Muntaner, 551, de Barcelona, i telèfon 932541150. Aquestes persones consten donades d'alta a STREPPONI, S.L., com gerents.

Setè

L'empresa OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., es va constituir a Barcelona en data 16.04.93, amb un 99,80 % de les participacions propietat de l'empresa OILILY HOLDING BV i un 0,2 % de OILILY BV, amb activitat econòmica de comerç al major de roba de vestir, i domicili social, Muntaner, 551, de Barcelona, i telèfon 932541150. El Sr. Anton és apoderat i pertany al Consell d'Administració.

Vuitè

L'empresa FRAISTEL FASHION, S.L., es va constituir a Barcelona en data 16.06.08, per Doña. Beatriz (55,09 %), les seves filles, Sres. Ana i Josefa (14,97 % cadascuna), i el seu fill Sr. Bruno (14,97 %), menor d'edat i representat pels seus pares, Doña. Beatriz i Sr. Anton, amb activitat econòmica de confecció i comerç al major de roba de vestir i de tèxtils, i domicili social al carrer Muntaner, 551, de Barcelona. L'administradora única és Doña. Beatriz .

Novè

El Sr. Anton té el seu domicili particular a Sant Martí de Centelles, l'hipoteca i les despeses del qual es paga a través de l'empresa STREPPONI, S.L.

Desè

Doña. Beatriz té el seu domicili particular al PASSEIG000, NUM000, de Barcelona, l'hipoteca i les despeses del qual es paguen a través de l'empresa STREPPONI, S.L.

Onzè

L'empresa STREPPONI, S.L., té una propietat al municipi de Sant Lluis (Balears), la hipoteca i despeses de la qual es paguen per l'empresa.

Dotzè

El vehicle Touareg matrícula 6814FBS que fa servir particularment el Sr. Anton, consta com titular STREPPONI, S.L., i les reparacions del qual es paguen a través de la societat. L'empresa té altres dos vehicles que fan servir els demandats Srs. Anton i Beatriz, així com dos vehicles -Peugot 307 i 206- que fan servir les filles Sres. Ana i Josefa .

Tretzè

STREPPONI, S.L., té una botiga al carrer Tenor Vinyas de Barcelona, el rètol de la qual és Oilily, sent una franquícia d'aquesta marca.

Catorzè

STREPPONI, S.L., tenia subscrits contractes d'agència amb diferents marques, entre les quals hi havia OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., amb la finalitat de promoure i vendre els seus productes de roba, cobrant per això una comissió per vendes. Les marques, entre d'altres, són Oilily, Jeep, Iottum, Barbie, etc.

Quinzè

STREPPONI, S.L., facturava a OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., les despeses relacionades - personal, local, despeses de subministres- amb la utilització del centre de treball del carrer Muntaner. A la vegada aquesta empresa facturava a STREPPONI, S.L., les despeses del 50% del personal d'administració.

Setzè

FRAISTEL FASHION, S.L., té una botiga de venda de roba a Hospitalet de Llobregat. Les despeses de constitució de la societat, de les instal·lacions, així com els consums els paga STREPPONI, S.L. FRAISTEL FASHION, S.L., paga un lloguer a STREPPONI, S.L., per l'ús d'aquest local.

Dissetè

La persona que portava la direcció de l'oficina, per sota del Sr. Anton, era el Sr. Eduardo, el qual estava nominalment a l'empresa OLLY'S IMPORT AND DISTRIBUTION SPAIN, S.L., i en canvi donava instruccions de treball al personal de STREPPONI, S.L., i va rebre poders de diferents companyies que havien contractat amb aquesta última empresa (documents 3759-3762),

Divuitè

El personal d'administració que prestava serveis en el centre de treball estava diferenciat per Olily i per STREPPONI, S.L., si bé Doña. Mariana feia de secretària i contacte d'aquesta última empresa (document 3763).

Dinovè

L'acte preceptiu de conciliació administrativa es va esgotar amb el resultat d'intentat sense efecte."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada STREPPONI, S.L., FRAISTEL FASHION, S.L. D. Anton y Dº Beatriz, que formalizaron dentro de plazo, y...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR