SAP Tarragona, 11 de Enero de 2007

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2007:550
Número de Recurso100/2006
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución11 de Enero de 2007
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIENCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3ª

Apel·lació 100/06

Verbal 829/05 del Jutjat de 1ª Instància 3 de Tarragona

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il·lma. Sra. Mª ANGELES GARCIA MEDINA

MAGISTRATS

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 11 de gener de 2007.

Vist en aquesta Secció 3ª de la Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per MUTUA CATALANA DE SEGUROS,

representat en aquesta instància pel Procurador Sr. Sánchez Busquets i defensat pel Lletrat Sr. Huidobro Mencio, contra

Sentència del Jutjat de 1ª Instància 3 de Tarragona de data 21-12-2005, en procediment Verbal 829/05, en el que figura com a

demandant Flora, i com a demandat MUTUA CATALANA DE SEGUROS.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 24-1-2006 es va presentar per MUTUA CATALANA DE SEGUROS recurs d'apel·lació contra la Sentència de instància que disposava:

"QUE ESTIMANDO ÍNTEGRAMENTE LA DEMANDA formulada por el Procurador D. Gerard Pascual Vallés en nombre y representación de Dña. Flora, contra Mutua Catalana de Seguros y contra Grúas David Tarragona S.A. Seguros debo condenar y condeno a los demandados, a que de manera conjunta y solidaria abonen a la parte actora, y por los conceptos expresados en la demanda, la cantidad de 1.044,74 € si en ejecución de sentencia se acredita haber llevado a cabo la reparación de la motocicleta modelo Suzuki RG 125 CC, matrícula G-....-G, para el caso de que dicho acreditamiento, que se llevará a cabo mediante la presentación de la factura correspondiente, si no se produjere en dicho trámite procesal los demandados abonarán al actor la cantidad de 390 €, condenando a la parte demandada al pago de las costas procesales".

SEGON

Flora en data 1-2-2006 es va oposar al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent el Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

S'impugna la sentència, en primer lloc, al·legant la inexigibilitat de la consignació de la quantitat de la condemna, al no estar-se en un cas d'accident de circulació.

L' art. 449-3 LEC disposa que "En los procesos en que se pretenda la condena a indemnizar los daños y perjuicios derivados de la circulación de vehículos de motor no se admitirán al condenado a pagar la indemnización los recursos de apelación, extraordinario por infracción procesal o casación, si, al prepararlos, no acredita haber constituido depósito del importe de la condena más los intereses y recargos exigibles en el establecimiento destinado al efecto".

En el present cas, es tracta d'indemnitzar els danys causats a una moto quan aquesta va caure al terra des del vehicle grua on s'havia col·locat de forma deficient.

Certament no estem davant d'un cas de danys derivats de la circulació de vehicles, per la qual cosa no és d'aplicació l' art. 449-3 LEC.

SEGON

La sentència impugnada va estimar la demanda, i va condemnar als demandats a pagar 1044,74 euros si en execució de sentència s'acredita haver reparat la moto, i si no s'acredita condemna a pagar 390 euros (valor venal més el 30%).

Al·lega el recurrent que la reparació és antieconòmica, ja que la moto tenia 16 anys, no s'ha reparat no obstant haver passat 7 mesos, el cost de la reparació és de 1044 euros i el valor venal de 300, sol·licitant que sigui condemnada únicament a pagar 390 euros (valor venal més el 30%).

S'oposa l'actora al considerar que no ha pogut reparar la moto per no tenir la quantitat de la reparació, i que no hi ha enriquiment injust en la diferència entre el valor venal i la reparació.

TERCER

Procedeix examinar,doncs, si hi ha infracció de l' art. 26 LCS.

L'art. 26 LCS, norma general aplicable doncs a tot tipus de contracte, disposa que "El seguro no puede ser objeto de enriquecimiento injusto para el asegurado. Para la determinación del daño se atenderá al valor del interés asegurado en el momento inmediatamente anterior a la realización del siniestro".

El problema es planteja en el cas -com el present- en que la reparació supera en escreix el valor del vehicle, és a dir, en els casos de reparació antieconòmica. En aquests casos, "el problema ha venido siendo resuelto por los Tribunales atendiendo a tres diversos criterios: a) El del llamado «valor en venta», que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR