AAP Tarragona 47/2008, 10 de Marzo de 2008

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2008:333A
Número de Recurso292/2007
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución47/2008
Fecha de Resolución10 de Marzo de 2008
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3ª

Apel·lació 292/07

Incident d'impugnació taxació costes per indegudes 408/06 del Jutjat de 1ª Instància 1 d'Amposta

I N T E R L O C U T O R I A

PRESIDENT

Il·lma. Sra. Mª ANGELES GARCIA MEDINA

MAGISTRATS

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 10 de març de 2008.

Vist en aquesta Secció 3ª de la Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per Inés, representada

en aquesta instància pel Procurador Sr. Farré Lerín i defensada pel Lletrat Sr. Jiménez Buendía, contra Sentència del Jutjat de 1ª Instància 1 d'Amposta de data 13-3-2007, en procediment d'Impugnació taxació costes 408/06.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 17-4-2007 es va presentar per Inés recurs d'apel·lació contra Sentència d'instància que disposava: "Estimar parcialment la impugnació a la taxació de costes formulada, i declaro indegudes les partides corresponents als drets de la Procuradora Sra. Margalef denominats "compliment de despatxos", "Registre mercantil" i "retirada del capital consignat", de manera que la taxació de costes efectuada pel Secretari Judicial, en relació als drets de la Procuradora Sra. Margalef, comprendrà únicament els conceptes de "tràmit" i "taxació de costes" per imports de 60,1 i 22,29 (total 82,39) més el IVA corresponent (16%), el que dóna un total en aquests conceptes de 95,57, mantenint en lo demés la taxació efectuada. Tot això sense expressa condemna en costes a cap de les parts d'aquest incident".

SEGON

La Comunitat de propietaris de la urbanització DIRECCION000 en data 3-5-2007 es va oposar al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals. VIST i sent el Ponent el Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

S'ha de començar per a recordar -com ja s'ha fet altres vegades, per exemple per Interlocutòries d'aquesta Sala de 14- 6-2005 i 4-6-2007- que la resolució impugnada havia d'ésser una interlocutòria i no una sentència, doncs es dicta resolent un incident -com expressament diu l' art. 246-3 LEC - d'impugnació de la taxació de costes, i els incidents s'han de resoldre sempre per interlocutòria -com expressament estableix l' art. 206-2 LEC -. És cert que l' art. 246-4 LEC remet per a tramitació del incident al judici verbal, però aquesta remissió es refereix únicament respecte a la vista que s'ha de fer, doncs cap sentit té, a més del que ja s'ha dit, que hi hagin dues sentències en el mateix procediment, i que la impugnació de les costes per excessives es resolgui per interlocutòria -per exigir-ho així expressament l' art. 246-3 LEC - i si són per indegudes per sentència.

L'error del Jutge a quo no obliga però a aquesta Sala a dictar sentència, doncs com diu el TS (Interlocutòria de 24-6-2003, entre altres) "l'Audiència ha de dictar interlocutòria o sentència atenent a la forma que havia d'adoptar la resolució en primera instància".

SEGON

S'al·lega, en primer lloc, que és indeguda la partida del Procurador de "taxació de costes, art. 5 .... 22,29 euros més IVA", per no ser aplicable l'aranzel del 2003 si no el de 1991, al ser el present

procediment un incident d'un procediment principal que va concloure l'any 2001, i per no ser procedent.

Respecte a l'aranzel aplicable, al haver-se instat la taxació de costes l'any 2006, és d'aplicació l'aranzel del 2003, tal i com estableix la DT Única del dit aranzel de 2003, quan diu que "para los asuntos en tramitación a la entrada en vigor de este real decreto se aplicarán las cuantías del nuevo arancel exclusivamente para los períodos o actuaciones que se inicien con posterioridad a ésta".

I respecte a la procedència o no de la partida, la Interlocutòria Secc. 3ª de 22-1-2007 ja va resoldre en sentit positiu.

El nou aranzel contempla en el seu art. 5-1 -separat doncs del aranzel corresponent al incident d'impugnació de costes per excessives o indegudes, a les que es refereix en el apartats 2 i 3-, la partida de 22,29 euros pel simple fet d'haver el procurador de presentar la sol·licitud de taxació o d'intervenir en ella, és a dir, pel fet de no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR