SAP Girona 126/2008, 1 de Abril de 2008

PonenteCARLES CRUZ MORATONES
ECLIES:APGI:2008:822
Número de Recurso653/2007
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución126/2008
Fecha de Resolución 1 de Abril de 2008
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 1ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ PRIMERA

GIRONA

APEL·LACIÓ CIVIL

Rotlle núm. 653/2007

Actuacions: procediment ordinari núm. 434/2006

Jutjat Primera Instància 3 La Bisbal d'Empordà

SENTÈNCIA NÚM. 126/08

PRESIDENT

Fernando Lacaba Sánchez

MAGISTRATS

Fernando Ferrero Hidalgo

Carles Cruz Moratones

Girona, u d'abril de dos mil vuit

Hem vist el rotlle d'apel·lació núm. 653/2007, en el qual ha estat part apel·lant Marí Jose, representada pel

procurador JOAQUIM GARCÉS PADROSA i dirigida pel lletrat TOMÀS ESPUNY CARRILLO, i part apel·lada COM. PROP.

EDIFICI DIRECCION000, representada per la procuradora LAURA PAGÈS AGUADÉ i dirigida pel lletrat JULIO

SAINZ GABRIEL. Ha actuat com a ponent en la vista d'aquest recurs el magistrat Carles Cruz Moratones

ANTECEDENTS DE FET

Primer

El Jutjat de Primera Instància núm. 3 de La Bisbal d'Empordà, en les

actuacions 434/2006, que se segueixen a instància Marí Jose, representat per la procuradora ANNA MAESTRO GENOVER i defensat pel lletrat TOMÀS ESPUNY CARRILLO, contra COM. PROP. DIRECCION000, representat pel procurador MIQUEL JORNET BES, i defensat pel lletrat JULIO SAINZ GABRIEL, va dictar Sentència la decisió de la qual, literalment copiada, diu així: "Que desestimando la demanda interpuesta por Marí Jose, representada por el procurador Sra. Maestro, y asistida del Letrado Sr. Espuny, contra Comunidad de Propietarios del edificio DIRECCION000, representada por el procurador Sr. Jornet, y asistida por el Letrado Sr. Sainz, debo absolver y absuelvo a ésta última de los pedimentos contra ella formulados. Todo ello con expresa condena en costas a la actora.".

Segon

La part demandant va recórrer en apel·lació contra la Sentència esmentada i per aquest motiu les actuacions es van elevar a aquesta Audiència, i es van seguir els tràmits establerts a la LEC.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals corresponents.

FONAMENTS DE DRET

Primer

Acceptem els de la Sentència contra la qual s'apel la.

Segon

En el present procés, la part demandant impugna un acord únic en Junta Extraordinària celebrada en el dia 1.7.06 consistent en acordar l'inici d'accions judicials de la comunitat contra la demandant per declarar la il legalitat de les seves obres en la terrassa sense disposar del corresponent permís comunitari i obtenir la demolició de les mateixes. La sentència d'instància considera que no hi han motius formals que permetin declarar la nul litat de la junta celebrada ni de l'acord pres i desestima la demanda. Contra tal decisió s'alça la part demandant.

Tercer

La part apel lant insisteix en els seus arguments presentats en primera instància en considerar que existeixen raons per estimar la demanda. Però com molt encertadament ha raonat el jutge d'instància no existeix cap motiu per declarar nul l'acord expressat.

Hem de fer unes consideracions generals sobre el funcionament i requisits de forma exigibles a les comunitats de propietaris perquè son el context en el qual els tribunals hem anat resolent les controvèrsies que ens presenten. Com ens recorda la SAP de Barcelona (11ª) les exigències formals en el règim comunitari no poden convertir-se en autèntics obstacles per a la pacífica convivència i atès el caràcter merament privat de les relacions jurídiques entre copropietaris de la qual en són aliens tercers permet fer una exigència més flexible d'aquells requisits formals.

En general, com recull la dita sentència, es doctrina pacífica derivada dels pronunciaments del TC (STC 63/99) i del Tribunal Suprem (STS 29.1.04, entre les darreres) que els requisits de forma no són valors autònoms amb substantivitat pròpia sinò que són mitjans per aconseguir una finalitat legítima i justificada. Això vol dir que tota irregularitat op manca de forma, cal examinar-la sota el context de quina influència té en el fons de la finalitat a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR