AAP Girona 20/2009, 28 de Enero de 2009

PonenteJOAQUIN MIGUEL FERNANDEZ FONT
ECLIES:APGI:2009:155A
Número de Recurso356/2008
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución20/2009
Fecha de Resolución28 de Enero de 2009
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ SEGONA

GIRONA

Rotlle núm. 356/2008

Actuacions núm. 8/2007

JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 2 LA BISBAL D'EMPORDÀ

Classe: Mesures cautelars

INTERLOCUTÒRIA NÚM. 20/2009

Il·lms. Srs.:

PRESIDENT

JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRATS

JOAQUIM FERNÁNDEZ FONT

JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, vint-i-vuit de gener de dos mil nou

Aquesta Sala ha vist el rotlle de apel·lació núm. 356/2008 en el qual ha intervingut com a part apel·lant Ildefonso, representat pel procurador

JOAQUIM GARCÉS PADROSA, i com a part apel·lada COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DEL EDIFICIO " DIRECCION000 " DE L'ESTARTIT, en rebel·lia processal i Ruth, representada pel procurador JOAN ROS CORNELL i defensada pel lletrat JOSE M. CASAMOR MATHEU. ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Aquest procés es va iniciar arran de la demanda presentada en nom de COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DEL DIRECCION000 " DE L'ESTARTIT, contra Ildefonso i Ruth .

SEGON

La interlocutòria que posa fi a la primera instància diu en la seva part dispositiva: "DISPONGO Que DESESTIMANDO la petición realizada por el Procurador Dª Anna María Maestro Genover en nombre y representación de Ildefonso DEBO MANTENER y MANTENGO la medida de anotación preventiva acordada en el auto de fecha 11 de octubre de 2007.

Las costas del presente incidente se imponen a Ildefonso ."

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovades per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el coneixement d'aquest recurs ha correspost a la Secció Segona.

QUART

En la tramitació s'han observat les normes processals aplicables en aquesta classe de recurs, i les parts han efectuat les al·legacions que es poden veure en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància. Es va assenyalar per a la deliberació i la votació del recurs el dia 28 de gener de 2008.

CINQUÈ

Conforme al que disposen les normes de repartiment, es va designar ponent d'aquest recurs l'Il·lm. Sr. JOAQUIM FERNÁNDEZ FONT.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

El primer argument de l'apel·lant contra allò que s'ha decidit a la interlocutòria impugnada defensa que no és possible acordar la mesura cautelar d'anotació preventiva de demanda ja que l'acció exercitada (reclamació de quotes d'un edifici en règim de propietat horitzontal) és estrictament personal i no té naturalesa real, per la qual cosa no s'acompleix allò que disposa l' article 727.5 de la LEC .

N'hi ha prou amb llegir el que disposa l' article 553.5.1 del Codi Civil de Catalunya per adonar-se'n que l'afecció dels diferents elements privatius al pagament de les quotes comunitàries es considera una afecció real. Així, aquest article diu que "els elements privatius estan afectats amb caràcter real i responen del pagament de les quantitats...".

D'altra banda, aquest era ja el criteri seguit per la Direcció General dels Registres i el Notariat. Les sentències o les interlocutòries de les Audiències de Teruel de 31 de desembre de 2002, de Barcelona de 15 de febrer de 2002 i de Tenerife de 14 de desembre de 2001 diuen que "las Resoluciones de la Dirección General de los Registros y del Notariado de 3 de marzo y 26 de diciembre de 1999 y 4...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR