STSJ Cataluña , 10 de Marzo de 1998

PonenteMARIA LOURDES ARASTEY SAHUN
Número de Recurso8271/1997
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución10 de Marzo de 1998
EmisorSala de lo Social

Rollo nº 8271/97 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL Núm. Rollo: 8271/97 MR Ilmo. Sr D° JOSÉ DE QUINTANA PELLICER Ilma. Sra. Dª Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN Ilma. Sra. Dª Mª CARMEN QUESADA PÉREZ En Barcelona, a diez de marzo de mil novecientos noventa y ocho.

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, compuesta por los Itmas./Iltmos.

Sras./Sres citados al margen.

EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente SENTENCIA N° 1.965/98 En el recurso de suplicación interpuesto por FUNDACIÓ DE GESTIÓ SANITÀRIA DE L'HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social núm. 1 de Barcelona, de fecha 8 de septiembre de 1.997 dictada en el procedimiento n° 496/97 promovido por Dª Paula , contra FUNDACIÓ DE GESTIÓ SANITÀRIA DE L'HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU, y siendo recurrida la parte actora. Ha actuado como Ponente la Iltma. Sra. Dª Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN, que expresa el criterio unánime del Tribunal.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 16 de mayo de 1.997, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre DESPIDO suscrita por Dª Paula contra FUNDACIÓ DE GESTIÓ SANITÀRIA DE L'HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU, en la que alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 8 de septiembre de 1.997 que contenía el siguiente Fallo: "Estimar la demanda presentada per Paula contra Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, declarar la improcedència de l'acomiadament comunicat a la treballadora el 27 de febrer passat i condemnar l'empresa demandada a que en el termini de cinc dies des de la notificació d'aquesta sentència opti entre la readmissió de la treballadora amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o el pagament a la demandant de la indemnització de 9.100.800.-PTA més una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la de notificació d'aquesta sentència. Tanmateix absolc les codemandades Fundació Privada de L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Institut de Recerca de L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau"

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - La demandant ha treballat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, gestionat per la demandada Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, des de l'1.2.1972, amb la categoria professional d'oficial administrativa i salari diari de 7.900.-PTA. No consta que la demandant hagi estat en el darrer any membre del comitè d'empresa ni delegada sindical.

  2. - El 28.11.1996, la demandada va sol.licitar a la Delegació Territorial de Barcelona del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, autorització per la rescissió dels contractes de 264 trebaliadors dels 2.700 que aproximadament té en plantilla: La sol.licitud es fomentava en causes econòmiques, organitzatives i de producció.

  3. - El 24.1.1997 i dins el període de, consultes, es va signar un acord entre el comitè d'empresa i la representació empresarial. En l'acord s'establia que el nombre de contractes a extingir seria de 197, pero no s'establia un llistat dels dits contractes, ni dels treballadors que havien de resultar afectats, ni dels llocs de treball a amortitzar Tanmateix, l'acord contenia, en el pacto cinquè, la previsió que, del contractes a extingir, 110 han de correspondre a treballadors majors de 60 anys amb possibilitat d'accés a prestacions econòmiques per jubilació i els altres 87 a menors de 60 anys. El pacte sisé a) establia la prohibido d'extingir simultaniament els contractes de dos membres d'una parella de convivència. I el pacte sisé b) establia com a criteris a valorar a l'hora de determinar els contractes a extingir la "situació socio-econòmica familiar" i les "possibilitats de futura ocupació efectiva en el mercat laboral". Tanmateix es va crear una comissió de seguiment de l'aplicació del pacte.

  4. - en resolució de 30.1.1997, l'Autoritat Laboral, va resoldre autoritzar l'extinció de 197 contractes de treball. La part dispositiva de la resolució diu textualment:

"Primer: Autoritzar a l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau la rescissió dels contractes dels 197 treballadors de la seva plantilla amb dret a percebre les indemnitzacions que els corresponguin.

Segon

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 5 de Junio de 1999
    • España
    • 5 Junio 1999
    ...Catalina, contra la sentencia de la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 10 de marzo de 1998, rollo de sala nº 8271/97, en recurso de suplicación interpuesto por la Fundación de Gestión Sanitaria del Hospital de la Santa Creu y San Pau, contra la sentencia del ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR