AAP Girona 286/2010, 14 de Mayo de 2010

PonenteMARIA TERESA IGLESIAS CARRERA
ECLIES:APGI:2010:534A
Número de Recurso277/2010
ProcedimientoAPELACIóN INSTRUCCIóN
Número de Resolución286/2010
Fecha de Resolución14 de Mayo de 2010
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 4ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ QUARTA (PENAL)

GIRONA

APEL·LACIÓ PENAL

ROTLLE Núm. 277/2010

DILIGÈNCIES PRÈVIES Núm. 1334/2009

JUTJAT D'INSTRUCCIÓ NÚM. 2 DE SANTA COLOMA DE FARNERS.

INTERLOCUTÒRIA Núm. 286/10

Ilmos magistrados:

PRESIDENTE:

D. ADOLFO JESÚS GARCÍA MORALES

MAGISTRADOS:

D. FRANCISCO ORTÍ PONTE

Dª. MARIA TERESA IGLESIAS CARRERA

Girona, 14 de maig de 2010.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Per interlocutòria de data 28 de setembre de 2009 el Jutjat d'instrucció núm. 2 de Santa Coloma de Farners en les Diligències Prèvies núm. 1334/09 va decidir no admetre a tràmit la querella interposada per la representació d' Florinda . Contra aquesta resolució la representació d' Florinda va interposar recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació, el Ministeri Fiscal es va adherir parcialment al recurs interposat. El recurs de reforma va ser estimat parcialment, decidint admetre la querella interposada únicament pels fets relatats en el Fet Cinquè de la querella.

SEGON

Admès a tràmit el recurs d'apel·lació es van remetre testimoni de les actuacions a aquesta Sala a fi d'adoptar la pertinent resolució.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Al·lega la part recorrent en el seu escrit impugnador que es procedent revocar la interlocutòria de data 28 de setembre de 2009, al·legant que en tractar-se d'un delicte continuat la llei preveu que la prescripció segui computada des del dia que es va realitzar la ultima infracció i per tant la resta de fets denunciats en la querella no s'han de considera prescrits i cal admetre la querella en tota la seva extensió.

Pel que fa l'al·legació sobre la competència del Jutjats de Barcelona en el Suplico del recurs la Sala no acaba de comprendre que es el que pretén amb aquella al·legació, ja que en el mateix escrit de querella fixa i reconeix la competència dels Jutjats de Santa Coloma de Farners, tota vegada que el domicili de les dues parts està situat en aquell partit judicial i els fets denunciats també van tenir lloc en la mateixa demarcació.

El recurs no pot prosperar, però abans d'entrar pròpiament en l'estudi del objecte principal de recurs posar de manifest que els fets relatats en l'apartat sisè de la querella son objecte de coneixement en un altre procediment, tal com s'exposa en la pròpia querella i fins i tot la resolució impugnada posa de manifest que aquells fets estan pendents de judici oral en el Jutjat Penal núm. 1 de Girona, per la qual cosa aquells fets no poden ser objecte d'instrucció en aquest causa, per raons processals obvies. Finalment en l'apartat setè fa un seguit de reflexions, personals, subjectives, partidistes i interessades, però legitimes, sobre la conveniència deposar fre a les "activitats delictives" del denunciat. En aquest punt torna a tenir raó el Jutge d'instància, ja que de les raons allí adduïdes no se'n desprèn una situació objectiva de risc per la denunciant, fa referència a uns insults al seu fill que no han estat denunciat i ni tant sols es té constància de la data i d'un seguit de conflictes d'interessos i desavinences entre ells però això, tal com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR