STSJ Cataluña , 5 de Noviembre de 2002

PonenteFRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS
ECLIES:TSJCAT:2002:12487
Número de Recurso846/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 5 de Noviembre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 846/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 5 de noviembre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 7003/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por D. Clemente frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº29 Barcelona de fecha 3-8-01 dictada en el procedimiento nº 106/2001 y siendo recurridos FONDO DE GARANTIA SALARIAL e HISPANO ITALIANA DE TRANZADOS ESPACIALES, S.A. (HITE, S.A.). Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 15-5-01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 3-8-01 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda presentada per Clemente , contra HISPANO ITALIANA DE TRENZADOS ESPECIALES ,S.A.(H.I.T.E., S.A.) i FONDO DE GARANTIA SALARIAL a qui absolc de la pretensió".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.-El demandant Sr. Clemente amb DNI Núm. NUM000 presta serveis per compte de l'empresa demandada Hispano Italiana de Trenzados Especiales S.A.(H.I.T.E., S.A.), dedicada a la transformació de trenats especials de filferro, acollida al Conveni col.lectiu metal.lúrgic de la província de Barcelona, des de el 20-2-1970, amb la categoria professional d'Oficial de 1ª Cap d'Equip i salari mensual de 337.900.-ptes.inclós el prorrateig de les pagues extres.

Segon

El demandant com a oficial 1ª mecànic ha treballat a l'empresa actuant des de sempre com a responsable de les màquines, reparant-les i posant-les a punt, primer sol i després amb un encarregat per sobre d'ell, fins que fa quinze anys va entrar un aprenent a qui va ensenyar, el Sr. Gabino .Durant un temps va treballar els dos, dirigint el demandant la tasca a fer i reparant de forma indistinta.Últimament coordinava i supervisava la feina dels altres tres mecànics.Al menys des de 1990 el demandant ha ostentat el càrrec de Cap d'Equip, sent el que feia el diagnòstic de la reparació de la maquinaria.percebia el complement com a Cap d'equip, concedit per l'anterior direcció de l'empresa, que és de caràcter familiar.

Tercer

L'octubre de 1997 el demandant va sofrir una embòlia cerebral derivada de malaltia comuna i va estar en situació de IT.Posteriorment ha sofert unes vuit baixes per malaltia o accident laboral, la situació de IT de les quals ha sigut inferiors als vint dies de duració cada una excepte els dos mesos de IT.de 6-10-2000 a 12-12-00 i la última baixa per malaltia comuna de 28-3-01 endavant.

El dia 7-1-2000 l'empresa va destinar-lo un lloc d'operari de 1ª al magatzem on va seguir percebent la corresponent prima d'aquell lloc de treball i el complement de Cap d'equip.En el full del sou del mes de maig de 2000 l'empresa va deixar de fer constar en la categoria el càrrec de Cap d'Equip i va deixar d'abonar-li el complement, sense donar-li cap explicació.El demandant va acudir una entrevista amb la direcció de l'empresa juntament amb el delegat de personal i de prevenció de riscos laborals per a demanar explicacions, i la direcció va disculpar-se del tracte, admetent que l'altre operari Don. Gabino és qui ostentava el càrrec de Cap d'equips des que ell va ser destinat al magatzem.

Quart

El dia 30-6-2000 el demandant va interposar papereta de conciliació davant la SI per que se'l retornés al seu lloc de treball.Estant citats a l'acte de conciliació el dia 25-7-2000, per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR