STSJ Cataluña , 26 de Septiembre de 2003

PonenteMARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2003:9577
Número de Recurso8171/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución26 de Septiembre de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 8171/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MIF ILMO. SR. D. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ ILMO. SR. D. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Dª. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ En Barcelona a 26 de septiembre de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 5738/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº. 25 de los de Barcelona de fecha 25 de julio de 2.002 dictada en el procedimiento nº. 296/2001 y siendo recurridos CALIBLOC, S.A., Carlos Daniel , MUTUA SAT y TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. Dª. Mª

DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25 de abril de 2.001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Accidente de trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 25 de julio de 2.002 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada per Calibloc, S.A. contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Tresoreria General de la Seguretat Social, Carlos Daniel , i Mútua d'Accidents de Treball SAT i deixar sense efecte el recàrrec de prestacions de seguretat social acordat per l'INSS, condemnat a l'Entitat Gestora demandada a estar i passar per aquesta resolució. Absoldre a la resta de demandats."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El treballador demandat Carlos Daniel , amb DNI núm. NUM000 , presta serveis per compte de la societat Calibrlo, S.A., amb categoria professional d'especialista, des del dia 3.6.97, i amb salari dia de 5800 PTA., equivalents a 34,86 euros.

Segon

El dia 12.11.99, mentre prestava serveis per compte de la societat actora, el Sr. Carlos Daniel va patir un accident de treball, quan netejava la formigonera-amassadora, juntament amb el treballador Carlos Francisco . Tenien la màquina parada, ja que la estaven netejant. Però de sobte, el Sr. Carlos Francisco , va decidir posar en marxa la pastera i va agafar la clau de contacte, per a moure les pales i va cridar al seu company "le doy", per avisar que engegava la màquina. El treballador demandat, va entendre "me voy", i va seguir treballant en la neteja, de manera que quan la màquina es va engegar, les pales li van atrapar la mà esquerra.

Tercer

A conseqüència de l'accident, el treballador va patir l'amputació dels dits 3, 4 i 5 de la mà

esquerra, i va restar en situació d'incapacitat temporal des de la data de l'accident fins el 31.1.00, amb proposata d'incapacitat permanent. Per sentència dictada pel Jutjat Social 6 de Barcelona, es va de data 22.1.02, es va reconèixer al demandant la declaració de invalidesa permanent total i el dret a la prestació corresponen, derivada d'accident de treball.

Quart

En el moment de l'accident la màquina disposava de una clau per a posar-la en marxa, però no de un mecanisme que impossibilités el funcionament si s'obrien les portes de protecció, mecanisme que s'ha instal.lat amb posterioritat, havent-se dotar de dues claus, de manera que solament si els dos treballadors la introdueixen pot posar-se en marxa la màquina.

Cinquè

La Inspecció de Treball i Seguretat Social va realitzar informe, prèvia visita al centre de treball. L'informe consta en les actuacions i es té per reproduït. La conclusió va ser la constatació d'existència de infracció de normes de seguretat, qualificada de falta greu per incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals i proposant una sanció per valor de un milió cent mil pessetes.

Sisè

L'empresa havia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 4 de Noviembre de 2004
    • España
    • 4 Noviembre 2004
    ...la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 26 de septiembre de 2.003, en el recurso de suplicación número 8171/02, interpuesto por INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 25 de los de Barcelona ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR