STSJ Cataluña , 20 de Diciembre de 2004

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2004:14684
Número de Recurso6760/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución20 de Diciembre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL R.U. IL·LM. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA Barcelona, 20 de desembre de 2004 La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt, EN NOM DEL REI ha dictat la següent SENTÈNCIA NÚM. 9116/2004 En el recurs de suplicació interposat per LIDL SUPERMERCADOS, S.A. a la sentència del Jutjat Social 2 Mataró de data 18 de febrer de 2004 dictada en el procediment Demandes núm. 843/2003 en el qual s'ha recorregut contra la part Emilia i FONDO DE GARANTIA SALARIAL, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 2 de desembre de 2003 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 18 de febrer de 2004 , que contenia la decisió següent:

Estimar en part la demanda presentada per Emilia en contra de LIDL SUPERMERCADOS S.A. i el FONDO DE GARANTIA SALARIAL sobre acomiadament, i declaro la improcedència de l'acomiadament de la demandant realitzat amb efectes del dia 20.10.03 i condemno a LIDL supermercados S.A., a que opti entre readmetre a la treballadora en el seu lloc de treball o, en cas contrari, l'indemnitzi en la quantia de 270,32 euros (7,40 dies a raó de 36,53 euros), amb pagament en els dos casos dels salaris de tramitació, opció que ha de realitzar la demandada en el termini de 5 dies hàbils des de la notificació de la sentència, per escrit o compareixença en aquest jutjat. S'adverteix a la demandada que si l'opció no es fa de forma expressa en el termini indicat , s'entendrà realitzada a favor de la readmissió.

Absolc al Fons de Garantia Salarial, sense perjudici la responsabilitat subsidiària d'aqueste entittat en els supòsits i límits de l' art. 33 de l'ET .

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"1.- La demandant ha prestat serveis per compte de I'empresa demandada LlDL SUPERMERCADOS, S.A., com a "adjunta a responsable de tienda", en el centre de treball situada 08320 El Masnou, Ctra. N-II Km. 685, Sector Voramar 11, amb una antiguitat a I'empresa del 22.08.03, i percebent una retribució de 1.111,23 euros amb prorrata de pagues extraordinaries. (documental folis 55,56,59).

  1. - Les parts van signar un contracte de treball indefinit amb data 12.08.03 per a prestar serveis com adjunta a responsable de botiga formació a partir del dia 22.08.03, i es va establir un període de prova de 6 mesos d'acord amb el Conveni Col.lectiu de Supermercats i Autoserveis d'Alimentació (Contracte de treball folis núm.56 i 57).

  2. - Amb anterioritat a aquest contracte, la demandant havia prestat serveis per a la mateixa empresa en la categoria de caixera reponedora en virtud de contracte de posta a disposició a través de l'Empresa de Treball Temporal Creyf's (ETT) amb una durada inicial del 12.06.03 al 12.07.03, que es va anar prorrogant per diferents períodes de temps fins a la signatura del contracte de treball indefinit amb la demandada que ha donat lloc al present procediment. (documental folis números núm. 56.a 106).

  3. - El dia 20.10.03 l'empresa va comunicar a la treballadora mitjançant carta, que finalitzava el seu contracte de treball amb efectes del mateix dia, per no haver superat el període de prova segons el contracte subscrit per les parts.(carta foli núm. 5) .

  4. - Les funcions de "Cajero-Reponedor" son les següents:

    "- cobro en caja al cliente de los productos adquiridos; - responsable del "counter box"; - control de colas; - cierre del portillón cuando abandona la caja; - desempaquetar la mercancia y colocarla correctamente en estanteria y góndolas; - reposición de mercancía con fecha de caducidad; - participación muy básica a la hora de elaborar en los inventarios; - limpieza de la tienda y demás dependencias, siendo responsable único de la limpieza en su espacio de caja ".

    Les funcions de "adjunto responsable de tienda" son les següents:

    -" asistir al Responsable de Tienda en la formación y motivación de los empleados, según los principios de la dirección de la empresa; - controlar y supervisar el trabajo desarrollado por los Cajeros- Reponedores; - ser soporte y apoyo del Responsable de Tienda en todas aquellas actividades que el mismo determine, como por ejemplo: realización de inventarios, control y asistencia sobre la presentación óptima en la tienda de los productos, realización de conteos de mercancia, realización continua de rotación de mercancia en tienda; - sustitución temporal, en diversas ocasiones, del Responsable de Tienda, desarrollando las funciones propias de éste, cuando esté de baja o imposibilitado por otra causa para prestar sus servicios".

  5. - La treballadora no ocupa ni ha ocupat durant el darrer any càrrec de representació dels treballadors a I'empresa ni consta afiliada a sindicat.

  6. - L'acte preceptiu de conciliació administrativa es va realitzar el dia 27.11.03 amb el resultat de finalitzat sense avinença, havent-se presentat la papereta el dia 12.11.03. "

Tercer

Contra aquesta sentència la part CODEMADADA "LIDL SUPERMERCADOS S.A." va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària qui ho va impugnar en forma D. Emilia . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMERO

Impugna la demandada la sentència d'instància, mitjançant el present Recurs de Suplicació, y per fer-ho es basa en l' apartat c) de l'article 191 de la Llei de Procediment Laboral , en considerar que la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 13 de Febrero de 2007
    • España
    • 13 Febrero 2007
    ...20 de diciembre de 2004, dictada por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, en recurso de suplicación núm. 6760/2004, formulado contra la sentencia de fecha 18 de febrero de 2004, dictada por el Juzgado de lo Social núm. Dos de Mataró, en autos núm. 843/2003, se......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR