STSJ Cataluña , 29 de Octubre de 2004

PonenteFRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS
ECLIES:TSJCAT:2004:12056
Número de Recurso8525/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución29 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL cl ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMA. SRA. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 29 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos Sres .

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7567/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Fernando frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha treinta de junio de dos mil tres dictada en el procedimiento Demandas nº 294/2003 y siendo recurrido INSTITUT CATALA DE LA SALUT GIRONA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 16 de abril de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Personal Estatutario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha treinta de junio de dos mil tres que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda presentada por Fernando contra el INSTITUT CATALÀ DE SALUT , i absolver a la entidad demandada de todos los pedimentos deducidos en su contra".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primero.- D. Fernando presta servicios para el CIS como Médico de familia (personal estatutario), en el Centro de atención primaria de Blanes-Girona- (No controvertido)

El actor optó por no integrarse en el Equip de Atenció Primaria del Área Básica de Salut de Blanes- creada esta última en desarrollo del Decret 84/85 de 21 de març para la Reforma de la atención primaria de Salud de Cataluña-.

Segundo

El actor tenía adjudicado en noviembre '01 un contingente de 1.844 cartillas, lo que daba -dentro del salario- unos haberes de 237.033 pts, y un complemente de destino de 40.841 pts.(f.17)

Tercero

Con fecha 14-11-01 el ICS dictó la siguiente resolución -al incorporase dos nuevos médicos al EAP del ABS de Blanes-, a partir de la cual ha sido retribuido por 1.250 cartillas (f.87 y ss):

"Amb motiu de la reordenació de cartilles que es porta a terme a L'ABS de Blanes, centre on esteu prestant els vostres serveis, us comuniquen que el nombre de contingent que actualment tenia assignat como a Metge no reformat de 1844 cartilles, a partir del dia 1 de desembre d'enguany serà de 1250 d'acord amb el que disposa el Pacte de la Mesa Sectorial de Sanitat de data 22 de maig de 1992; motiu pel qual d'acord amb el que s'estableix als articles 31 i 84 de la Llei 30/92, de 26 de novembre , us fem avinen que s'obre el tràmit d'audiència respecte d'aquesta reordenació de cartilles i que disposeu d'un termini de 10 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de rebre la present notificació per tal de realitzar les al-legacions que estimeu oportunes davant aquesta Direcció d'ATenció Primària".

Cuarto

Interpuesta la correspondiente reclamación previa, ésta ha sido resuelta en los siguientes términos:

"Vista la reclamació prèvia a la via jurisdiccional laboral interposada, en data 3 de juliol de 2002, i reiterada en data 30 de desembre de 2002, pel Sr. Fernando , metge de medicina general adscrit a la Gerència d'ambit d'atenció primària 4, Girona, en la qual sol.licita el restabliment del nombre de cartilles que tenia assignades fins al mes de desembre de 2001 i l'abonament de les quantitats deixades de percebre com a conseqüència de la reducció del nombre de cartilles.

Atès que el Sr. Fernando és metge de medicina general de contingent i zona, la relació que manté amb l'Institut Català de la Salut es regula per l'Estatut jurídic del personal mèdic de la Seguretat Social aprovat pel Decret 3160/1966, de 23 de desembre , del Ministeri de Treball, i el seu règim retributiu per l'ordre de 8 d'agost de 1986, per la qual es fixen les retribucions del personal dependent de l'INSALUD, ICS i RASSA.

Atès que el Sr. Fernando que el director de la Direcció d'Atenció Primària Gironès-La Selva li va comunicar que a partir del dia 1 desembre de 2001 passaria a tenir assignat un contigen de 1.250 assegurats, i que considera que amb aquesta mesura l'Institut Català de la Salut ha vulnerat l' article 112 de la Llei General de la Seguretat Social en no tenir en compte ni la voluntat del facultatiu ni la voluntat dels beneficiaris.

Atès que la cap de la Unitat de Recursos Humans de la Gerència d'`mbit d'atenció primària 4, Girona, manifesta, en informe de data 9 de gener de 2003, que la disminució del nombre d'assegurats que tenia assignat el Sr. Fernando ha estat deguda a una reordenació de contingents de l'àrea bàsica de salut de Blanes.

D'aquesta forma, el Sr. Fernando va passar de tenir assignat un contingent de 1.844 assegurats a tenir un altre de 1.250 assegurats.

Atès que el punt 5 de l'article 112 de la Llei General de la Seguretat Social aprovada pel Decret 2065/1974, de 30 de maig , en vigor d'acord amb allò que estableix el punt 2 de l'apartat a) de la disposició derogatòria única del Reial decret legislatiu 1/1994, de 20 de juny , determina que assignat un titular o beneficiari a una facultatiu no es podrà variar aquesta assignació sense o en contra de la voluntat d'aquell, excepte en el supòsit de trasllat del facultatiu a una altra zona o circumscripció territorial o en el supòsit previst en el punt 4 de l'article 111, es a dir, quan el facultatiu tingui un nombre d'assegurats assignat que sobrepassi el contingent màxim.

En aquest sentit, l'Ordre de 10 de julio de 1973 fixa el contingent màxim de medicina general en 997 titulars; nombre que es el resultat d'incrementar el contingent base de 750 titulars en un 33 per 100.

L'Institut Català de la Salut, mitjançant Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de data 22 de maig de 1992, ha millorat allò que s'indica en el paràgraf anterior, acordant, entre altres mesures, que quan l'Administració procedeixi a qualsevol reordenació dels contingents de beneficiaris assignats als metges medicina general de zona amb plaça en propietat que prestin serveis en la xarxa d'atenció primària no reformada se'ls garantirà un contingent de 1.250 cartilles sempre que acreditessin un nombre de cartilles superior.

Atès que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR