STSJ Cataluña 1014/2009, 16 de Diciembre de 2009

PonenteJORDI MORATO-ARAGONES PAMIES
ECLIES:TSJCAT:2009:14251
Número de Recurso337/2006
ProcedimientoRECURSO ORDINARIO (LEY 1998)
Número de Resolución1014/2009
Fecha de Resolución16 de Diciembre de 2009
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ SEGONA

Recurs núm. 337/06

Part recurrent: Aurelio, Emma i Enrique

Procurador: Jaume Guillem Rodríguez

Advocat: Ramón López Vilas

Part contra la qual es recorre: Departament d'Economia i Finances

Procurador: Advocat de la Generalitat

Advocat: Advocat de la Generalitat

Part contra la qual es recorre: Port Aventura, S.A.

Procurador: Antonio Maria de Anzizu Furest

Advocada: Rosario Marzo Carpio

SENTÈNCIA NÚM. 1.014

Magistrades:

Núria Clèries Nerín

Maria Pilar Rovira del Canto

Magistrat suplent i ponent:

Jordi Morató Aragonés i Pàmies

Barcelona, 16 de desembre de 2009

ANTECEDENTS DE FET

Primer

El procurador esmentat, en representació de la part actora, va interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució del Conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya que declara la inadmissibilitat de la sol·licitud de revisió dels expedients expropiatoris de les finques 67 i 489 afectades pel projecte d'instal·lació d'un centre recreatiu turístic a Vila-Seca i Salou.

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst a la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van evacuar els tràmits conferits de demanda i contestació, en els quals, en virtut dels fets i fonaments de dret que hi consten, van sol·licitar, respectivament, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest fos desestimat en els termes que apareixen en els escrits esmentats.

Tercer

No es va obrir a prova el procediment i al no demanar-ho l'actora, no es van presentar conclusions i, finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 3 de desembre de 2009.

FONAMENTS DE DRET

Primer

La representació actora impugna en aquest recurs contenciós administratiu la resolució del Conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya que declara la inadmissibilitat de la sol·licitud de revisió dels expedients expropiatoris de les finques 67 i 489 afectades pel projecte d'instal·lació d'un centre recreatiu turístic a Vila-Seca i Salou. Planteja que una sentència del Tribunal Suprem de 28 d'octubre de 1999 va dictaminar que el sòl afectat havia de ser considerat com urbanitzable a tots els efectes i, per això, l'acord sobre el preu just a que van arribar va ser per error fonamental i segurament invencible o inevitable en aquell moment. Considera que ens trobem davant l'aplicació de la figura de l'error com vici del consentiment i fa un examen de la "lesió ultra dimidium" tot i reconèixer que l'acció, per aquest motiu, ja està caducada. Demana que sigui reconegut el seu dret a la revisió d'ofici dels preus justos de les finques que els hi van ser expropiades, que sigui declarada la nul·litat d'aquests i que el Jurat valori les finques com sòl urbanitzable d'ús residencial.

El Lletrat de la Generalitat s'hi oposa al·legant la inexistència de cap causa de nul·litat de ple dret. A més, assenyala que el preu just que la part actora pretén que sigui revisat va ser establert en un mutu acord entre la senyora Noelia i l'empresa beneficiària. Per tot això, demana la desestimació del recurs.

La representació de Port Aventura, S.A. s'hi oposa al·legant que la pròpia recorrent reconeix que la rescissió per lesió no li és d'aplicació i que l'adquisició dels béns va ser feta per mutu acord, fet que l'exclou de l'apartat f) de l'article 62.1 de la Llei 30/1992 que invoca l'actora per demanar la nul·litat. Per tot això, demana la desestimació del recurs.

Segon

En primer lloc, cal dir que tot i l'extens argumentari que desenvolupa la part actora en relació a la figura de la rescissió per lesió ultra dimidium, el fet és que ella mateixa en descarta la seva aplicació al cas per haver transcorregut el termini de caducitat per al seu exercici. Tampoc podem entrar a examinar les al· legacions de la representació de la Generalitat relatives a la manca d'acreditació pels actors de llur condició d'hereus de la senyora Noelia, ja que és la pròpia resolució impugnada la que esmenta aquest punt però en descarta la seva consideració per declarar la inadmissibilitat de la sol·licitud que se li presenta.

Dit això, toca examinar els termes en els que la inadmissibilitat ha estat declarada i, si escau, la seva revocació per adeqüar-se la sol·licitud al supòsit de revisió dels expedients en els termes que estableix l'article 102 de la Llei 30/1992 .

Si examinem les actuacions, ens trobem que aquesta qüestió és idèntica a la que va ser resolta a la sentència d'aquesta mateixa Sala i secció, número 656 de 10 de juliol de 2009, on varem dir que

:"SEGUNDO.- 1. Consta en las actuaciones que fue convenido entre agosto y septiembre de 1989 el mutuo acuerdo para la adquisición de las fincas nº NUM000, NUM001, NUM002, NUM003, NUM004, NUM005, NUM006,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS, 18 de Diciembre de 2012
    • España
    • 18 Diciembre 2012
    ...procesal de D. Valentín , Dª Virginia y D. Pedro Francisco contra sentencia de fecha 16 de diciembre de 2009 dictada en el recurso 337/2006 por la Sección Segunda de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña . Siendo parte recurrida PORT AVENTURA......
  • ATS, 20 de Mayo de 2010
    • España
    • 20 Mayo 2010
    ...2.009, de la Sala de lo Contencioso Administrativo (Sección Segunda) del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, dictada en el recurso nº 337/2006, sobre Por providencia de 17 de marzo de 2.010, se acordó, entre otros extremos, dar traslado a las parte recurrente, por plazo de diez días,......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR