STSJ Cataluña 9324/2009, 21 de Diciembre de 2009

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2009:15024
Número de Recurso7731/2008
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución9324/2009
Fecha de Resolución21 de Diciembre de 2009
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

Barcelona, 21 de desembre de 2009

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 9324/2009

En el recurs de suplicació interposat per Héctor a la sentència del Jutjat Social 12 Barcelona de data 4 de juliol de 2008 dictada en el

procediment núm. 75/2008 en el qual s'ha recorregut contra la part -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social) i -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 31 de gener de 2008 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 4 de juliol de 2008, que contenia la decisió següent:

"Que desestimando la demanda formulada por D. Héctor contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, absuelvo a éste de las pretensiones formuladas en su contra"

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. ) El demandante, nacido el 14-11-50, se encuentra afiliado a la Seguridad Social y en situación de alta en el Régimen General a consecuencia de trabajos prestados por cuenta ajena, siendo su profesión habitual la de dependiente de ferretería, tiene cubierto el periodo de carencia requerido para causar derecho a la prestación que reclama y había iniciado proceso de incapacidad temporal el 2-10-06, siendo dado de alta médica por Inspección el 9-7-07. Posteriormente solicitó la prestación objeto de este procedimiento.

  2. ) Incoado el preceptivo expediente administrativo para valorar la eventual incapacidad, el ICAM emitió dictamen el 28-7-07.

  3. ) La Dirección provincial del INSS dictó resolución el 2-10-07 por la que no le reconoció grado alguno de incapacidad permanente, ni por lo tanto derecho a prestaciones económicas.

  4. ) Contra la anterior resolución formuló reclamación previa, que fue desestimada por nueva resolución de 5-12-07, quedando agotada la vía administrativa.

  5. ) De las cotizaciones computables acreditadas por el demandante resulta la base reguladora de la prestación que reclama de 1.054'95 #.

  6. ) Acredita la siguiente patología: lumbalgias y gonalgias inespecíficas, por lumbartrosis leve moderada y gonartrosis moderada con moderada limitación funcional a la flexo-extensión.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

Primer

El demandant interposa recurs de suplicació contra la Sentència que li denega el dret a percebre la prestació d'incapacitat permanent en el grau de total per a la seva professió de dependent de ferreteria perquè no acredita lesions invalidants. L'objecte del recurs és revisar els fets declarats provat de la Sentència i examinar la infracció de les normes substantives i de la jurisprudència en empara en l'article 191

  1. i c) de la Llei de Procediment Laboral el Text Refós de la qual va ser aprovat pel R. Decret Legislatiu 2/1995 de 7 d'abril .

Segon

Qui recorre postula la modificació del fet provat sisè de la sentència que es refereix a les lesions que pateix, a fi de què s'addicioni a la fi del text que: " Aquesta patologia provoca al treballador dolor lumbar genolls i colze dret que el limiten o disminueixen la mobilitat tant a nivell lumbar com a nivell de genolls en flexió i extensió, com en la dificultat del moviment de punta talons. Limitació dolorosa en tots els arcs del moviment a nivell lumbar, i a nivell de genolls en mobilitat activa i passiva,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR