STSJ Cataluña , 18 de Febrero de 2005

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2005:2015
Número de Recurso663/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución18 de Febrero de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

fc ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN En Barcelona a 18 de febrero de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 1259/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Institut Municipal de Serveis Personals del Ajuntament de Ba frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 27 de Marzo de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 333/2002 y siendo recurrido/a Lucio y otros. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25-4-02 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 27-3-03 que contenía el siguiente Fallo:

"Primer.- Desestimar l'excepció processal de inadequació de procediment oposada per la part demandada.- Segon.- Estimar en part la demanda presentada per Carina , Lucio , Elsa , Filomena , Irene i Luisa contra Institut Municipal de Serveis Personals del Ajuntament de Badalona, sobre dret de classificació professional i reclamació per quantitat, declarant el dret dels actors a que se'ls reconegui la classificació en el Grup Professional B.- Tercer.- Condemnar l'entitat demandada que pagui a la part actora la quantitat de Euros, per les diferències salarials del període de pel període de febrer 2001 a octubre 2002, pagues extraordinàries incloses, sense l'interès del 10% reclamat, i que produirà l'interès legal 576/1 de la LEC, des de la data d'aquesta resolució:

- Carina , 3.702,12 euros - Lucio , 7.438,32 euros - Elsa , 7.119,56 euros - Filomena , 5.197,28 euros - Irene , 7.119,56 euros - Luisa 7.013,30 euros"

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - El/Les demandants presten serveis laborals per compte de l'ens públic demandant, Institut Municipal de Serveis Personals del Ajuntament de BADALONA, (IMSp) amb les següents condicions d'antiguitat, categoria professional i salari diari, amb inclusió de prorrata de pagues extres:

    - Carina , 24-09.94, Educador Grup C, 37,64 euros.

    - Lucio , 15-09-1981, Educador Grup C, 50,55 euros - Elsa , 17-02-89, Educador Grup C, 44,38 euros.

    - Filomena , 10-04-92, Educador Grup C, 53,89 euros.

    - Irene 1-07-91, Educador Grup C, 53,64 euros - Luisa , 1-07-95, Educador Grup C, 52,29 euros.

  2. - Els actors/res estan col.legiades al Col.legi d'Educadores i Educadors Social de Catalunya, (CEESC), cosa que les habilita per l'exercici professional com a educadores socials a Catalunya, segons el certificat col.legial que aporten.

  3. - Els/les demandants havien iniciat la prestació de serveis per compte de ASPANIN (Associació de Pares de Minusvàlids Psíquics) en el Servei d'Habitatge Josep Padrós, per a discapacitats psíquics adults en edat laboral, que necessiten de forma permanent o temporal supervisió per a activitats de la vida quotidiana.

    L'any 1988, el servei prestat per ASPANIN, va ser assumit per l'Institut Municipal demandat.

    En aquell moment els actors tenien la categoria professional de Tècnic de Grau mig, si bé se'ls va assignar el grup D i CD11, inferior en grau.

    La titulació exigible l'any 1988 per accedir a les places d'educador social era la de PFII o equivalent, segons el concurs públic convocat. En aquell moment no existia una titulació professional reconeguda adequada a l'atenció a personal educador d'atenció a discapacitats o disminuïts psíquics adult.

    En part, es va corregir la classificació en l'any 1991, quan es van reclassificar, al grup C i CD 13, per a part del mateix IMSP de l'Ajuntament de Badalona.

  4. - Els actors/res, realitzen les funcions següents, des del moment en que van iniciar el seu exercici i concretament, des de la incorporació al IMSP, per subrogació:

    - Realització anual de un programa d'atenció individual al disminuït, que implica elaboració, execució, seguiment i valoració de diferents àmbits (sanitari, legal, socio-econòmic, familiar, educatiu, assistencial), identificació de necessitats i propostes de millora del usuari.

    - Coordinació i seguiment del procés educatiu de cada usuari, intervenció socio-educativa mitjançant mètodes i tècniques pedagògiques donant suport a la resolució de conflictes.

    - El.laboració de informes pedagògics i memòries anuals.

    - Acompanyar a l'usuari a desplaçament si es requereix.

    - Mantenir contactes amb la família, assessorar als tutors o familiars de l'usuari i transmetre la informació a la resta de professionals que tinguin responsabilitat sobre el mateix.

    - Derivar al usuari a altres professionals si ho requereix i mantenir-hi contacte per unificar criteris d'actuació.

    - Donar suport tècnic a treballadors familiar i/o voluntaris que col.laboren en el grau de consecució d'objectius, modificant les estratègies i metodologia, si és necessari, per adequar-les a la realitat específica.

  5. - En l'exercici d'aquestes tasques actuen amb plena autonomia i responsabilitat. Presen els seus serveis a diversos centres atenent al personal disminuït. Dins del seu equip depenen únicament del Director del servei, que dóna directrius generals. En total en el serveis treballen 12 persones de les quals 6 són els demandants i la resta contractats temporals. A més hi ha una contractada amb funcions d'auxiliar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 13 de Noviembre de 2006
    • España
    • 13 Noviembre 2006
    ...de 18 de febrero de 2.005 dictada por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña en el recurso de suplicación núm. 663/04, interpuesto por el aquí recurrente frente a la sentencia de 27 de marzo 2.003 dictada en autos 333/02 por el Juzgado de lo Social núm. 25 de Bar......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR