SAP Tarragona 7/2010, 12 de Enero de 2010

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2010:82
Número de Recurso88/2009
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución7/2010
Fecha de Resolución12 de Enero de 2010
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3ª

Apel·lació 88/09

Verbal 907/08 del Jutjat de 1a Instància 3 de Tarragona

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il·lma. Sra. Mª ANGELES GARCIA MEDINA

MAGISTRATS

Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA

Il·lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 12 de gener de 2010

Vist en aquesta Secció 3ª de la Audiència Provincial recurs d'apel·lació interposat per Delia , representada en aquesta instància pel Procurador

Sr. Recuero Madrid i defensada pel Lletrat Sr. Iserte Gil, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 3 de Tarragona de data 31-10-2008 , en procediment Verbal

907/08, en el que figura com a demandant l'Entitat Urbanística de Conservació del pla parcial 8, polígon 24, "Parc Llevant" del Catllar, i com a demandada la recurrent.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 16-12-2008 es va presentar per Delia recurs d'apel·lació contra la Sentència d'instància que disposava: "Estimo parcialment la demanda interposada per l'Entitat Urbanística de Conservació del pla parcial 8, polígon 24, "Parc Llevant" del Catllar, condemno Delia a pagar a l'entitat actora la quantitat de 1.969,84 euros, que resulta de deduir a la quantitat deguda al temps de presentar-se la sol·licitud de Judici Monitori (2.704,84 euros), la quantitat pagada amb posterioritat al inici del procediment (735 euros). No es fa especial pronunciament sobre les costes causades en aquest procediment".

SEGON

L'Entitat Urbanística de Conservació del pla parcial 8, polígon 24, "Parc Llevant" del Catllar en data 12-1-2009 va oposar-se al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent el Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

L' art. 449.4 LEC disposa que "En els processos en què es pretengui la condemna al pagament de les quantitats degudes per un propietari a la comunitat de veïns, no s'admet al condemnat el recurs d'apel·lació, extraordinari per infracció processal o cassació si en preparar-los no acredita que té satisfeta o consignada la quantitat líquida a què es contreu la sentència condemnatòria".

Aquest tipus de requisit es caracteritza per:

  1. Ser un requisit de procedibilitat, sent clarament un supòsit d'inadmissió del recurs;

  2. El pagament o consignació ha d'ésser previ o en el moment de preparar el recurs, per exigir-ho així expressament la LEC.

  3. La falta del pagament o consignació en el moment de preparar el recurs no es pot subsanar posteriorment pagant o consignant.

  4. Solament es pot parlar de "subsanació", per aplicació de l'art. 231 LEC , en el supòsit en que el demandant manifesta en la preparació de recurs haver pagat o consignat però no ho acredita documentalment, supòsit que donarà lloc a que el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR