SAP Barcelona 287/2006, 26 de Mayo de 2006

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2006:14313
Número de Recurso828/2005
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución287/2006
Fecha de Resolución26 de Mayo de 2006
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 17ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ DISSET

Rotlle 828/05

Judici ordinari 608/04

Jutjat de 1a. Instància núm. 22 de Barcelona

S E N T È N C I A 287/06

Magistrats:

Il·lm. Sr. RAMÓN FONCILLAS SOPENA

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Il·lma. Sra. MYRIAM SAMBOLA CABRER

Barcelona, 26 de maig 2006.

La Secció Dissetena de l'Audiencia provincial de BArcelona HA VIST, en apel lació les actuacions número 608/04 seguides pels tràmits del judici ordinari en el Jutjat de 1a Instància núm. 22 de Barcelona a instàncies de Barcelona Internacional Terminal, SA contra Laeximp,SA

que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la demandada

contra la sentència dictada el dia 27 de maig del 2005 pel Jutjat de 1a. Instància .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Que ESTIMANDO INTEGRAMENTE la demanda interpuesta por la Procuradora de los Tribunales Dª. Beatriz Baldellou Campo en nombre y representación de BARCELONA INTERNACIONAL TERMINAL S.A. contra LAEXIMP S.A., representada por el Procurador Sr. Acín Biota, debo CONDENAR Y CONDENO a la entidad demandada a abonar a la actora la suma de ONCE MIL SETECIENTOS VEINTITRÉS EUROS CON VEINTE CÉNTIMOS DE EURO (11.723,20 euros), con más los intereses legales devengados por la misma computados al tipo legal desde el día 13 de abril de 2004 y hasta su completo y efectivo pago, condenando igualmente a la parte demandada al abono de las costas procesales ocasionadas en las presentes actuaciones. = NOTIFÍQUESE la presente resolución a las partes, haciéndoseles saber, de conformidad con lo prevenido en el artículo 248.4 de la Ley Orgánica del Poder Judicial , que contra la misma podrá interponerse recurso de apelación en este Juzgado para ante la Iltma. Audiencia Provincial de Barcelona, en el plazo de cinco días a contar desde su notificación".

SEGON

La demandada apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 22 deBarcelona en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 8 de maig d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Barcelona Internacional Terminal, SA ( d'ara endavant BIP) és una empresa de dipòsit franc de cafè en el port de Barcelona. Laeximp, SA, amb la intermediació de l'agent Travima, va contractar els serveis de BIP que encara té en els seus dipòsits cafè que s'havia dipositat per encàrrec de l'ara demandada. En aquest procediment reclama el preu pactat pel dipòsit de 252 sacs de cafè des del 8 de maig de 1998 fins el 31 de desembre del 2003 més un 25 % de despeses d'administració i el 0,3% d'assegurança.

La sentència estima la demanda i condemna a Laeximp,SA a pagar a BIP la quantitat que se li reclama. Contra aquesta resolució recorre en apel·lació la demandada que oposa en primer lloc que el Jutjat ha incorregut en incongruència per omissió pel fet de no haver-se referit a la mala fe de la demandant que va denunciar en contestar la demanda.

El recurs en aquest primer punt no pot ser estimat. Reiteradament ha declarat el Tribunal Suprem entre d'altres a les sentències de 27 de maig de 1996, 18 de novembre de 1996, 29 de maig, 28 d'octubre i 5 de novembre de 1997, 11 de febrer, 10 de març i 27 d'octubre de 1998 -- que, per determinar si una sentència és o no incongruent, s'ha d'examinar si concedeix més del que s'havia sol·licitat (ultra petita), o s'ha pronunciat sobre qüestions no demanades per les parts, amb alteració de la causa petendi (extra petita) o si es deixen incontestades i sense resoldre alguna de les pretensions mantingudes per les parts ( citra petita) llevat que l'omissió es pugui interpretar com a desestimació tàcita. La sentència dictada pel Jutjat , i que és objecte d'apel·lació, no ha incorregut en el vici de incongruència que denuncia l'apel·lant. En definitiva, de manera correcta o no-- segons la recurrent-- el Jutjat ha resolt la qüestió que ha estat plantejada en aquest litigi. En contra del que sosté l'apel·lant, una resolució no queda viciada pel fet de no haver-se referit a una de les al·legacions que ha formulat una de les parts litigants. En aquest punt també ha mantingut el Tribunal Suprem que els raonaments de les sentències no han d'abastar totes les al¿ legacions efectuades ni, fins i tot, els fets provats, sinó que ha de referir-se als aspectes fàctics que serveixen de base als fonaments jurídics que duen al Jutge o Tribunal a la seva decisió ( sentència de 27 de maig de 1996 ).

SEGON

En contestar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR