SAP Barcelona, 11 de Octubre de 1999

PonenteMARTA RALLO AYEZCUREN
ECLIES:APB:1999:10478
Número de Recurso294/1997
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución11 de Octubre de 1999
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 15ª

AUDIÉNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA - SECCIÓ QUINZE

ROTLLO Núm. 294/97

Judicl de menor quantia 28/96

Jutjat de Primera Instáncia número 1 de Gavá

SENTÉNCIA

Magistrats,

Il-Im. Sr. JOSÉ RAMÓN FERRÁNDIZ GABRIEL

Il-Ima. Sra, MARTA RALLO AYEZCUREN

I-Iiii. Sr. JOSÉ LUIS CONCEPCIÓN RODRÍGUEZ

Barcelona, 11 d' octubre de 1999

VISTES, en grau d' apel-lació davant la Secció Quinze de l' Audiéncia Provincial de

Barcelona, aquestes actuacions de judici declaratiu ordinari de menor quantia numero 28/1996,

seguides pel Jutjat de Primera Instáncia número 1 de Gava, a instáncies de VIBIA, SA,

representada pel procurador Sr. Antonio de Anzlzu Furest i dirigida pel lletrat Sr. Julián García

Madorell, contra MEGADETH, SL, representada pel procurador Sr. Jaime Durban Minguell i dirigida

pel lletrat Sr. Javier Martínez Zorrilla, en virtut del recurs d' apel-lació interposat per la part

demandada contra la sentència que va dictar aquell Jutjat en les actuacions el día 21 de gener de 1997 .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la senténcia objecte d' apel-lació diu: "

FALLO

Que estimando la demanda formulada por el procurador Sr. Anzizu Furest, en nombre y representación de la entidad inercantil VIBIA, SA contra la entidad mercantil MEGADETH, SL, debo declarar y declaro los siguientes extremos:

Primero

que el elemento visible del plafón fabricado y comercial izado por la demandada MEGADETH, SL, consistente en un cristal opalizado blanco en forma abombado, es sucientamente idéntico al fabricado y comercializado por la actora, VIBIA, SA.

Segundo

que dicha similitud puede crear confusión en el mercado, ya que el público consumidor esllamado al error, lo que es constitutivo de un acto de competencia desleal.

Tercero

que la actividad realizada por la demandada constituye asimismo un acto de imitación de la lámpara creada por VIBIA, SA y de explotación de reputación ajena, y por lo tanto, constitutivo también por ello de un acto de competencia desleal.

Cuarto

que el plafón fabricado y vendido por la demandante se corresponde con el creado por VIBIA, SA que se representa en los planos que aparecen en el acta notarial acompañada de documento número dos al escrito de demanda. De igual modo, debo condenar y condeno a la demandada MEGADETH SL

  1. A cesar- en la fabricación, comercialización y venta de plafones para lámparas como el aportado por cuerda floja señalado de letra B en el escrito de la demanda, así como cualesquiera otros que se confunden con los creados por la actora, que se representan en los planos que son de ver en el documento nº 2 de la misma.

  2. A entregar a la demandante todos los plafones para lámpara como los, descritos que se hallen en su poder.

  3. A retirar del mercado y entregar asimismo a la actora todos los plafones como el descrito distribuidos en el mercado para su venta.

    4 ºA publicar a su costa la sentencia condenatoria que recaiga en los presentes autos así como a remitirla expresivamente a todos sus clientes y proveedores cuya actividad haya estado relacionada con la misma, y

  4. A satisfacer las costas procesales".

SEGON

La part demandada va interposar recurs d' apel-lació contra la senténcia esmentada i, admés a ambdós efectes, es van trametre les actuacions a aqtiesta Audiéncia, després de citar a termini les parts. Comparegudes aquestes, la vista pública va celebrar-se el día 14 de juliol de 1999.

La ponent d' aquesta resolució ha estat la magistrada MARTA RALLO AYEZCUREN.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La demandada MEGADETH, SL apel-la contra la senténcia del Jutjat que la condemna per competéncia deslleial amb l' actora, per la fabricació i comercialització de determinats llums de plafó de característiques similars las fabricants i comercialitzats per VIBIA, SA.

Concretament, el litigí es centra en el llum que VIBIA, SA presenta en el seu catáleg com a plafá "QUADRA ICE", referéncia 1134, un exemplar del qual s' ha aponat a les actuacions per corda fluixa amb la lletra A, 1 en el llum de MEGADETH, SL aportat amb la lletra B, que, segons la demanda i la senténcia, fanía palesa la competéncia deslleial de la part demandada.

El recurs d' apel-lació de MEGADETH, SL sosté, en síntesi, que: 1) el principi general en la matèria és el de lliure competéncia en el mercat.- 2) VIBIA, SA no és titular de drets de propietat intel-lectual sobre el llum que fabrica i comercialitza; 3) MEGADETH, SL no ha fet competéncia deslleial perqué no hi ha ni irruítació servil, ni confusibílitat entre els productes ni aprofitament de l' activitat de VIBIA, SA.

SEGON

La part demandant en contestar el recurs d apel-lació de la contrária manifesta que exerceix excltisivanient les accions de la Llel de competéncia deslicial, no de qualsevol altra norina. Concretauient, nega que es basi en la Llel de propietat intel-lectual a la qual es fa només una referéncia puntual.

La demanda Hivocava: 1) els actes de confusió, amb citació de l' article 6 de la Llei de competéncia desilelal ; 2) l' explotació de la reputació aliena, tipificada en l article 12 de la Llei ; 3) els actes d' imitació, amb citació de l' article 11.2 de la Llei , 1 4) la cláusula general de l' article 5 de la Llei de competéncia deslleial .

TERCER

En primer lloc, la demandant al-lega l' actuació confusória tipificada a l' article 6 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS 580/2007, 30 de Mayo de 2007
    • España
    • Tribunal Supremo, sala primera, (Civil)
    • 30 Mayo 2007
    ...la sentencia dictada con fecha 11 de octubre de 1999 por la Sección 15ª de la Audiencia Provincial de Barcelona en el recurso de apelación nº 294/97 dimanante de los autos de juicio declarativo de menor cuantía nº 28/96 del Juzgado de Primera Instancia nº 1 de Gavà, sobre competencia ANTECE......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR