SAP Lleida 128/2000, 6 de Octubre de 2000

PonenteCAROLINA VILLACAMPA ESTIARTE
ECLIES:APL:2000:708
Número de Recurso97/2000
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución128/2000
Fecha de Resolución 6 de Octubre de 2000
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 1ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE LLEIDA

Secció Primera - Civil

Rotlle nº. 97/2000

Judici de Divorci núm. 36/00 - Balaguer 2

SENTÈNCIA núm. 128 / 00

___________________________

Il.lms.:

President:

Sr. Andreu Enfedaque Marco

Magistrats:

Sr. Francisco Segura Sancho

Sra. Carolina Villacampa Estiarte

___________________________

Lleida, sis d'octubre de dos mil.

La Secció Primera d'aquesta Audiència Provincial, integrada pels senyors indicats anteriorment, ha vist el recurs d'apel.lació interposat per la part demandant Sr. Mariano , representada pel Procurador/a Sra. Pons Porta i sota la direcció del Lletrat/ada Sr. Rodríguez García, contra la Sentència de data 25 de maig de 2000, dictada pel Jutjat de Primera Instància 2 de Balaguer en el judici de divorci núm. 36/00, número de Rotlle de Sala 97/2000. És part apel.lada, la demandada Sra. Begoña , en situació processal de rebeldia. És Ponent la Sra. Carolina Villacampa Estiarte, Il.lma. Magistrada Suplent d'aquesta Audiència Provincial.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Pel Jutjat d'origen, es va dictar sentència, la part dispositiva de la qual és la següent:

Que debo desestimar y desestimo la demanda interpuesta por el procurador Fernando Vilalta en nombre y representación de Don Mariano contra Doña Begoña , y declaro no ha lugar a disolver el matrimonio que ambos contrajeron el día 18 de septiembre de 1971 en Sitges (Barcelona).

SEGON

Contra la referida sentència es va interposar recurs d'apel.lació, que després de ser admès i emplaçades les parts davant aquesta Audiència Provincial, va comparèixer formalment dins el termini establert la part apel.lant.

TERCER

Un cop rebuda la causa, es va formar Rotlle de Sala i designar Magistrat Ponent seguint el recurs el seu tràmit i assenyalant-se la vista pel dia 28 de setembre de 2000, a la qual va comparèixer el Lletrat de la part apel.lant, que informà oportunament segons els seus interessos.

QUART

El present recurs ha seguit les prescripcions legals essencials.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L'apel¿lant s'alça contra la sentència recorreguda al¿legant alteració de l'onus probandi, en infracció d'allò establert a l'article 1214 CC, en entendre que la situació processal de rebel¿lia de la demandada no suposa oposició implícita, sinó negació global de la causa petendi, al que afegeix error en la valoració de la prova, en entendre que els documents públics aportats amb la demanda proven plenament la manca de convivència entre els Srs. Mariano i Begoña per més de cinc anys, cessació que és constitutiva de causa de divorci segons allò establert per l'art. 86.4ª CC. Pel que fa a la primera de les qüestions adduïdes, si bé és cert que dels preceptes de la LEC que regulen la situació processal de rebel¿lia no se'n pot deduir que aquesta impliqui conformitat amb les pretensions de la part contrària, subsistint, per tant, l'obligació de qui al¿lega de provar allò al¿legat, (STS 25-2-1995, 3-3-1994, 16-3-1993), també ho es que la no existència de contraprova que contradigui la practicada a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR