ORDRE de 25 de maig de 2000, per la qual es regula el procediment per a la selecció de les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3182, pàg. 9099, de 13.7.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 25 de maig de 2000, per la qual es regula el procediment per a la selecció de les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 3182, pàg. 9099, de 13.7.2000).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Decisió de la Comissió Europea de 14 de març de 2000 estableix els municipis i districtes censals que integren, a Catalunya, la zona objectiu 2, és a dir, zona amb problemes estructurals, on convé donar suport a la reconversió econòmica i social.

La Generalitat de Catalunya, seguint les recomanacions de les institucions comunitàries, considera que els ens locals d’aquesta zona han de ser beneficiaris, per al cofinançament de les seves actuacions, dels fons estructurals i, en concret, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Per això, en el projecte de programa operatiu de Catalunya 2000-2006, presentat per l’Estat espanyol davant les instàncies comunitàries el dia 28 d’abril de 2000, i elaborat, pel que fa a les actuacions de la Generalitat i els ens locals, per l’Administració de la Generalitat de Catalunya, sota la coordinació del Departament d’Economia, Finances i Planificació, hi ha incorporada una mesura dels ens locals de Catalunya.

L’esmentat projecte de programa operatiu, en el marc de la descripció dels procediments de selecció de les actuacions dels ens locals, estableix que el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha de regular, mitjançant ordre, un procediment per a la selecció d’actuacions dels ens locals que s’incorporin a l’esmentada mesura, així com la gestió posterior, amb garanties plenes de publicitat i concurrència.

Mentre no s’aprovi l’esmentat programa operatiu, així com el seu complement de programa, on s’establiran els eixos d’actuació, la dotació econòmica de la mesura, les dates i els terminis per a la gestió, i els altres elements rellevants, cal anar avançant en el procés de definició d’accions i de selecció de possibles propostes a incorporar. En aquest sentit, cal establir un procediment que permeti, al seu moment, i amb les garanties de publicitat i concurrència esmentades, la incorporació d’actuacions dels ens locals per al seu cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a objecte establir el procediment per a la selecció de les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per incorporar-les a les mesures específiques dels ens locals que puguin establir-se al programa operatiu de Catalunya, 2000-2006, una vegada aprovat, així com la gestió específica d’aquest cofinançament.

Article 2

Actuacions susceptibles de cofinançament

Mentre no s’aprovi el programa operatiu, es considera, als efectes d’aquesta Ordre, que les actuacions susceptibles de cofinançament i, per tant, que poden ser objecte de sol·licitud, són les incloses a la mesura incorporada al projecte de programa operatiu, les quals es detallen a l’annex d’aquesta Ordre.

Una vegada aprovat el programa operatiu, la relació esmentada podrà ser actualitzada mitjançant resolució del director general d’Administració Local, atenent les tipologies que s’hagin incorporat.

En el cas que la dita resolució incorpori alguna tipologia específica que no s’hagi inclòs prèviament, es podran presentar noves sol·licituds, d’acord amb el que estableix l’article 8 d’aquesta Ordre.

Article 3

Dotació econòmica i taxa de cofinançament

El programa operatiu determinarà l’import de l’ajut financer de la Unió Europea, mitjançant el FEDER, per a les mesures dels ens locals de Catalunya, així com la taxa de cofinançament per a cadascuna de les actuacions, dins els límits que regula l’article 29 del Reglament general (Reglament (CE núm. 1260/99, de 21.6.1999).

Mentre no es determinin les taxes de cofinançament esmentades, els ens peticionaris aplicaran, per a la formulació de les seves sol·licituds, una taxa de cofinançament del 50%.

Article 4

Requisits dels ens destinataris

4.1 Poden presentar sol·licituds els ens locals territorials, amb els seus territoris integrats totalment o parcialment dins la zona elegible, o bé els ens locals no territorials, o ens de naturalesa consorcial, en els quals s’integri, almenys, un ens territorial inclòs a la zona elegible.

4.2 Els ens peticionaris esmentats seran considerats, en el cas que se seleccionin les seves sol·licituds, ens responsables de cadascuna de les actuacions.

4.3 Els ens responsables seran, amb caràcter general, els beneficiaris del cofinançament i els executors de cadascuna de les actuacions, llevat dels casos en què, en el marc de convenis de cooperació, es designin altres ens públics o entitats sense finalitat lucrativa, col·laboradors dels ens responsables, com a beneficiaris, o s’estableixi que l’actuació pugui ser executada o gestionada per altres ens públics o entitats sense finalitat lucrativa.

Article 5

Requisits de les actuacions susceptibles de cofinançament

Les actuacions susceptibles de cofinançament han de complir els requisits següents:

a) L’actuació ha d’adequar-se plenament als objectius, mesures i prioritats que estableixin el programa operatiu i el seu complement de programa (d’ara endavant, PO/CP).

  1. L'actuació pot adoptar les modalitats d'inversió, estudis o treballs tècnics, projectes o actuació de demostració o difusió. Totes les inversions s'han de poder lliurar a l'ús públic, totalment o parcialment, una vegada executada l'actuació objecte de cofinançament.

c) Si l’actuació implica una inversió que es concreta en un bé immoble, aquest s’ha d’ubicar, forçosament, dins la zona elegible.

d) Els béns mobles cofinançats s’han de vincular a un ens que tingui dependències situades a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR