Convenio colectivo - Personal laboral del Consorci per a la Normalització Lingüística, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4061 de 02/02/2004

RESOLUCIÓ TRI/95/2004, de 8 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al personal laboral del Consorci per a la Normalització Lingüística per als anys 2001-2005 (codi de conveni núm. 7900762).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per al personal laboral del Consorci per a la Normalització Lingüística per als anys 2001-2005 (codi de conveni núm. 7900762), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 13 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per al personal laboral del Consorci per a la Normalització Lingüística per als anys 2001-2005 (codi de conveni núm. 7900762) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 8 de gener de 2004

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball per al personal laboral del Consorci per a la Normalització Lingüística per als anys 2001-2005

Capítol 1

Article 1

Àmbit funcional

El present conveni col·lectiu afecta les relacions jurídicolaborals de tots els treballadors que presten els seus serveis vinculats per una relació jurídica de naturalesa laboral en el Consorci per a la normalització lingüística (d'ara endavant, CPNL).

Són centres de treball els centres de normalització lingüística i els serveis centrals del CPNL.

Article 2

Àmbit territorial

L'àmbit territorial d'aplicació d'aquest conveni serà el comprès en el territori de Catalunya.

Hi queden compresos tots els centres de normalització lingüística, serveis locals de català i serveis centrals dependents del CPNL.

Article 3

Àmbit personal

Les normes contingudes en el conveni col·lectiu afecten i seran d'aplicació a tots els treballadors contractats pel CPNL, tant els fixos com els temporers i eventuals que exerceixin activitats de la seva professió dins l'àmbit funcional d'aquest conveni col·lectiu.

S'exclouen expressament de l'àmbit d'aplicació personal:

3.1 Els professionals o especialistes que en l'exercici de la seva professió concertin la prestació de serveis concrets relacionats amb l'activitat normal dels centres de normalització lingüística i serveis locals de català, tals com estudis, treballs i col·laboracions especials.

3.2 Els professionals o especialistes que en l'exercici de la seva professió concertin la prestació de serveis concrets relacionats amb activitats de tipus jurídic, fiscal, econòmic, d'auditoria interna i d'assessorament de qualsevol classe.

3.3 Els contractes que per llei o reglament expressament excloguin la relació laboral.

3.4 Les persones que per motius altruistes voluntàriament puguin col·laborar en algun tipus d'activitat de normalització lingüística, i sense percebre contraprestació econòmica. En cap cas aquestes persones no podran ocupar llocs de treball que hagi d'ocupar personal laboral del CPNL.

3.5 Les persones que, en virtut dels seus estudis, realitzin pràctiques en algun centre de normalització lingüística, servei local de català o serveis centrals del CPNL.

3.6 Les persones expressament excloses per llei o reglament.

3.7 El gerent del CPNL.

Article 4

Vigència

La vigència d'aquest conveni serà de cinc anys, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2005.

Article 5

Pròrroga

El conveni col·lectiu s'entendrà prorrogat d'any en any per anys naturals successius (excepte l'increment de les retribucions i el calendari laboral), a partir de l'1 de gener del 2001, llevat del cas de denúncia del conveni d'una de les parts signants, presentada amb una antelació mínima de dos mesos a la data del seu venciment o d'alguna de les seves pròrrogues.

Article 6

En cas de produir-se denúncia del conveni, les parts iniciaran la negociació en un període no superior a quinze dies d'aquesta denúncia.

Denunciat el present conveni, el seu contingut normatiu es mantindrà en vigor mentre no s'arribi a un acord sobre el nou conveni.

Article 7

Prelació de normes. Normes supletòries

Les normes i condicions laborals establertes en aquest conveni i que afectin els treballadors del CPNL tenen caràcter de valor normatiu, ja que la llei atorga aquest valor als convenis col·lectius de treball. Per a tot allò que no estigui expressat en aquest convenicaldrà atenir-se, com a dret supletori, al que disposin la legislació general i laboral vigents.

En cas que la jurisdicció laboral declari la nul·litat d'algunes de les clàusules pactades, ambdues parts es reuniran per decidir de comú acord la necessitat de negociar totalment o parcialment el contingut de les normes o matèries anul·lades. La resta del conveni continuarà en vigor.

Article 8

Vinculacions a la totalitat

Les normes i condicions pactades en aquest conveni formen un tot orgànic iindivisible.

Article 9

Condicions més beneficioses

Es respectaran ad personam les condicions econòmiques reconegudes actualment per al CPNL a aquelles persones provinents d'altres administracions públiques, d'acord amb el que s'estableix en els estatuts d'aquest ens, i que ja figuren reconegudes en els contractes de treball individual vigents a l'entrada en vigor d'aquest conveni, i que també consten en el full salarial.

Capítol 2

Article 10

Comissió paritària

Un cop signat el conveni col·lectiu i en un període no superior a 15 dies de la signatura d'aquest document normatiu, serà constituïda una comissió paritària formada per quatre membres designats i nomenats pel Consell d'administració del CPNL, i quatre membres nomenats i designats pel Comitè d'empresa d'entre els treballadors del CPNL.

Les funcions que tindrà assignades aquesta comissió seran les següents:

10.1 Interpretació i vigilància del que queda establert en el conveni.

10.2 Seguiment de l'escrupolós complimentjurídic de les normes contingudes en el conveni.

10.3 Estudi, si s'escau, dels possibles temes que calgui desenvolupar, com també dels problemes o les qüestions que li siguin proposats per les parts, o en els supòsits previstos en aquest text.

10.4 Estudi de l'evolució de les relacions entre les parts.

10.5 Mediació i arbitratge en qualsevol conflicte laboral, sempre que el Consell d'administració i el Comitè d'empresa ho acordin.

10.6 Conciliació facultativa en els problemes, col·lectius o personals, del personal que siguin sotmesos a aquest òrgan de comú acord.

10.7 Estudi i arbitratge de les qüestions que de comú acord siguin sotmeses per les parts, en aspectes derivats del conveni.

10.8 Rebre informació sobre el catàleg del perfil de les places de tots els centres i serveis, amb informació del lloc de treball, funcions, dedicacions i horari de cada plaça.

10.9 Estudiar periòdicament les retribucions del personal.

10.10 Rebre informació sobre la preparació i el disseny dels processos de selecció

10.11 Tenir coneixement de les modificacions de la plantilla que afectin de forma substancial el volum de qualsevol centre, servei o delegació.

Els acords de la Comissió paritària tindran plena validesa i eficàcia en l'àmbit d'aquest conveni i es faran públics si escau. Així mateix, les resolucions s'enviaran a les parts interessades en el termini màxim de 15 dies.

Article 11

Aquesta Comissió paritària es reunirà com a mínim un cop per trimestre i amb caràcter extraordinari quan ho sol·liciti el Consell d'administració o el Comitè d'empresa. En aquest cas, caldrà que les parts ho sol·licitin per escrit amb una antelació mínima de cinc dies naturals.

Els acords de la Comissió paritària hauran de ser ratificats pel Comitè d'empresa i el Consell d'administració, i es faran públics de manera que se'n garanteixi el coneixement per part de tots els treballadors de l'empresa.

Aquesta Comissió establirà el seu règim de funcionament.

Capítol 3

Organització i realització del treball

Article 12

Organització del treball

L'organització del treball és facultat del CPNL entès com a empresa, i la seva aplicació concreta correspon als titulars dels comandaments dels diferents centres dels àmbits administratius afectats per aquest conveni, sens perjudici del dret de representació col·lectiva regulat en l'Estatut dels treballadors.

Els centres de treball dels CNL, si hi ha motius de reconversió de les seves unitats, han d'elaborar una memòria justificativa respecte a les previsions i mesures que repercuteixen en l'estructura administrativa i els llocs de treball. En aquests casos, i amb la finalitat de garantir en qualsevol cas el manteniment de la relació laboral amb el treballador, es pot procedir a la redistribució d'efectius. Les formes de redistribució poden consistir en trasllats forçosos derivats de canvis d'adscripció entre serveis. En aquests casos es procurarà facilitar la vacant més propera a la residència del treballador, si calgués mitjançant un concurs d'àmbit restringit.

Article 13

Plantilla

Correspon al CPNL l'elaboració i publicitat de les plantilles de personal. En aquestes plantilles es relacionaran degudament classificats els llocs de treball existents i es farà constar el tipus de jornada i el règim horari, el grup, la categoria professional i l'especialitat, si s'escau, i la localitat, per centres de treball.

En el darrer trimestre de l'any, el CPNL lliurarà al Comitè o delegats de personal una actualització de les plantilles, així com la informació sobre la previsió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR