Convenio colectivo - Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4052 de 20/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4086/2003, d'1 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4300332).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, subscrit per les parts negociadores en data 4 d'abril de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 9 de juny de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4300332), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 1 d'octubre de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Tarragona

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, per als anys 2002-2004

Capítol 1

Secció 1

Àmbits

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni té per objecte regular les relacions laborals entre l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, SAM, i el personal que hi presta els seus serveis, sigui quina sigui la seva categoria professional.

Queden exclosos expressament el personal que té subscrita una relació contractual de caràcter mercantil i el personal MIR que es regirà per la legislació específica que regula la formació mèdica especialitzada.

Amb caràcter supletori s'aplicarà l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions legals vigents.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni serà d'aplicació en tots els centres de treball de l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, i als treballadors que prestin els seus serveis en aquests.

Secció 2

Vigència, efectes

Article 3

Vigència, duració i efectes

El Conveni tindrà una durada de 3 anys, des de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2004, llevat d'aquells conceptes en els quals es pacti expressament una vigència específica, tot això amb independència de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. A partir de la data de venciment del conveni, aquest quedarà prorrogat per anualitats naturals successives, si no ha estat denunciat per alguna de les parts, amb dos mesos d'antelació al seu venciment.

Les normes i condicions econòmiques establertes en aquest text articulat i els seus annexes, seran d'aplicació a partir del primer de gener de 2002, excepte aquells conceptes en que es pactin uns efectes específics.

Secció 3

Compensació i absorció, situacions més beneficioses, garantia ad personam

Article 4

Compensació i absorció

El conjunt de pactes que s'estableixin en aquest Conveni substituiran íntegrament, les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència.

Per altra part, les millores retributives o condicions de treball que es puguin promulgar en el futur per disposició legal de general aplicació, només tindran eficàcia i seran d'aplicació, quan considerades en conjunt i en còmput anual, superin les d'aquest Conveni, també valorades en el seu conjunt i en còmput anual. En casos contraris seran absorbides per elles mateixes.

Article 5

Situacions més beneficioses

Als treballadors que per pacte gaudeixin de situacions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni, els seran respectades "ad personam".

Article 6

Garantia personal

Cap treballador subjecte al present Conveni no podrà percebre a la seva publicació menys retribució en el seu conjunt que la que ha gaudit fins al moment de la seva aplicació.

Secció 4

Comissió Paritària

Article 7

Vigilància i compliment

Com òrgan de vigilància, compliment i interpretació del conveni, es nomenarà una Comissió Paritària constituïda per tres representants designats pels treballadors i uns altres tres designats per l'empresa que tant en un cas com en l'altre seran membres signants d'aquest Conveni.

Article 8

Funcions de la Comissió Paritària

Seran funcions de la Comissió Paritària la interpretació i l'arbitratge de les qüestions referents al conveni que li siguin sotmeses per acord mutu d'ambdues parts.

Article 9

Assessorament de la comissió

La Comissió Paritària podrà assessorar-se per un expert extern per cada part, que serà designat per la respectiva representació.

Capítol 2

Organització del treball, ingressos, període de prova, cessaments, canvi de lloc de treball, vacants

Secció 1

Organització del treball

Article 10

Organització del treball

En totes les qüestions relatives a l'organització del treball, serà escoltat el comitè d'empresa.

Secció 2

Ingressos, període de prova, cessaments, canvi de lloc de treball, vacants

Article 11

Ingressos

Seran admissibles totes les formes de contractació previstes a la legislació laboral vigent.

Les places de nova creació i les places vacants que es generin, es cobriran prioritàriament amb el personal de la mateixa categoria de la plaça a cobrir que hagi sol·licitat canvi de lloc de treball, en segon lloc el personal que realitzi substitucions a l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, SAM, de forma habitual. En aquelles places que per a les quals no es disposi de personal intern o substitut amb el perfil adequat, els candidats es reclutaran mitjançant una convocatòria externa.

En ambdues convocatòries els candidats es sotmetran a un procés de selecció, en el que es valoraran diferents factors. En les convocatòries internes en el cas de que els candidats obtinguin resultats idèntics, tindrà preferència a ocupar la plaça el personal de major antiguitat.

Article 12

Període de prova

S'entendrà que tot el personal de nou ingrés queda sotmès, llevat de pacte contrari, a un període de prova de 6 mesos per al personal amb titulació universitària de grau superior, de 3 mesos per al personal amb titulació universitària de grau mitjà, d'un mes per al personal administratiu i de 15 dies per a la resta de personal.

En cas de malaltia, el període de prova queda suspès i es reprendrà tan aviat com sigui donat d'alta el treballador.

Durant el període de prova, ambdues parts podran rescindir el contracte.

Article 13

Cessaments i terminis de preavís

Els treballadors que desitgin cessar voluntàriament en el servei de l'empresa, es veuran obligats a posar-ho en coneixement, acomplint els següents terminis de preavís: un mes per als tècnics titulats universitaris de grau superior i de grau mitjà; 15 dies per les altres categories professionals.

L'incompliment per part del treballador de l'obligació de preavís amb la indicada antelació donarà dret a l'empresa a descomptar de la seva liquidació, l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavís. Havent rebut amb l'esmentada antelació l'avís, l'empresa es veurà obligada a liquidar al finalitzar el termini els conceptes fixos que puguin ser calculats en aquest moment. La resta ho seran en el moment habitual del pagament.

Article 14

Canvi de lloc de treball

La direcció estarà obligada a comunicar al comitè d'empresa en un termini de 15 dies qualsevol canvi de lloc de treball derivat de l'ocupació de places de nova creació, vacants, places vinculades amb la Universitat Rovira i Virgili, així com nomenaments de nous càrrecs. Tot això sense perjudici d'allò que disposa l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

Capítol 3

Jornada, descansos, vacances i festes

Secció 1

Jornada, descansos

Article 15

Jornada de treball

Durant tota la vigència del conveni la jornada ordinària de treball efectiu i en còmput anual serà de que s'indica tot seguit:

Tot el personal subjecte a l'aplicació del present Conveni a excepció del personal mèdic, el personal del grup 1 i el personal adscrit permanentment al torn de nit realitzarà una jornada efectiva de treball de:

Any 2003: 1736 hores anuals

Any 2004: 1708 hores anuals

Any 2005: 1687 hores anuals

El personal mèdic i el personal del grup 1 durant tota la vigència del conveni realitzarà una jornada efectiva de treball de 1750 hores.

El personal adscrit permanentment al torn de nit durant tota la vigència del conveni realitzarà una jornada efectiva de treball de 1490 hores.

S'entén personal adscrit permanentment en el torn de nit, el que presti serveis de forma ininterrompuda durant un període continuat de 6 mesos, excepte en situacions extraordinàries en les que per pacte individual específic, cal atenir-se al que les parts acordin.

En tots els supòsits de jornada que regula el present article, els dies de Setmana Santa i Nadal regulats a l'article 18 estan deduïts de les jornades anuals efectives contingudes en aquest article.

Article 16

Interrupció per descans

L'empresa i el comitè d'empresa hauran de pactar el temps de descans en jornada continuada, que en qualsevol cas no podrà ser inferior a quinze minuts i que es computaran com efectivament treballats.

S'entén per jornada continuada la que té una durada superior a 6 hores continuades.

Article 17

Jornada, descansos del personal facultatiu especialista

17.1 Jornada

  1. Jornada complementària d'atenció continuada

    Amb la finalitat d'atendre el necessari funcionament continuat i permanent de l'Hospital, el personal facultatiu haurà de desenvolupar una jornada complementària d'atenció continuada (fins ara denominada jornada de guàrdies de presència física).

    La jornada complementària d'atenció continuada és la que es realitza fora de la jornada ordinària.

    La jornada complementària d'atenció continuada en cap cas tindrà la consideració d'hores...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR