Convenio colectivo - KETTAL, SA., Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4044 de 08/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/3977/2003, de 7 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Kettal, SA, per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 4300462).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa de Kettal, SA, subscrit per les parts negociadores en data 17 de juliol de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 18 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Kettal, SA, per als anys 2003-2005, (codi de conveni núm. 4300462), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 7 d'agost de 2003

p. a. (Decret 326/1998, de 24 de desembre, DOGC de 24.12.1998)

Pilar Alier Cortés

Cap de la Secretaria en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Kettal, SA, per al període de l'1.1.2003 al 31.8.2005

Article 1

Aquest Conveni és aplicable a l'empresa Kettal, SA, i afecta la totalitat dels seus treballadors.

Article 2

Aquest Conveni col·lectiu és vigent a tots els efectes el dia 1 de gener de 2003 independentment de la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i la seva durada és de dos anys, és a dir, fins al 31 d'agost de 2005.

Article 3

La denúncia del Conveni pot realitzar-la qualsevol de les parts, davant l'autoritat laboral, amb tres mesos de temps a la data del seu venciment.

Article 4

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible. Són compensables i absorbibles en la seva totalitat amb les que regissin anteriorment per millora establerta per l'empresa o per norma legal existent.

L'increment que es pacta pel present Conveni és el següent:

a) Per al període comprès entre l'1 de gener de 2003 a 30 de juny de 2003, el 3% sense revisió salarial. Tots els conceptes econòmics del Conveni es veuran incrementats en un 3% sense revisió salarial.

b) Per al període comprès entre l'1 de juliol de 2003 i el 31 d'agost del 2004 els increments del Conveni seran els resultats d'aplicar el nou sistema de classificació Professional, en les quantitats resultants en les taules annexes. La resta de conceptes econòmics del Conveni no tindran cap alteració. Durant aquest període no hi haurà revisió salarial.

c) Per al període comptable comprès entre l'1 de setembre de 2004 a 31 d'agost de 2005 es pacta un increment salarial condicionat a l'obtenció de determinats resultats en la ràtio de no productivitat, mesurat de l'1 de setembre de 2003 a 31 d'agost de 2004.

I=Increment

Si s'obté una no productividtat de:

I

Límits

20%

8%

-

20,1 a 21,9

6%

22 a 25%

4,5%

-

25,1 26,9%

IPC + 0,75

Sense superar 4% total

27% o superior

IPC

L'IPC al qual es refereix la taula anterior és l'IPC real hagut entre l'1 de setembre de 2004 fins al 31 d'agost de 2005. A efectes de pagament, s'utilitzarà la previsió de l'IPC de l'any 2004. Si aquesta previsió és inferior a l'IPC real hagut en aquest període, la diferència resultant serà abonada des de l'1 de setembre de 2004.

En qualsevol cas, l'increment hagut no podrà superar els límits assenyalats per cada tram.

Es crearà una comissió per al seguiment de la ràtio, que es reunirà mensualment.

S'adjuntarà en el Conveni el sistema de càlcul.

El sistema de càlcul per a la ràtio de no-productivitat esmentat en l'apartat c) resultarà d'aplicació dels següents criteris:

Aquest càlcul es realitzarà a partir d'un seguiment mensual, que s'anirà acumulant des de setembre de 2003 a agost de 2004.

Es partirà del màxim d'hores mensuals contractades per l'empresa efectuades pel personal denominat directe. El personal directe es aquell que efectua producció. Es a dir, aquí s'han descomptat ja les persones que no realitzen producció (caps, personal administratiu, coordinadors, preparadors, auxiliars, 1 persona embalatge escales, 1 persona de desgreixament, matèria prima, reparacions, preparador hugonet-triconfort, torero muntatge, toreros fàbrica).

Cada mes el personal directe ha de realitzar un nombre màxim d'hores que és el resultat de multiplicar les hores del mes (per exemple, 158,40 hores en un mes de 20 dies laborables) pel nombre de persones directes.

A això se li afegeix el percentatge d'augment de l'activitat mitjana del mes (només sobre les hores directes realitzades, sense comptar les hores treballades per persones directes d'ETT).

La suma d'això dona una quantitat d'hores que nomenarem teòriques.

D'altra banda, es sumen les hores dels mobles que han entrat al magatzem i de les diferències d'estocs de semielaborats generats durant un mes. A això li diem hores entrades en magatzem.

Les hores teòriques són el 100%. La diferència entre les hores teòriques i les entrades efectivament en el magatzem son el percentatge de "no productivitat". Així, 20% de no productivitat (objectiu màxim a assolir), seria que el 20% de les hores teòriques no entren en el magatzem en forma de moble (o producte semielaborat).

Les hores "no productives" s'analitzen i desglossen en diferents indicadors, que es poden agrupar en:

RRHH: Absentisme i formació/adaptació.

Qualitat: Rebuig intern.

Productivitat: Aturades diverses

El preu punt activitat que es merita en el sistema de retribució per incentius i el de les hores extres, s'incrementarà :

De l'1 de gener de 2003 a 31 d'agost de 2004 en 3%

De l'1 de setembre de 2004 a 31 d'agost de 2005 en l'IPC real d'aquest període.

S'abonaran els endarreriments del període de gener a juny de 2003 dins del mes següent a la firma del Conveni.

Article 5

Es crea la Comissió Paritària del Conveni la missió de la qual és merament consultiva; recórrer-hi no modifica els terminis de l'exercici d'accions judicials o administratives.

Aquesta Comissió és constituïda per tres vocals per la part social i tres vocals per la part econòmica. Poden designar-se els assessors que es consideri convenients si bé aquests tenen dret a veu, però no a vot.

La resposta a les consultes s'han d'emetre per acord unànime de les parts.

Article 6

Salari base

S'entén per salari base brut el que es fixa en l'annex salarial que figura en aquest Conveni.

Article 7

Antiguitat

Durant la vigència d'aquest Conveni, l'antiguitat queda congelada, sense que successivament es reportin increments per tal concepte, ni per venciments de nous quadriennis, ni per augments de les de les bases que serveixin per al seu càlcul.

En successiu, no es reportaran nous quadriennis ni plus d'antiguitat.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

S'han d'abonar en la quantia que s'especifica en l'annex d'aquest Conveni els dies 30 de juny i 15 de desembre.

Ambdues gratificacions s'han d'abonar en proporció al temps realment treballat durant l'any a l'empresa i cal descomptar els dies de baixa per malaltia o accident, faltes d'assistència o qualsevol altre motiu similar.

Article 9

Jornada de treball

Partint de la base que la jornada per a l'any 2002 era de 1.772 hores anuals, la jornada per a l'exercici comprès entre l'1 de setembre de 2003 i el 31 d'agost de 2004, es reduirà en 3 hores. De la mateixa manera, la jornada corresponent a l'exercici comprès entre l'1 de setembre de 2004 i el 31 d'agost de 2005, se reduirà en 4 hores i es confeccionarà per cada un dels exercicis el corresponent calendari.

I que el seu còmput s'inicia en el lloc de treball i en condicions de prestació de servei i acaba també en el lloc de treball i prestant servei. El personal tindrà un descans per l'entrepà de 15 minuts sense dret a retribució.

Distribució irregular de la jornada. S'ha d'observar allò disposat per la legislació vigent.

Article 10

Vacances

Tots els treballadors compresos en aquest Conveni, gaudeixen de 30 dies de vacances que s'han d'iniciar necessàriament en dilluns no festiu, sempre que es tingui una antiguitat a l'empresa d'1 any.

En aquells casos en què el treballador es trobi hospitalitzat com a conseqüència d'un accident de treball, amb anterioritat a l'inici de les vacances, aquestes s'han de gaudir posteriorment a l'alta, de comú acord entre les parts.

Si el període de vacances previst per l'empresa coincideix amb el període de baixa maternal, l'inici de les vacances o de la part que en falti es faran efectives en el moment de l'alta amb el benentès que les vacances s'hauran de realitzar dins de l'any natural, és a dir, amb anterioritat al 31 de desembre de l'any en curs.

Article 11

Plus de transport

Atès que tot el personal s'ha de desplaçar a la fàbrica i la despesa superior que suposa dinar en el centre de treball, s'estableix un plus no cotitzable a la Seguretat Social, segons la taula annexa.

Article 12

En aplicació del "Mètode de Classificació Professional" s'estableixen uns plus especials per al personal en funcions de coordinador, cap d'equip, verificador, programador, robot i preparador que es percebran mentre duri el desenvolupament de l'activitat esmentada i no origina drets consolidats.

Article 13

Com a norma general, no s'han d'efectuar hores extraordinàries llevat en casos de necessitat i sempre d'acord amb el dret i sense ultrapassar els límits legals. L'empresa ha de comunicar, en els termes que determina l'ordenament legal, al Comitè d'Empresa, la realització d'hores extraordinàries. No s'han d'efectuar de forma regular, llevat causes extraordinàries, especificant-ne la durada prevista, les causes i les seccions on s'han de realitzar les hores esmentades. Es pacta expressament, a l'empara del Reial decret 1858/1981, de 20 d'agost i l'Ordre d'1 de març de 1983, que tenen la consideració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR