Convenio colectivo - Sic Multiserveis SL, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4019 de 27/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3603/2003, de 12 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sic Multiserveis, SL, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4302322).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Multiserveis, SL, subscrit per les parts negociadores en data 20 de març de 2003 i presentat per les mateixes parts en data 25 de març de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sic Multiserveis, SL, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4302322) al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 12 d'agost de 2003

P. A. (Decret 326/1998, de 24 de desembre, DOGC de 24.12.1998)

Pilar Alier Cortés

Cap del Servei de Secretaria en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sic Multiserveis, SL, per als anys 2003-2004.

Capítol 1

Extensió i eficàcia

Article 1

El present Conveni de treball estableix les normes bàsiques en les relacions laborals entre Sic Multiserveis, SL, i els seus treballadors, sigui quina sigui la seva categoria laboral.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni seran d'aplicació en tots els centres o domicilis de treball que l'empresa té en l'actualitat i que pugui establir en el futur en tota la demarcació de Tarragona.

Article 3

Àmbit d'aplicació personal

Les condicions de treball que regula aquest Conveni afecten a tots els treballadors inclosos en els àmbits funcional i territorial; queden exceptuats els treballadors que estiguin compresos en les excepcions de l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

S'exclouen entre d'altres:

Els càrrecs d'alta direcció, alt govern i alt consell. El personal tècnic al qual se l'encomani algun servei determinat, sense continuïtat en el treball ni subjecció a jornada i que, per això, no figuri a la plantilla de l'empresa.

Les persones que intervinguin en operacions mercantils per compte d'un o més empresaris, sempre que quedin personalment obligades a respondre del bon final de l'operació, assumint el risc i ventura de l'esmentada operació.

Els treballadors autònoms que realitzen els treballs de repartiment, amb vehicle privat, i subjectes a relació mercantil, amb les empreses respectives.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor en el moment en que sigui signat per les parts, sigui quina sigui la data de publicació oficial.

Te una vigència de dos anys, des del dia 1 de gener de 2003 fins al dia 31 de desembre de 2004. Es prorrogarà tàcitament per períodes anuals si cap de les parts que intervenen no procedeix a la seva denúncia.

Article 5

Denúncia

Qualsevol de les parts podrà sol·licitar la revisió del conveni i formular-ne la denúncia per escrit, davant l'altra part i davant l'autoritat laboral, amb un mes d'antelació al venciment del termini de vigència o qualsevol de les seves pròrrogues.

Capítol 2

Absorció i compensació

Article 6

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques de tota índole pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic, i substituiran, compensaran i absorbiran en còmput anual i global a totes les existents al 31 de desembre de 2002, sigui quina sigui la naturalesa, origen o denominació d'aquestes. Es respectaran les situacions personals que amb caràcter global i en conjunt anual excedeixin de les condicions pactades en el present Conveni, mantenint-se ad personam.

Article 7

Garantia personal

En el cas que algun treballador tingui reconegudes condicions econòmiques que , considerades en el seu conjunt anual, siguin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni pels treballadors de la mateixa categoria professional, es mantindran i respectaran amb caràcter estrictament personal, mentre romangui en la mateixa categoria.

Article 8

Vinculació a la totalitat

El present Conveni constitueix un conjunt indivisible i les parts que l'acorden queden recíprocament vinculades en la seva totalitat les quals adquireixen el compromís de respectar i complir tot el que s'hi ha pactat.

Capítol 3

Comissió Paritària

Article 9

Comissió Paritària

Es constitueix una Comissió Paritària la qual estarà integrada pels membres de l'empresa i els membres de la representació dels treballadors, signants d'aquest Conveni. Les seves funcions seran les que a continuació s'indiquen:

1) Interpretació de la totalitat dels articles del conveni col·lectiu.

2) Conciliació efectiva en conflictes col·lectius que suposin la interpretació de les normes d'aquest Conveni.

3) Seguiment del conjunt dels acords.

En ambdós casos, es plantejarà per escrit la qüestió objecte del litigi davant la comissió d'interpretació, conciliació i arbitratge, la qual es reunirà necessàriament en el termini de deu dies naturals a partir de la data de recepció de l'escrit i tindrà l'obligació d'emetre l'informe en el mateix termini de temps.

Es considerarà vàlidament constituïda la comissió quan assisteixi la majoria simple de cada representació. Les parts podran acudir a les reunions acompanyats d'assessors.

S'estableix el caràcter vinculant del pronunciament de la comissió en l'arbitratge dels problemes o qüestions derivades de l'aplicació d'aquest Conveni que li siguin sotmeses per acord de les dues parts.

La comissió fixa com a seu de les reunions el domicili social de l'empresa, Carretera d'Alcolea del Pinar, Km. 870, 43206 Reus. Qualsevol dels components d'aquesta comissió podrà convocar les esmentades reunions. La part convocant estarà obligada a comunicar-ho a tots els components per escrit.

La Comissió Paritària estarà integrada per quatre membres: dos en representació de l'empresa i uns altres dos en representació dels sindicats signants del conveni col·lectiu.

Capítol 4

Organització del treball a l'empresa

Article 10

Organització i modificació de les condicions de treball

L'organització del treball, d'acord amb el que preveu aquest Conveni, correspon a la direcció de l'empresa, que la desenvoluparà dins dels límits de l'exercici regular de les seves facultats d'organització, direcció i control de treball, i atenent a les necessitats tecnicoeconòmiques existents a cada moment.

La mobilitat funcional, com a manifestació d'aquest poder de direcció, s'exercirà d'acord amb les necessitats empresarials i al que preveu l'article 39 de l'Estatut dels treballadors, respectant, en tot cas, els drets econòmics i professionals dels treballadors. A aquests efectes, els grups professionals seran els definits a l'article 17 d'aquest Conveni.

Capítol 5

Secció 1

Classificació segons la permanència: contractació

Article 11

Definició i naturalesa dels contractes

Amb l'objectiu de dotar-nos d'un model de relacions laborals estable, que afavoreixi tant a l'empresa com al personal, que contribueixi a la competitivitat de les empreses, a la millora de l'ocupació i a la reducció de la temporalitat i rotació, i per tal d'aconseguir que l'atenció al client sigui de la millor qualitat i més qualificada possible es determinen els següents criteris sobre modalitats de contractació:

Contracte indefinit

Es concerta sense establir límits de temps en la prestació de serveis, tant de forma verbal com escrita.

Contractes de duració determinada:

És el personal contractat per obra o servei determinat la missió del qual consisteix en atendre la realització d'una obra o servei determinat dins de l'activitat normal de l'empresa i gaudeix de substantivat pròpia d'acord amb el que estableix l'article 15.a) de l'Estatut dels treballadors.

Aquest tipus de contracte queda resolt per les següents causes:

En finalitzar l'obra o servei amb el client.

Quan el client resol el contracte d'arrendament de serveis sigui quina sigui la causa.

Si el contracte d'arrendament de serveis es resol parcialment pel client es produirà automàticament una extinció parcial equivalent als contractes de treball adscrits al servei.

Als efectes de la determinació dels treballadors afectats per aquesta situació, es triaran primer els de menor antiguitat, i en el cas de tenir-ne la mateixa, es valoraran les càrregues familiars.

El personal eventual és aquell que ha estat contractat per l'empresa amb ocasió de prestar serveis per atendre les exigències circumstancials del mercat, acumulació de feines o excés de comandes, fins i tot tractant-se de l'activitat normal de l'empresa, sempre que la duració màxima d'aquests contractes no sigui superior a dotze mesos dins d'un període de divuit mesos, d'acord amb l'establert a l'article 15.b) de l'Estatut dels Treballadors.

El personal interí és aquell que es contracta per a substituir a un altre de l'empresa amb dret a reserva del lloc de treball, durant la seva absència per incapacitat temporal, vacances, supòsit d'excedència, compliment de sancions, etc.

El personal temporal és aquell que ha estat contractat en virtut de les disposicions finals vigents i específiques d'aquest tipus de contracte.

Tant el règim jurídic d'aquests dos tipus de contractes com el d'aquells altres no inclosos en aquest article, serà l'establert en les disposicions legals vigents.

Article 12

Personal fix

Es considera personal fix de plantilla:

  1. El personal contractat per temps indefinit una vegada hagi superat el període de prova.

  2. El personal eventual la relació contractual del qual superi el període de dotze mesos, dins de divuit mesos, amb independència de les contractacions que es puguin portar a terme l'empresa com a conseqüència dels contractes de duració determinada subjectes a la feina...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR