Convenio colectivo - Cooperatives del Camp, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3930 de 22/07/2003

RESOLUCIÓ TIC/2209/2003, de 25 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de sector de les cooperatives del camp de la província de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300165).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de les cooperatives del camp, subscrit per les parts negociadores en data 30 de maig de 2003, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 4 de juny de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de convenis de Tarragona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació (DOGC núm. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de les cooperatives del camp de la província de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300165), al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 25 de juny de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les cooperatives del camp de la província de Tarragona per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Àmbit d' aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica a tot el territori de la província de Tarragona.

Article 2

Àmbit funcional

Ha de servir per regular les relacions laborals del personal empleat a les cooperatives del camp, sigui quin sigui el treball que hi duguin a terme.

Article 3

Queden fora d'aquest Conveni:

3.1 Els càrrecs d'alta direcció que tinguin les circumstàncies previstes a l'article 2 de l'Estatut dels treballadors.

3.2 Les feines o les operacions que duguin a terme els socis de les cooperatives, per torn de rotació entre ells, o per qualsevol altre procediment que impliqui la seva aportació personal.

3.3 Les funcions o comissions delegades pel Consell Rector en algun dels seus membres, o en qualsevol soci de la cooperativa, en representació del Consell Rector.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor a comptar del dia 1 de gener de 2003, i durarà fins al dia 31 de desembre de 2004.

Totes les millores econòmiques o laborals que s'implantin en virtut d'aquest Conveni són compensables i absorbibles fins on arribin els augments i les millores voluntàries existents a cada empresa.

Capítol 2

Del personal

Article 5

L'organització i la distribució de la feina, en el si de cada cooperativa, pertoca en el seu Consell Rector que, en tot cas, ha de tenir en compte el dret del personal a completar la seva formació professional amb la pràctica diària, a rebre un retribució decorosa, i a contribuir, amb el seu esforç a crear un ambient de cooperació franca quant al progrés moral i material de l'entitat per tal de millorar el servei als associats.

Article 6

Tipologia contractual

Per raó de la seva permanència al servei, el personal es classifica en els grups següents:

6.1 Personal fix de plantilla, amb el contracte indefinit, per servir i atendre les finalitats permanents de l'entitat, ja sigui per tot l'any, o a temps parcial per treballs de naturalesa fix discontinu. Aquests últims seran cridats segons les necessitats del servei per rigorós ordre d'antiguitat a l'adreça que es fixi en el contracte de treball , per mitjà de correu certificat, fax o per qualsevol via per la qual en quedi constància. És imprescindible que l'afectat notifiqui a l'empresa el canvi d'adreça, en cas contrari, donarà lloc a la baixa voluntària.

6.2 Personal contractat temporalment, a l'empara de les diferents disposicions vigents en matèria de contractació i del foment a l'ocupació, amb independència que aquest contracte tingui per objecte atendre un treball fix o bé un d'eventual o circumstancial.

6.3 Personal contractat per durada determinada, a l'empara de l'apartat 1 de l'article 15 de l'Estatut dels treballadors, i normes de desenvolupament. En aquest apartat poden existir:

  1. Contracte temporal amb l'objecte de realitzar una obra o un servei determinat, entenent-se com a tal qualsevol treball amb substantivitat pròpia i autonomia dins l'activitat de la cooperativa, i a títol d'exemple poden ser la recollida de fruits del camp, la seva neteja, emmagatzematge, transformació i embalatge; l'analítica, el control i l'embotellament del vi; la realització d'obres, reformes, muntatges i reparacions dins les instal·lacions; la preparació d'una comanda important o de la campanya; l'assistència a fires; treballs o projectes de recerca i investigació; tractaments fitosanitaris dels cultius; i en general tots aquells treballs no permanents que no resten subjectes a una concreta previsió de la seva durada. Quan aquesta obra o servei determinada es repeteix sense solució de continuïtat en diversos exercicis, els treballadors contractats a realitzar-la passaran a tenir la consideració de treballadors fixos discontinus a l'inici efectiu de la quarta temporada, sempre que de forma consecutiva s'hagi treballat un mínim de 120 dies per any natural.

Per atendre circumstàncies del mercat, excés de comandes, o acumulació de feines, en aquells supòsits que el treball a realitzar no excedeixi de 12 mesos dins el període de 18 mesos, a comptar des del moment en què es produeixi la circumstància o necessitat concreta objecte de contractació. En els supòsits d'utilitzar aquesta modalitat de contractació per tal d'atendre treballs periòdics, no permanents en el futur, si es repeteixen sense solució de continuïtat en diversos exercicis passarien a tenir la consideració de treball fix discontinu amb l'inici efectiu de la quarta temporada sempre que de forma consecutiva s'hagi treballat un mínim de 120 dies per any natural.

6.4 Per interinitat, amb objecte de substituir treballadors amb dret a reserva del lloc de treball, i en les condicions legalment establertes.

Tot això sense perjudici de les disposicions vigents en matèria de contractació i del foment a l'ocupació, les quals es pressuposen plenament aplicables.

Article 7

Contracte per a la formació

7.1 El contracte de formació té com a objectiu l'adquisició de la formació teòrica i pràctica necessària per a l'adequat desenvolupament d'un ofici qualificat en el sector.

7.2 El contracte de formació es pot formalitzar amb treballadors majors de 16 anys i menors de 21 anys que no tinguin la titularitat requerida per formalitzar un contracte en pràctiques en l'ofici o lloc objecte de la formació.

7.3 La durada del contracte no pot ser inferior a 6 mesos ni excedir de 3 anys. Quan es formalitzi per un termini inferior al màxim establert anteriorment, pot prorrogar-se abans del seu acabament per acord entre les parts, una o més vegades, per períodes no inferiors a 6 mesos sense que el temps acumulat, inclòs el de les pròrrogues, pugui excedir l'esmentat termini màxim.

7.4 La forma de retribució i quantia del salari per aquest tipus de contractes serà:

En el primer any de contracte serà igual al salari mínim interprofessional.

En el segon any de contracte, el salari mínim interprofessional més un increment del 15%.

En el tercer any de contracte, el salari mínim interprofessional més un increment del 25%.

En tots els casos, el salari s'abonarà proporcionalment al temps efectivament treballat.

7.5 El temps dedicat a la formació teòrica en aquests contractes no podrà ser inferior al 15% de la jornada pactada en el Conveni.

Article 8

Contracte en pràctiques

8.1 El contracte en pràctiques té com objecte l'obtenció d'una pràctica professional, adequada a nivell d'estudis universitaris o de formació professional de grau mitjà o superior.

8.2 La duració dels contractes no podrà ser inferior a sis mesos ni excedir de dos anys.

8.3 La retribució dels treballadors contractats en la modalitat de pràctiques serà per al primer any el salari mínim interprofessional i per al segon any el 75% del salari fixat en el conveni per un treballador que accedeixi al mateix lloc de treball o d'un equivalent.

Article 9

Contracte per al foment de la contractació indefinida

En compliment d'allò que disposa a aquest efecte la disposició addicional primera de la Llei 12/2001, de 9 de juliol, s'acorda que tota conversió de contractes temporals en indefinits que es produeixin en el nostre sector a partir de la vigència d'aquest Conveni s'acolliran al règim i beneficis legalment previstos en l'esmentada modalitat contractual, i també a les bonificacions, subvencions, exempcions de tota mena que es puguin establir.

Article 10

Classificació professional

Depenent de la seva funció, el personal s'agrupa d'acord amb els estaments següents:

  1. Tècnic titulat de grau superior.

  2. Tècnic de grau mitjà.

  3. Administratiu, integrat a les categories de cap administratiu, d'oficial de primera, oficial de segona i auxiliar.

  4. Comercial.

  5. Especialista: comprèn les categories de tècnic no titulat, cap de zona i de camp, encarregat, tractorista i professionals d'ofici, i, entre aquests, el moliner, el maquinista, el fogoner i el pesador de bàscula.

  6. No qualificats, que abasten les categories de passador de llista, peó especialitzat, peó ordinari, peó del camp, cabassers, capatàs, porter, ordenança, vigilant o sereno, dependents, jornalers, encaixador, empaperador i personal de neteja.

    A l'efecte, els treballadors que duguin a terme diverses funcions han de percebre el sou o salari assignat a l'activitat que el tingui més elevat d'entre les que duen a terme.

    Article 11

    Titulat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR