ORDRE de 19 de setembre de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la reposició d'animals reproductors porcins, sacrificats per motiu de sanejament oficial, i es convoquen els corresponents a l'any 2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 19 de setembre de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a la reposició d’animals reproductors porcins, sacrificats per motiu de sanejament oficial, i es convoquen els corresponents a l’any 2001.

El mes de juny d’enguany es va declarar oficial la presència de pesta porcina clàssica a Catalunya.

La incidència que aquesta malaltia ha tingut en el sector ramader del porcí fa necessari establir els instruments adients per pal·liar els greus efectes econòmics que d’ella se’n deriven, per afavorir la repoblació de les explotacions porcines afectades per la pesta porcina clàssica i per impulsar la reactivació del sector.

En conseqüència, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector ramader mitjançant un ajut econòmic que permeti realitzar la reposició, i en ús de les competències que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a afavorir la reposició d’animals reproductors porcins sacrificats en explotacions afectades pel sanejament oficial en el marc de la lluita contra la pesta porcina clàssica (PPC), les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a primar la reposició d’animals reproductors porcins sacrificats per motiu de sanejament oficial durant l’any 2001, en el marc de la lluita contra la PPC, d’acord amb les bases reguladores que s’aproven a l’article 1 d’aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies comptats des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC o, en el seu cas, des de l’endemà del sacrifici dels animals de l’explotació. En aquest darrer supòsit, el termini màxim es fixa en el 15 de desembre de 2001.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant en cap cas ultrapassarà l’exercici pressupostari 2001.

2.4 Els ajuts establerts en aquesta Ordre, amb una quantia màxima de 60.000.000 de pessetes (360.607,26 euros), es faran efectius mitjançant transferència bancària a través de l’Institut Català del Crèdit Agrari en els termes que resulten dels acords de Govern de data 26 de juny de 2001, referents a les mesures derivades de la declaració de la pesta porcina clàssica a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de setembre de 2001

Josep Grau i Seris

Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

—1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l’integren el Decret 9/1994, de 13 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR