STSJ Cataluña , 8 de Junio de 2005

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2005:7256
Número de Recurso1981/2005
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 8 de Junio de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

MG ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN ILMA. SRA. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG En Barcelona a 8 de junio de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 5249/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Carmen , Gema , Nuria y Esteban frente a la Sentencia del Juzgado Social 33 Barcelona de fecha 25.10.2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 664/2004 y siendo recurrido/a Clariant Ibérica S.A.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21.9.2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 25.10.2004 que contenía el siguiente Fallo:

Apreciar l'excepció d'inadeqüació de procediment i, a l'hora, la d'incompetència de jurisdicció, i, per tant, desestimar la demanda de conflicte col.lectiu interposada pel COMITÉ D'EMPRESA (centre de treball de Via Augusta) contra CLARIANT IBERICA, S.A

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"En data 5 de maig de 2004 la demandada informà al Comité d'Empresa demandant, representant dels treballadors del centre de treball de la Via Augusta de Barcelona, que l'empresa propietària del del edifici on es ubicat el centre de treball havia comunicat a totes les empreses arrendatàries el tancament del servei de cantina/restaurant que atenia a totes elles (foli 69).

  1. - En aquell moment, la demandada subvencionava amb 5 euros el preu del menú a cada treballador que en fes ús, el qual només havia d'abonar un diferencial de 77 cèntims. És donava així compliment, amb escreix, al art. 20 del Pacte d'Empresa per l'Adhesió al Conveni General de la Indústria Química , que establia que "la empresa aportarà el 75% a partir del mes de Septiembre del 2001, el 80% en el 2002 y el 85% el 2003 del ticket del almuerzo del mediodia en los centros de trabajo donde ser sirvan comidas" (folis 51)

  2. - A partir d'aquell moment, ambdues parts, Direcció i Comité d'Empresa, endegaren un període de consultes durant el qual examinaren diverses possibilitats i que finalitzà en data 3 de juny sense haver-se arribat a cap acord. Entre les diverses alternatives contemplades, s'estudià un possible acord amb una cafeteria del mateix edifici per oferir 50 menús a un preu reduït de 6,6 euros (que inclouria dos plats, postre, bugada i pà), possibilitat descartada pel Comité en considerat que no reunia les condicions adequades (foli 80).

  3. - Com sigui que no s'arribà a cap acord, en data 10 de juny de 2004 la demandada notificà a cada un dels treballadors del seu centre de treball a la Via Augusta de Barcelona que, a partir del 30 d'agost ja no es podria fer ús de la cantina/restaurant (per la raó ja explicada) i que, en substitució, és lliuraria a cada treballador un talonari de tickets de restaurant per valor de 8 euros y 29 cèntims (cost mitjà dels menús dels restaurants de la zona) per cada dia de treball a jornada completa, conjuntament amb la llista dels establiments on poden ser utilitzats. Com alternativa, també oferí la possibilitat de negociar amb la cafeteria ubicada al mateix edifici la reserva de places de menús en les condicions ja tractades amb el Comité (folis 36 i 37 que es dona aquí per reproduït).

  4. - El temps que invertien els treballadors en dinar en la situació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR