DECRET 96/2004, de 20 de gener, pel qual es regula la utilitació dels mitjans electrònics, informàtics i telemàtics en la contractació de l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

96/2004, de 20 de gener, pel qual es regula la utilitaciÛ dels mitjans electrÚnics, inform‡tics i telem‡tics en la contractaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat.

La utilitzaciÛ de les tecnologies de la informaciÛ i de la comunicaciÛ est‡ obrint una nova Ëpoca en l'activitat de les administracions p˙bliques i en la seva relaciÛ amb els ciutadans, de forma que els procediments administratius poden dur-se a terme amb major rapidesa, eficiËncia i economia de temps i costos per a totes les parts implicades.

En l'‡mbit de la contractaciÛ d'obres, bÈns i serveis la utilitzaciÛ dels mitjans electrÚnics, inform‡tics i telem‡tics ha d'augmentar la publicitat, la concurrËncia i la transparËncia en el procediment de selecciÛ de l'empresa contractista i tambÈ ha de comportar un augment molt significatiu de l'agilitat i l'eficiËncia en la relaciÛ entre els Úrgans de contractaciÛ i les empreses proveÔdores, aixÌ com la previsible incorporaciÛ de nous sistemes d'adjudicaciÛ contractual basats exclusivament en suports electrÚnics. TambÈ en la fase d'execuciÛ contractual s'han de poder agilitar les comunicacions entre les parts.

Aquest Decret s'insereix en els esforÁos que totes les administracions p˙bliques catalanes estan impulsant de forma concertada per assolir l'administraciÛ electrÚnica en el marc d'una nova AdministraciÛ Oberta de Catalunya i pretÈn tambÈ recollir les regulacions i reflexions de les institucions de la UniÛ Europea sobre la necessitat d'incorporar les noves tecnologies en l'‡mbit de la contractaciÛ p˙blica com a mesura de reforÁ del mercat ˙nic i d'afavoriment del coneixement de les licitacions p˙bliques per tots els sectors empresarials i especialment per les petites i mitjanes empreses.

La implementaciÛ de les mesures que es preveuen en aquest Decret ha d'afavorir, en definitiva, una nova Ëpoca de la contractaciÛ administrativa, on hi hagi un equilibri entre els requisits formals jurÌdics i l'assoliment de l'eficiËncia, respectuosa amb els principis de seguretat jurÌdica, igualtat de tracte i concurrËncia empresarial, perÚ tambÈ bolcada en una eficient selecciÛ tËcnica del contractista i una correcta execuciÛ del contracte, tot aixÚ en el marc del degut respecte al principi de la protecciÛ de dades de car‡cter personal i de seguretat de les transaccions en lÌnia.

Un cop vistos els informes previs de la ComissiÛ de CoordinaciÛ Interdepartamental de GestiÛ i de Tecnologies de la InformaciÛ i Comunicacions, de l'AgËncia Catalana de ProtecciÛ de Dades, de l'AgËncia Catalana de CertificaciÛ i de la Junta Consultiva de ContractaciÛ Administrativa;

D'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,Decreto:

Article 1

Objecte i ‡mbit d'aplicaciÛ

L'objecte del present Decret Ès la regulaciÛ de la utilitzaciÛ dels mitjans electrÚnics, inform‡tics i telem‡tics en els procediments de contractaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, dels seus organismes autÚnoms i de les seves empreses p˙bliques.

Article 2

LegislaciÛ aplicable

La utilitzaciÛ dels mitjans electrÚnics, inform‡tics i telem‡tics en els procediments de contractaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, dels seus organismes autÚnoms i de les empreses p˙bliques es regeix per aquest Decret, per la normativa de contractaciÛ p˙blica, per les disposicions relatives a la utilitzaciÛ d'aquests mitjans en la normativa de procediment administratiu i, en allÚ que resulti d'aplicaciÛ, per la normativa que regula la signatura electrÚnica i la que regula els serveis de la societat de la informaciÛ i del comerÁ electrÚnic. En tot cas, son d'aplicaciÛ la Llei org‡nica 15/1999, de 13 de desembre, de protecciÛ de dades de car‡cter personal, i la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'AgËncia Catalana de ProtecciÛ de Dades.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR