DECRET 191/1990, de 30 de juliol, pel qual es crea l'Oficina de Gestió Unificada per a establiments industrials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, preveu l'establiment d'oficines de gestió unificada, l'objectiu de les quals serà la tramitació de procediments administratius complexos, en els quals legalment hagin d'intervenir òrgans de diversos departaments.

La creació d'oficines de gestió unificada s'inspira en la racionalització i la simplificació administratives, i es redueix al mínim la càrrega d'actuacions concurrents sobre els particulars, sense reduir, això no obstant, les seves garanties.

Els articles 68 al 73 faciliten una diversitat de sistemes d'establiment d'oficines de gestió unificada, segons que la nova unitat organitzativa exerciti funcions merament de recepció i informatives, procedeixi a la tramitació unificada de procediments, però no a la seva resolució, o procedeixi a tramitar i resoldre de manera unificada els procediments que se sotmetin al seu coneixement.

En tractar-se d'unitats de gestió fins ara inexistents en la pràctica organitzativa actual de la Generalitat, raons diverses aconsellen posar en funcionament les oficines de gestió unificada en fases successives que permetin, alhora, utilitzar l'experiència acumulada en el seu funcionament i ponderar amb molta cura el nombre de procediments administratius que una sola oficina de gestió pugui arribar a tramitar.

La importància de l'activitat industrial i la seva incidència social aconsella començar per la centralització dels procediments relatius a noves instal·lacions industrials, ampliacions i trasllats.

La nombrosa legislació aplicable a la tramitació d'aquests procediments obliga a relacionar amb exactitud, per poder obtenir la major certesa i seguretat jurídica dels sol·licitants, les normes aplicables a cadascun d'ells i les activitats industrials que en seran afectades.

Per tot això, es procedeix a instituir una primera Oficina de Gestió Unificada, sense alterar la competència dels respectius departaments, que actuarà com a receptor únic de les sol·licituds corresponents i iniciarà la tramitació davant tots els departaments que hi hagin d'intervenir. A més a més, serà interlocutor únic davant els usuaris, els proporcionarà informació sobre l'estat de tramitació de les sol·licituds i obtindrà documentació dels administrats, que produirà efectes davant la resta de departaments gestors.

La valoració d'aquesta experiència de naturalesa merament registral i informativa decidirà, a la vista de l'especificitat de les funcions de gestió a realitzar, la futura institucionalització d'oficines de tramitació i resolució unificada.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Indústria i Energia, amb l'informe previ del Consell Tècnic i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Es crea, amb caràcter experimental, l'Oficina de Gestió Unificada per a establiments industrials corresponent a l'àmbit territorial de les comarques compreses a la circumscripció de Barcelona, la qual s'institueix com a òrgan d'informació, assessorament, recepció, registre i seguiment en els procediments que se suscitin per a la nova instal·lació, ampliació i trasllat d'establiments industrials que corresponguin als departaments d'Indústria i Energia; Agricultura, Ramaderia i Pesca; Sanitat i Seguretat Social; Política Territorial i Obres Públiques, i Treball. Per als procediments que iniciï l'oficina, aquesta concentrarà totes les notificacions que s'estableixin amb l'usuari. L'Oficina de Gestió Unificada queda habilitada per a la liquidació i el cobrament de les taxes que afecten els tràmits assumits. 1.2 Per tal de facilitar la gestió pressupostària i de personal, i també la resta d'aspectes operatius de l'Oficina de Gestió Unificada per a establiments industrials, aquesta s'adscriurà orgànicament i funcionalment a la Secretaria General del Departament d'Indústria i Energia. 1.3 Les disposicions vigents reguladores dels procediments tramitables i les activitats industrials a les quals afecta es detallen a l'annex d'aquest Decret. 1.4 Al capdavant de l'Oficina de Gestió Unificada hi haurà un gerent, el qual dirigirà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR