DECRET 396/1988, de 27 de desembre, pel qual s'estableix una línia d'ajut per als titulars d'explotacions agràries de la comarca del Baix Llobregat afectades per l'aiguat del dia 12 de novembre de 1988.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Les circumstàncies climatològiques adverses com els aiguats, les calamarsades, les gelades, han provocat grans estralls a les explotacions agrícoles del Baix Llobregat en els últims anys. La reiteració d'aquests fenòmens ha produït greus perjudicis a les famílies pageses de la comarca, perjudicis que han afectat profundament el seu benestar social.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca té el deure d'enfocar la seva actuació també sota el principi de la solidaritat. I és per això que un dels seus objectius és el de pal·liar els efectes socials negatius que sobre l'economia de les explotacions agrícoles i, en especial, de les de caràcter familiar, tenen els fenòmens metereològics. Cal que aquestes puguin reemprendre les seves activitats, recuperar, en la mesura del possible, el valor dels danys soferts i atemperar els efectes socials d'aquestes situacions extraordinàries.

En aquesta línia, l'Institut Català del Crèdit Agrari atorga préstecs en condicions més favorables que les generals del mercat financer, mitjançant una línia permanent de finançament per pal·liar danys catastròfics, a la qual es poden acollir els agricultors i ramaders afectats.

Atesa, però, l'extensió i la gravetat dels danys produïts a nombroses explotacions agràries del Baix Llobregat pels forts aiguats del dia 12 de novembre de 1988, considera necessari establir uns ajuts especials addicionals, de caràcter financer, a més de les obres de reconstrucció i condicionament d'infrastructures que el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca du a terme directament a les zones afectades.

En conseqüència, atenent la situació social creada en el Baix Llobregat, a proposta dels consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'estableix una línia d'ajuts, amb càrrec a la partida pressupostària núm. 10.01741.01-8, per als titulars d'explotacions agràries del Baix Llobregat, afectades per l'aiguat del dia 12 de novembre de 1988.

Article 2

2.1 Els ajuts consistiran en:

  1. Subvenció del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, equivalent a tres punts d'interès, en els préstecs que atorgui l'Institut Català del Crèdit Agrari per mitjà de la seva línia permanent de préstecs per danys catastròfics. El termini màxim d'amortització dels esmentats préstecs serà de quatre anys, el primer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR