DECRET 71/1995, de 7 de febrer, pel qual s'estableix l'autorització administrativa per als fabricants de sistemes de sostres per a pisos i cobertes i d'elements resistents components de sistemes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'obligatorietat d'obtenir l'autorització d'ús per part dels fabricants de sistemes de sostres i estructures, i el compliment de requisits formals que garanteixin que reuneixen unes determinades característiques físiques i mecàniques han estat recollits en successives disposicions que es van posar en vigència en la dècada dels vuitanta i que tenien per finalitat garantir la seguretat de les edificacions. Els problemes que presenten aquests elements constructius deriven del fet que els sistemes estan integrats per diversos components que en la pràctica constructiva poden ser utilitzats per separat, tal i com s'utilitzen. Tot i que aquesta sigui una pràctica constructiva habitual, l'autorització d'ús s'atorga globalment, és a dir al sistema, sense controlar les característiques per separat de cadascun dels seus components. Per aquesta raó, els mètodes de control utilitzats i fixats en la normativa actual no són efectius, ja que quan es col·loquen en obra elements separats de la resta dels integrants del sistema, que poden no complir els requisits exigits per la normativa aplicable per a tot el sistema i poden originar greus perjudicis pel fet d'atemptar contra la seguretat dels edificis.

Per aquestes raons, i atès que el Llibre de l'edifici, previst a la Llei 24/1991, de l'habitatge, estableix que el document d'especificacions tècniques inclourà els plànols d'estructura i la descripció dels principals materials i les solucions emprades en la construcció, es considera convenient establir un model de fitxa sobre les característiques dels sistemes de sostres i els seus elements resistents, així con també establir els controls per part de l'Administració que assegurin que els elements resistents de sostres unidireccionals col·locats a les obres garantiran la seguretat dels edificis.

Així mateix, l'exigència de la formalització d'aquest document per part del fabricant serà un pas previ per a l'establiment d'una certificació que provi el compliment dels requisits essencials establerts per la Directiva 89/106/CE de productes de construcció.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els fabricants de sistemes de sostres per a pisos i cobertes i d'elements resistents components de sistemes de sostres que es fabriquin dintre de l'àmbit territorial de Catalunya, hauran d'obtenir l'autorització administrativa de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que s'estableix en aquest Decret.

Article 2

Les autoritzacions administratives establertes en aquest Decret no seran necessàries si el tècnic autor del projecte dissenya i executa sota la seva direcció un sistema de sostre.

Article 3

3.1 El fabricant sol·licitarà l'autorització administrativa mitjançant una instància dirigida al director general d'Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 3.2 A la sol·licitud, s'acompanyarà la documentació següent: Indicació del número d'inscripció en el registre industrial. Memòria tècnica del sistema, redactada per titulat competent indicant:

  1. Descripció del sistema i del seus elements.

  2. Característiques mecàniques garantides dels materials que s'utilitzin.

  3. Característiques mecàniques garantides per a cada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR