DECRET 222/1989, de 12 de setembre, de reestructuració del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 278/1991.

Pel Decret 12/1987, de 29 de gener, s'aprovà la reestructuració del Departament d'Ensenyament en unitats directives, amb l'objectiu de transformar una organització basada, fins aleshores, en els diferents nivells educatius, en una estructura que integrava verticalment en sengles direccions generals l'actuació gestora i ordenadora de l'administració educativa en l'àmbit no universitari, per tal d'atendre en la forma més adequada la millora de la prestació del servei públic d'ensenyament.

El procés de reforma educativa que s'ha endegat aconsella, però, realitzar algunes modificacions en l'estructura actual del Departament, per tal d'adequar-la a les exigències derivades de l'aplicació i el seguiment de la reforma esmentada en l'àmbit territorial de Catalunya.

D'altra banda, cal donar la flexibilitat necessària a l'organització de les unitats d'àmbit territorial del Departament per tal d'acostar els serveis al major nombre possible d'usuaris, amb unes despeses moderades, de manera que no comporti fragmentació d'aquelles actuacions que requereixen una visió global dels òrgans amb competència territorial més extensa.

Per tot el que s'ha exposat, a proposta del conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Organització general del Departament

Article 1

El Departament d'Ensenyament és l'òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya al qual corresponen la proposta i l'execució de les directrius generals del Consell Executiu en matèria de política educativa i de recerca universitària.

Article 2

El Departament d'Ensenyament, sota la dependència del seu titular, exercirà les seves funcions mitjançant els òrgans superiors següents: Secretaria General. Direcció General de Planificació Escolar. Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa. Direcció General de Gestió de Professorat i Centres Docents. Direcció General d'Arquitectura i Equipaments Educatius. Direcció General d'Universitats. El Departament d'Ensenyament s'estructura territorialment en delegacions amb la composició i les funcions que estableix aquest Decret.

Article 3

El conseller d'Ensenyament dirigeix, coordina i controla l'activitat del Departament. Presidit pel conseller d'Ensenyament, existeix un Consell de Direcció que l'assistirà en l'elaboració de la política del Departament. Formen part d'aquest Consell el secretari general, els directors generals i aquelles persones que, si s'escau, designi el conseller. El conseller d'Ensenyament compta també amb l'assistència immediata d'un Gabinet que exerceix les funcions derivades de les relacions del conseller amb altres institucions i de les seves activitats públiques, com també aquelles altres que el conseller li pugui encomanar. El càrrec de cap de Gabinet és un càrrec eventual.

Article 4

El Consell Escolar de Catalunya és l'òrgan superior de consulta i participació dels sectors afectats en la programació general de l'ensenyament no universitari en l'àmbit de la Generalitat. El Consell Escolar de Catalunya el presideix el conseller d'Ensenyament i exerceix les funcions que li atribueix la Llei 25/1985, de 10 de desembre, dels consells escolars. La secretaria del Consell queda adscrita al Departament sota la dependència directa del conseller amb rang de Servei.

Article 5

Corresponen a la Secretaria del Consell Escolar de Catalunya les funcions pròpies de les secretaries dels òrgans col·legiats i també les de suport administratiu al Consell. De la secretaria del Consell Escolar de Catalunya depèn la Secció de Documentació, Normativa i Coordinació Administrativa.

Article 6

La Secció de Documentació, Normativa i Coordinació Administrativa s'encarrega de la recollida i el tractament de la normativa que requereix el posterior estudi per part del Consell Escolar, d'acord amb les competències que té assignades per Llei, la gestió de pressupost, l'assistència tècnica a les comissions i la coordinació administrativa necessària per al funcionament del Consell Escolar.

Article 7

El Consell Interuniversitari de Catalunya és l'òrgan de consulta i assessorament del Departament d'Ensenyament en matèria de coordinació i programació universitàries. El Consell Interuniversitari de Catalunya el presideix el conseller d'Ensenyament i té l'estructura i les funcions que estableix la Llei 26/1984, de 19 de desembre, de coordinació universitària i de creació de consells socials.

Article 8

La Secretaria de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica és un òrgan adscrit al Departament d'Ensenyament amb dependència directa del conseller i rang de Subdirecció general. La seva estructura i les seves funcions són les que estableixen els decrets 365/1985, de 13 de desembre, i 144/1988, de 5 de juliol.

Article 9

L'Institut Català de Noves Professions és una entitat autònoma de caràcter administratiu adscrit al Departament d'Ensenyament per la seva Llei de creació.

Capítol 2 Secretaria General

Article 10

El secretari general del Departament d'Ensenyament exerceix les funcions que atribueix l'article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, als titulars de les secretaries generals i aquelles altres que li assigni la resta de la normativa vigent o que el conseller li pugui delegar. La Secretaria General s'estructura en els òrgans següents: Subdirecció General Adjunta al Secretari General. Subdirecció General d'Assessoria Jurídica i Inspecció de Serveis. Subdirecció General de Gestió Econòmico-administrativa.

Article 11

A la Subdirecció General Adjunta al Secretari General correspon l'elaboració i execució de plans d'actuació en matèria d'organització, procediment i tractament de la informació; la proposta i coordinació de la implantació de les noves eines informàtiques, normes i circuits administratius; l'elaboració i execució del pla anual d'informatització de les unitats i els serveis administratius del Departament i els centres docents públics; la direcció dels equips tècnics de disseny, construcció, implantació de projectes i manteniment de les aplicacions informàtiques en funcionament, amb la col·laboració del Centre Informàtic; l'assessorament i el suport informàtic a tots els òrgans del Departament; la direcció dels estudis, de les estadístiques educatives i de les publicacions; i l'assistència i el suport al secretari general en totes aquelles matèries que li puguin encomanar. Depenen de la Subdirecció General Adjunta al Secretari General: El Gabinet Tècnic. La Secció d'Organització i Mètodes Administratius. El Servei de Difusió i Edicions.

Article 12

Al Gabinet Tècnic, amb rang de servei, corresponen l'elaboració d'informes, dictàmens i estudis relacionats amb l'administració educativa; l'elaboració i proposta de directrius i criteris tècnics referents a la producció estadística del sistema educatiu; la recopilació de la documentació d'interès per al Departament; l'elaboració de les estadístiques educatives i l'assessorament general dels diferents òrgans del Departament en les matèries de la seva competència. Depenen del Gabinet Tècnic: La Secció d'Estudis. La Secció d'Estadística. La Secció de Documentació i Informació.

Article 13

A la Secció d'Estudis corresponen l'anàlisi i la valoració dels factors sòcio-econòmics que condicionen l'àmbit de l'educació; la coordinació dels estudis i les investigacions del Departament i dels organismes o col·laboradors externs quan aquesta coordinació no correspongui a altres òrgans del Departament i l'elaboració d'informes, dictàmens i estudis relacionats amb l'administració educativa, llevat d'aquells que estiguin assignats a altres òrgans del Departament.

Article 14

A la Secció d'Estadística corresponen la recollida i l'elaboració de les dades estadístiques referents a tots els nivells educatius i modalitats de l'ensenyament públic i privat; l'elaboració dels informes i anuaris de caire estadístic que el Departament hagi de difondre o publicar i l'assessorament tècnic en matèria estadística als òrgans del Departament.

Article 15

A la Secció de Documentació i Informació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR