Sardines en escabetx

AutorMercè Vilagrasa Boldú
CargoAdvocada
Páginas35-

Page 35

Partint de la base que les sardines en escabetx es guarden 10-15 dies a la nevera no indicarem quantes en cal fer.

Ingredients

sardines

oli d’oliva

vinagre

llorer

pebre negre

en gra

aigua

Per cada 8 sardines posar-hi dos grans d’all, 5 grans de pebre negre i una fulla de llorer no massa gran.

Preparació

Agafarem una paella amb oli, hi sofregirem els alls partits per la meitat amb una mica de sal, els deixarem fer rossets i els guardarem a banda. A la mateixa paella i amb l’oli que queda de fregir els alls, hi sofregim les sardines (amb o sense cap). Aquestes sardines fregides les posarem, a capes, en un recipient (cassola) que aguanti bé la calor i que ja serveixi per guardar-les a la nevera.

Ara queda la paella amb l’oli de fregir les sardines, hi posarem els alls que hem guardat, hi posarem els grans de pebre, hi posarem les fulles de llorer, hi posarem un got (dels grans) de vinagre per cada mig d’aigua amb la sal (al gust de cadascú) i ho deixarem deu minuts al foc perquè s’evapori l’aigua. Aquest conjunt fa l’anomenada vinagreta-escabetx.

Aquesta vinagreta ben calenta la tirarem damunt de les sardines (han de quedar cobertes) que ja estan disposades a la cassola. Ho taparem, ho deixarem refredar, ho posarem a la nevera i al cap de dos dies ja són bones per menjar.

Si les sardines les fregiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR