DECRET 47/1991, de 4 de març, de procediment de revisió de les tarifes de peatge de l'autopista Terrassa-Manresa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 186/1994.

Pel Decret 351/1986, de 18 de desembre, es va adjudicar la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista de peatge Terrassa-Manresa, posteriorment ampliada al tram Rubí-Terrassa mitjançant el conveni subscrit amb el concessionari i aprovat pel Consell Executiu en les sessions de 28 de juliol i d'1 d'agost de 1989.

Aquest Decret incorpora el sistema de revisió de tarifes establert al Reial Decret 210/1990, de 16 de febrer, el qual ha derogat el Reial Decret 1876/1981, de 20 d'agost, de modificació de la clàusula 45 del plec de clàusules generals per a la construcció, la conservació i l'explotació d'autopistes en règim de concessió, que quedava condicionada, en la seva aplicació, a la publicació dels índexs provincials de mà d'obra.

El sistema de revisió de tarifes que estableix el Reial Decret 210/1990, de 16 de febrer, per la seva referència a l'índex de preus al consum, permet garantir l'objectivitat en el càlcul de les tarifes revisades i, així mateix, que el peatge de l'autopista no evolucioni per sobre de l'índex esmentat.

D'altra banda, s'ha previst la incorporació progressiva del sistema descrit, i s'ha establert el règim que ha de regir la primera revisió de tarifes de la concessió que tingui lloc des de l'aprovació d'aquest Decret.

Per tant, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i de conformitat amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Les tarifes i els peatges de la concessió administrativa de l'autopista Terrassa-Manresa, adjudicada pel Decret 351/1986, de 18 de desembre, es revisaran anualment, de conformitat amb el que disposa aquest Decret. 1.2 La revisió de tarifes únicament es podrà fonamentar en les modificacions que hagi experimentat l'índex de preus al consum, grup general per al conjunt nacional (IPC), d'acord amb el que estableix la clàusula 45.a) del plec de clàusules generals per a la construcció, la conservació i l'explotació d'autopistes en règim de concessió, modificada pel Reial Decret 210/1990, de 16 de febrer.

Article 2

2.1 D'acord amb el que estableix l'article anterior, el concessionari sol·licitarà al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de la delegació del Govern en la concessió, la revisió de tarifes que correspongui, acompanyada de la proposta dels peatges que resultin de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR