REIAL DECRET 2679/1980, de 24 d'octubre, pel qual es modifica el Decret de 21 de juliol de 1950, sobre reorganització de la Secció de Mossos d'Esquadra de Barcelona.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

Restablerta la Generalitat, en virtut del Reial Decret-llei 41/1977, de 29 de setembre, i promulgat l'Estatut d'Autonomia de Catalunya com a Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en la mateixa línia i amb caràcter complementari es considera arribat el moment de restablir igualment les facultats corresponents a la Comunitat Autònoma, en relació amb l'organització i funcionament de la Secció de Mossos d'Esquadra de Barcelona.

A tal fi resulta transferir a la Generalitat de Catalunya les funcions, fins ara atribuïdes al Ministerio del Interior, de reglamentació, organització, administració i inspecció de l'esmentada Secció, enllaçant d'aquesta manera la realitat present i futura amb els precedents de tan històrica institució. A aquest efecte cal modificar determinats preceptes del Decret de 21 de juliol de 1950, mantenint l'estructura militar de la Secció i la seva consideració com a força d'ordre públic, que deixa de dependre del Ministerio de Defensa.

En virtut d'això, a proposta dels Ministerios de Defensa i del Interior, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 24 d'octubre de 1980,

Disposo:

Article primer

La Secció de Mossos d'Esquadra de Barcelona tindrà la consideració de Força d'Ordre Públic, amb estructura i organització militar, no integrada a les Forces Armades.

Article segon

Les facultats que corresponen al Ministerio del Interior, directament o a través d'altres Autoritats provincials, en relació amb la Secció de Mossos d'Esquadra, en virtut del que disposa el Decret de 21 de juliol de 1950, es transfereixen a la Generalitat de Catalunya.

Article tercer

Als efectes dels articles anteriors, queden modificats en el sentit disposat per ells els articles tercer, cinquè, vuitè i desè, així com, en allò que es refereix a organització i administració, l'article setè, tots de l'esmentat Decret de 21 de juliol de 1950.

Article quart

Correspon a la Generalitat de Catalunya la competència per dictar les normes complementàries que pugui requerir l'aplicació d'aquest Reial Decret, adaptant, en conseqüència, el Reglament de la Secció de Mossos d'Esquadra, aprovat per Decret de 20 d'abril de 1951, i les seves disposicions complementèries o modificatives.

Article cinquè

S'exceptua del que prescriu l'article anterior la matèria relativa a armament, que es continuarà regint per les normes dictades pel Ministerio del Interior o que dicti l'esmentat Ministerio, o el Govern a proposta d'aquell.

Disposició final Queden derogats els articles segon, sisè i novè del Decret de 21 de juliol de 1950 i qualsevol altra norma de rang igual o inferior que s'oposi al que disposa aquest Reial Decret, que entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Boletín Oficial del Estado.

Dat a Madrid, el 24 d'octubre de 1980.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Rafael Arias-Salgado y Montalvo.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR