REIAL DECRET 902/1995, de 2 de juny, sobre traspàs de serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de carreteres.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en l'article 9.14 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de carreteres i camins l'itinerari dels quals transcorri íntegrament en el territori de Catalunya.

En conseqüència, escau dur a terme el traspàs dels serveis de l'Administració de l'Estat en relació amb les carreteres corresponents a l'àmbit territorial de Catalunya.

La Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, per tal de procedir al traspàs esmentat, va adoptar en aquest sentit l'acord escaient en la sessió del Ple celebrat el dia 10 de maig de 1995, en els termes que s'inclouen en l'annex a aquest Reial Decret.

En virtut d'això, en compliment del que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre per a les Administracions Públiques, i prèvia deliberació del Consell de ministres en la sessió del dia 2 de juny de 1995,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord, adoptat en data 10 de maig de 1995 pel Ple de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, sobre el traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria de carreteres, que es transcriu com a annex d'aquest Reial Decret.

Article 2

En conseqüència, són traspassats a la Generalitat de Catalunya els béns, els drets i les obligacions que figuren identificats en la llista annexa, en els termes que es desprenen del mateix Acord i de la llista esmentada.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial Decret tindran efectivitat a comptar de la data que assenyala l'acord de la susdita Comissió Mixta.

Disposició final única Aquest Reial Decret s'ha de publicar simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 2 de juny de 1995

Joan Carles, R.

Jerónimo Saavedra Acevedo Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La Sra. Rosa Rodríguez Pascual i el Sr. Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

Certifiquen: Que en la sessió plenària de la Comissió, celebrada el dia 10 de maig de 1995, es va adoptar un Acord pel qual es traspassen serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de carreteres, en els termes que tot seguit s'expressen:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya L'article 9.13 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria d'obres públiques que no tinguin la qualificació legal d'interès general de l'Estat o la realització de les quals no afecti cap altra Comunitat Autònoma. Així mateix, el número 14 d'aquest article de l'Estatut atribueix també competència exclusiva en matèria de carreteres i camins l'itinerari dels quals transcorri íntegrament al territori de Catalunya.

  2. Béns, drets i obligacions que es traspassen 1. Es traspassa a la Generalitat de Catalunya la titularitat de les autopistes A-17 (Meridiana-Montmeló) i A-19 (Montgat-connexió amb la carretera GI-600 de Blanes a Hostalric), que es detallen en la llista annexa núm. 1. 2. La Generalitat de Catalunya es constitueix en Administració Concedent de les Autopistes que es transfereixen i li correspon, en conseqüència, l'exercici de les funcions inherents a aquesta condició. 3. La concessió administrativa que inclou les autopistes objecte d'aquest traspàs s'ha de regir pel mateix règim jurídic, fiscal, administratiu i de qualsevol altra mena que es pugui aplicar a la concessió matriu de la qual han estat segregades, en la mesura en què aquest traspàs no sigui modificat expressament per aquest Acord. 4. L'Administració de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de les Delegacions del Govern respectives en les Societats Concessionàries, han de dur a terme la coordinació i col·laboració adequades per a l'exercici de les funcions que com a Administracions concedents els corresponen, respectivament. 5. D'acord amb la clàusula 50 del Plec de Clàusules Generals per a la construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió, s'han d'arbitrar les mesures de coordinació necessàries entre l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, per mitjà de les Delegacions del Govern esmentades, per tal d'exercir la censura prèvia de comptes en relació amb Autopistas, Concesionaria Española, SA. 6. Les qüestions relatives a la Societat Concessionària que no es relacionin directament i substancialment amb la gestió de les autopistes A-17 i A-19 queden reservades a l'Administració de l'Estat. 7. L'Administració de l'Estat ha d'assumir, fins a la total cancel·lació o extinció, totes les obligacions que s'hagin contret amb la Societat Concessionària, com també les repercussions econòmiques i financeres derivades dels drets adquirits per aquesta abans de la data d'efectivitat d'aquest Acord.

  3. Documentació i expedients dels serveis que es traspassen El lliurament de la documentació i els expedients dels serveis traspassats s'ha de dur a terme en el termini d'un mes des de l'entrada en vigor del Reial Decret pel qual s'aprovi aquest Acord i s'ha de subscriure, a aquest efecte, l'acta de lliurament i recepció corresponent.

  4. Data d'efectivitat dels traspassos El traspàs serà efectiu a comptar de l'endemà de l'entrada en vigor del Reial Decret pel qual s'aprova la segregació de les concessions i la declaració de tots dos trams com a trams de no interès general de l'Estat.

I per donar-ne fe, expedim aquesta certificació.

Madrid, 10 de maig de 1995

Rosa Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

Llista núm. 1

Autopista A-17 (Meridiana-Montmeló)

L'autopista A-17 forma part de l'itinerari Barcelona-Montmeló, en el quilòmetre 0 de la qual se situa la plaça de les Glòries; comença en el pk 5.525 d'aquest itinerari, a l'altura de la confluència de l'avinguda Meridiana amb les autopistes A-17 i A-18 i la carretera N-152 i acaba en el pk 19,315 de la calçada en sentit nord i en el pk 19,400 de la calçada en sentit sud que corresponen, respectivament, als pk 136,245 i 136,165 de l'autopista A-7.

L'autopista A-17 està formada per dues calçades de tres carrils cadascuna i inclou els enllaços següents: Enllaç de la A-17 amb la A-18 (pk 7,0). Enllaç de Mollet (pk 14,3), unidireccional en direcció sud amb la carretera B-143 fins a la secció de cruïlla amb el ferrocarril al Papiol-Mollet. Enllaç de Montmeló (pk 19,0) amb la N-152 que inclou tots els seus ramals d'enllaç amb aquesta carretera.

Tram Montgat-connexió amb la GI-600 (Blanes-Hostalric) de la A-19 (Barcelona-Maçanet)

El tram es compon de dos subtrams: un de servei de Montgat a Palafolls (Malgrat) i un altre en fase de projecte des del final del primer tram fins a la connexió amb la carretera G-600 de Blanes a Hostalric.

El subtram Montgat-Palafolls (Malgrat) s'inicia al pk 10,179 de l'autopista A-19 (Barcelona-Maçanet) i acaba al pk 59,173 en la seva connexió amb la carretera N-II a l'altura del pk 678 (pk 684 que figura al Reial Decret 1547/1990) d'aquesta carretera, a les proximitats de la localitat de Palafolls.

El subtram Palafolls-Connexió amb la GI-600 comença al final del subtram anterior i acaba en el punt de connexió amb l'esmentada GI-600, als voltants del qual començarà la futura unió de l'autopista A-19 amb la A-7; la longitud aproximada del subtram serà de 3.700 m.

El subtram Montgat-Palafolls comprèn, a més del tronc, que inclou dues calçades de tres carrils cadascuna, els enllaços següents, la definició completa i els elements funcionals dels quals es concreten en els plànols de detall que s'inclouen en les actes de lliurament. Enllaç de la A-19 amb la B-20 (pk 12,4). Enllaç d'Alella (pk 14,1) amb la carretera BV-5002 del Masnou a Granollers. Enllaç de Premià (pk 20,0) amb la carretera BV-5023 de Premià de Mar a Vilassar de Mar. Enllaç d'Argentona (pk 22,9), unidireccional en direcció sud, amb la carretera B-502 de Vilassar de Mar a Argentona. Enllaç de Mataró sud (pk 23,7), unidireccional en direcció sud, amb la carretera N-II (pk 645,5), accés a Mataró que s'estén fins al pk 26,850 (antic) de la A-19 abans de la seva prolongació i dins del ramal una derivació que inclou l'enllaç amb el camí del Mig. Enllaç de Mataró sud (pk 25,3), unidireccional en direcció nord, amb la carretera N-II (pk 643,6) i dins del ramal una derivació que inclou l'enllaç amb al camí del Mig. Enllaç de l'A-19 amb la B-40 (pk 27,0) de Mataró a Granollers. Enllaç de Mataró oest (pk 28,6) amb la carretera BV-5032 del Veïnat de Cirera a Mataró. Enllaç de Mataró nord (pk 31,3), unidireccional en direcció nord, amb la carretera BV-5031 de Cornellà a Fogars de Tordera (carretera de Mata). Enllaç de Mataró nord (pk 31,8), unidireccional en direcció sud, amb la carretera N-II (pk 648,6). Enllaç de Sant Andreu de Llavaneres (pk 33,2), unidireccional en direcció sud, amb la carretera BV-5033 de Sant Andreu de Llavaneres a la N-II. Enllaç de Sant Vicenç de Montalt (pk 36,5) amb la carretera BV-5034 de Sant Vicenç de Montalt a Caldes d'Estrac. Enllaç d'Arenys de Mar/Arenys de Munt, que transcorre entre els pk 38,5 i 39,5 de l'autopista A-19 i que comprèn dues connexions amb la xarxa exterior de carreteres: Una amb la via d'accés al polígon industrial des de la N-II en el seu pk 655,8 i una altra amb la B-511 d'Arenys de Mar a Sant Celoni. Totes dues connexions estan unides per mitjà de dues calçades laterals paral·leles al tronc de l'autopista i que hi estan integrades com a part de l'enllaç. Enllaç de Canet de Mar (pk 41,9), en construcció, amb la via local lateral a la canalització de la riera, en execució. Enllaç de Sant Pol de Mar (pk 45,5) amb la carretera BV-5128 de Sant Cebrià a Sant Iscle i a Sant Pol de Mar. Enllaç de Calella-Pineda de Mar (pk 50,3) amb la carretera N-II (pk 668,8). Enllaç de Pineda de Mar (pk 52,7), unidireccional en direcció nord, amb via local de la riera de Pineda fins al camí paral·lel a la riera. Enllaç de Palafolls (pk 58,6) amb la carretera N-II (pk 678), (pk 684 que figura al Reial Decret 1547/1990).

(95.149.045)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR